Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Gratuit

Căutați profesioniști inteligenți

Balustrade forjate
Depunerea proiectelor este gratuită
Client mulțumitComunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.416 de profesioniști
5.326 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Balustrade forjate

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Balustrade forjate? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți
Avantajele și dezavantajele balustradelor din fier forjat

Balustradele din fier forjat se găsesc aproape peste tot. Pot fi create de proprietarii obișnuiți. Acestea sunt folosite în industrie și comerț. Fierul forjat este un aliaj în care se găsește doar o cantitate mică de carbon, ceea ce îl face similar cu oțelul. Mai jos veți găsi câteva avantaje și dezavantaje ale utilizării balustradelor din fier forjat.

Dezavantaj - poate fi mai costisitor decât balustadele din alt material

Balustradele din fier forjat pot fi modelate în funcție de dorințele și designul dorit, de la elegant la rustic, dar pregătiți-vă pentru un preț mai mare. Fierul forjat este, datorită materialului său, mult mai scump de modificat decât este cerut de balustradele din lemn sau vinil. Producția de balustrade din fier forjat este mult mai scumpă dacă balustradele sunt făcute pe măsură.

Avantaj - durabilitate mai mare

Balustradele din fier forjat sunt mult mai puternice decât alte materiale utilizate. Este foarte greu de rupt și este recomandat din motive de siguranță. Rezistă mult mai mult. Este ușor de întreținut, mai ales dacă este vopsit cu vopsea de calitate. Acest lucru va preveni acumularea de substanțe în găuri mici din metal care ar putea provoca coroziunea.

Dezavantaj - daune vizibile prin coroziune din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile

Există diferite studii care chestionează rezistența fierului forjat la coroziune. Cu toate acestea, dacă balustrada este expusă prea mult timp la condiții meteorologice nefavorabile, aceasta va începe să se corodeze. Rugina pe fierul forjat este dificil de îndepărtat, tocmai din cauza zgurii furnalului care se găsește în metal. Acesta este un produs secundar al topirii sticloase a minereului din piatră. Este chiar mai vizibil în cazul metalului îndoit. Deși fibrele de zgură dau fierului forjat aspectul granulat al lemnului, în timp, apar mici gropi în ele unde apa se adună, astfel fierul începe să se corodeze. Formarea ruginii este prevenită numai prin vopsirea obișnuită, care trebuie reînnoită la fiecare câțiva ani deoarece în timp se produce o decojire parțială a vopselei din cauza vremii.

Avantaj - design atractiv

Termenul "forjat" este folosit pentru un tip de fier care poate fi ușor de modelat în diferite forme și modele. Aliajul în sine este elastic și maleabil, deci, în consecință, este popular în rândul multor artiști și designeri. Există o mulțime de articole din literatura de specialitate și site-uri web care conțin modele și fotografii interesante ale balustradelor din fier forjat pentru a vă inspira să o folosiți acasă.

Dezavantaj - confidențialitate

Deși fierul forjat poate fi îndoit în orice formă, balustradele din acest material sunt, de obicei, transparente. Un model simplu cu linii drepte sau spirale răsucite, utilizate, în mod obișnuit, pentru acest tip de balustradă, sunt considerate modele „deschise”. Sunt făcute din bare de fier suficient de apropiate unele de altele astfel încât este imposibilă trecerea prin ele, dar totuși, intimitatea nu este totală.

Balustrade din oțel sau fier forjat?

Balustradele din oțel și fier forjat adaugă eleganță proprietății dumneavoastră pe care alte materiale nu o oferă. Un factor important este rezistența și durabilitatea acestora care este ridicată. În ciuda similitudinii lor, oțelul și fierul forjat au caracteristici diferite și avantaje diferite. Prin urmare, este important să vă gândiți și să le comparați în termeni de forță, versatilitate și aspect.

Fier forjat

În forma sa naturală, fierul este un element esențial obținut prin exploatare. Fierul forjat este un aliaj de fier cu un conținut foarte scăzut de carbon, care îl deosebește de fierul pur sau fonta. Este puternic, ductil, rezistent la coroziune și ușor de sudat în comparație cu fierul pur. Înainte de descoperirea oțelului, fierul forjat era cea mai folosită formă de fier. Și-a câștigat numele datorită fiabilității sale ușoare și capacității de a crea diverse forme.

În istorie, fierul forjat a fost folosit, în principal, în producția de săbii, topoare, dalte, tacâmuri, dar și arcuri și piloți. Cu toate acestea, o cantitate mică de fier forjat a fost rafinată în oțel, iar când s-au făcut progrese în procesul de fabricare a oțelului, a fost înlocuită cu oțel forjat.

Oţel

Oțelul este un aliaj de fier și carbon, iar datorită rezistenței sale ridicate la tracțiune și costului redus, a devenit un material excelent potrivit pentru construcția de clădiri, scule, nave, mașini, dispozitive, mașini, arme. De asemenea, acesta și-a găsit utilizarea în domeniul infrastructurii.

Oțelul există de secole, dar utilizarea sa comercială nu a apărut până în ​​secolul al XVII-lea. Anterior, prelucrarea sa era prea solicitantă și costisitoare, dar progresul rapid în producția și prelucrarea sa a dus la utilizarea sa practică în toate domeniile prelucrării metalelor.

Reziliență

Oțelul și fierul forjat sunt materiale rezistente și dure care vor face ca balustrada să dureze mulți ani. Principala diferență dintre aceste materiale este faptul că fierul forjat este compus exclusiv din fier, în timp ce balustradele din oțel conțin un aliaj de fier și carbon. Datorită carbonului, oțelul este puțin mai puternic decât fierul forjat, deci este mai rezistent la elementele naturale și la deteriorări.

Cu toate acestea, fierul forjat este, în mod natural, mai rezistent la șocuri și vibrații care determină înmuierea metalului. În plus, dacă fierul forjat are mici fisuri în structura sa, care apar treptat, veți găsi rapid că balustrada trebuie reparată sau înlocuită. Dacă oțelul este deteriorat, se poate rupe rapid fără avertisment. De asemenea, este mai predispus la spargere prin lovituri puternice care pot apărea în zone cu cutremure și alte calamități naturale.

Procesul de sudare

Fierul forjat este maleabil, iar sudorii lucrează foarte ușor cu acesta, acesta reușind să se modeleze în aproape orice formă. Dacă optați pentru acest material, veți avea o gamă largă de modele, forme și detalii diferite din care să alegeți.

Oțelul cu care lucrează sudorul este mai moale și conține doar o cantitate mică de carbon, deci este puțin mai puternic în timpul procesului de sudare. Se poate încălzi mai repede decât fierul forjat astfel încât se produce mult mai puțină energie. Cu toate acestea, oțelul nu este atât de ușor de modelat, deci opțiunile sunt limitate pentru alegerea modelelor și a elementelor de design. Multe balustrade sau porți din oțel au evidențiat detalii cu plastic și alte materiale.

Prețul

Procesul de sudare al oțelului și fierului forjat afectează costul proiectului la proiectarea balustradei. Balustradele din oțel sunt produse mai repede, necesită mai puțină energie pentru a produce, deci costurile de producție sunt mai mici. Fierul forjat, pe de altă parte, poate fi format mai repede, ceea ce poate reduce costul general în funcție de rezultatul dorit.

Prețul general este, de asemenea, afectat de alți factori, inclusiv dimensiunile balustradei metalice și alte detalii. Cu cât proiectul este mai complex, cu atât este mai mare prețul. Totul depinde de ideile și cerințele dumneavoastră care sunt luate în considerare în costurile rezultate.

Coroziune

Fierul forjat este predispus la ruginire în timp ce oțelul conține nichel și crom, ce îl face mai rezistent la coroziune. Fără aceste elemente, nu ar fi la fel de durabil și ar avea o durată de viață mult mai scurtă decât fierul. Cu toate acestea, cu întreținerea potrivită, vă puteți proteja balustrada de fier fără rugină, iar fierul va rezista mulți ani.

Estetică

Oțelul și fierul forjat arată frumos, sunt ușor de șlefuit, lacuit și vopsit în diferite culori, așa că își vor păstra aspectul estetic timp de mulți ani. Puteți asorta balustradele cu culoarea casei deoarece acestea au o gamă mai largă de utilizări decât cele oferite de balustradele din lemn sau aluminiu.

Diferențele dintre cele două sunt minime, dar un factor important în alegere este tipul de metal pe care îl preferați. Fierul forjat este popular pentru eleganța sa din perioada antică care este de neegalat și conferă proprietății dumneavoastră un aspect fastuos. Oțelul are un aspect mai modern și mai clar decât fierul forjat.

Informații utileCe ar trebui sa stii
La Wilio, știm că găsirea contractorului potrivit este greu. Există atât de mulți profesioniști din industrie și fiecare oferă servicii diferite pentru balustrade din fier forjat. De aceea, obiectivul nostru este să vă facilităm găsirea a ceea ce căutați! Vă putem asorta cu un profesionist calificat din zona dvs., care vă poate oferi totul, de la măsurători și producție până la montaj și service post-garanție.