Căutați profesioniști inteligenți
Casă pasivăTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Casă pasivă? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Marian O.
-Zugrăveli interioare și exterioare, -Aplicari gresie și faianță, -Montari pereți și plafoane din gips- carton, -Hidroizolatii cu polistiren, -Aplicari gleturi.
Alexandru B.
Experienta de peste 17 ani in :tencuiala,zugrăveli, montaj gips-carton,vopsea decorativa tapet,parchet ,gresie-faianță, Niciun job nu este prea mare saunpre mic pentru noi.
Gabriel-Valentin A.
Experienta noastra ne constituie prin productia si calitatea lucrarilor de constructi efectuate. Experienta peste 18 ani in domeniu. Suntem o firma ce oferim seriozitate respect si calitate.
Coralia Georgiana I.
Firma realizeaza proiectare de arhitectura BIM si proiectare generala, avizari si autorizari ISU, amenajari interioare, asistenta tehnica, amenajari exterioare. Proiectati cu noi! Avem 14 ani de experienta si un know-how consistent acumulat ce il punem la dispozitia dumneavoastra.
Vasile C.
Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri
Sergiu Gabriel L.
Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .
Constantin C.
Oferim servicii de construcții și reparații AZ de la fundație la finisaje: -contructie la roșu -instalatii electrice și sanitare -tencuieli -gresie/faianță -montaj uși și geamuri
Florin B.
Realizam mobila la comanda din materiale de cea mai bună calitate,bucătari, dormitoare, living ,.transport și montaj gratis ,proiectele se fac împreună cu clientul ,
Vasile P.
Firma presteaza servicii in domeniul constructiilor civile si industriale. Avem ca obiect de activitate constructia de case din lemn sau structura metalica,terase,garduri, amenajari interioare si exterioare precum termoizolatii cu vata bazaltica/polistiren,compartimentari pereti,tavane suspendate, finisaje la cheie pentru locuinte private,sedii firme,spatii comerciale si industriale,cat si spatii HORECA.
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Sorin A.
Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Cosmin T.
Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.
Lungu T.
Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul
Ce este o casă pasivă?
Să începem cu elementele de bază. O casă pasivă este o clădire corespunzătoare standardului unei case pasive. Este, în esență, un set de obiective energetice ambițioase concepute pentru a sprijini industria în crearea clădirilor care necesită foarte puțină energie pentru a funcționa și, astfel, pentru a decarboniza stocul nostru de clădiri. Acestea sunt case cu cerințe de energie incredibil de mici pentru funcționare, care sunt asigurate datorită conceptului, construcției și materialului utilizat. Orice clădire care atinge aceste obiective poate solicita un certificat și poate deveni o casă pasivă.
Cum diferă construcția unei case pasive de o clădire normală?
În multe moduri în care clădirile de case pasive pot arăta asemănător cu clădirile obișnuite, în interior, acestea diferă prin mai multe caracteristici cheie.
Folosesc o izolație mai eficientă pentru a crea pereți perimetrici exteriori foarte rezistenți la căldură. de la evadare. căldură și curent.
Au ferestre de ultimă generație, de obicei ferestre de înaltă calitate tratate termic, care au de obicei geamuri triple umplute cu gaz pentru a preveni pierderile de căldură.
Ventilația se realizează folosind o unitate de recuperare a căldurii. Dispozitivul îndepărtează căldura din aerul evacuat și îl folosește pentru a încălzi aerul de intrare pentru a menține o temperatură internă stabilă. Recuperarea devine un element standard al locuințelor moderne.
Care sunt avantajele unei case pasive.
Aceste clădiri tind să ofere un mediu interior excelent, mai stabil și mai confortabil decât structurile tradiționale. Acestea rămân calde iarna și oferă confort termic vara vara și fac acest lucru minunat, fără a fi nevoie de încălzitoare mari sau unități de aer condiționat. Acest lucru ne aduce la avantajul doi - nu numai că sunt întotdeauna confortabile, dar clădirile de case pasive consumă cu până la 90% mai puțină energie decât clădirile tradiționale, ceea ce înseamnă un confort mai mare cu facturi mult mai mici de energie și mai puține daune mediului. Potrivit Asociației Internaționale a Casei Pasive, casele pasive sunt durabile, accesibile, confortabile și versatile.
Sunt casele pasive mai scumpe de construit?
Da, dar doar marginal ! Deși există mai multe exemple de case pasive care sunt construite la același cost ca (și uneori chiar mai puțin) clădirile tradiționale, de obicei plătiți cu 10% mai mult pentru o clădire mai bună. Cu toate acestea, costurile sunt reduse treptat pe măsură ce standardul devine mai standard la nivel mondial și, așa cum am menționat deja, costurile sunt de obicei compensate de o reducere masivă a facturilor de energie și de eliminarea unităților de încălzire și răcire mecanice grele.
Dacă locuiți într-o casă pasivă, este adevărat că trebuie să aveți ferestrele închise?
Aceasta este una dintre cele mai bizare afirmații, dar chiar am auzit-o repetând de la alți arhitecți. Desigur că nu! Într-o casă pasivă, aerul proaspăt este asigurat de un sistem de ventilație forțată, ferestrele nu trebuie să se deschidă, dar pot. Dacă doriți să simțiți briza exterioară sau să auziți păsările cântând, deschide larg fereastra. Cu toate acestea, este adevărat că aceste clădiri sunt proiectate pentru a asigura confortul membrilor gospodăriei, nu va trebui niciodată să vă deschideți ferestrele pentru a răci aerul din interior sau pentru a ventila casa.
au case pasive un design frumos? Cele pe care le-am văzut arată ca „cutii”?
Casele pasive nu trebuie să fie pătrate! Ca orice arhitectură, casele pasive au toate formele, dimensiunile și culorile posibile. Unele clădiri frumoase din punct de vedere arhitectural au fost proiectate în întreaga lume.
Casele pasive îmi amintesc de casele mici. Pot varia în mărime?
Termenul de casă pasivă poate fi înșelător pentru mulți oameni. Nu există restricții fizice privind dimensiunea sau tipul clădirii, care poate fi construit conform standardului casei pasive. Cu cât clădirea este mai mare, cu atât sunt mai mari economiile de energie.
Când au fost inventate casele pasive?
Această idee a fost dezvoltată de oamenii de știință din sud-vestul Germaniei - unde este în linie cu limba locală. cunoscut sub numele de Passivhaus!
Totul a început cu prototipurile timpurii din anii 1990, conduse de academicienii Bo Adamson și Wolfgang Feist. În 1996, Feist a fondat Institutul Passivhaus, un institut de cercetare axat pe dezvoltarea Casei Pasive și încurajarea țărilor din întreaga lume să adopte standardele și tehnologiile sale.
Și nu este vorba doar de case. Erau școli, grădinițe și un supermarket, toate construite la standardele Casei Pasive. Casa pasivă nu are nevoie de conectori pentru energie sau apă. În schimb, atrage energie pentru apa fierbinte din colectoarele solare și tratează apa printr-un sistem încorporat de tratare a apei. De asemenea, are un sistem de ventilație cu recuperare de căldură, izolație EPS.
Cum funcționează o casă pasivă?
Deși le puteți găsi în toate formele și dimensiunile, acolo sunt 5 principii care informează despre proiectarea unei case pasive:
1. Izolație de înaltă calitate
Abordarea luată în casele pasive se numește uneori „superizolație”. Scopul este de a avea o „jachetă izolatoare” care, pe cât posibil, nu este întreruptă de nicio îmbinare, astfel încât clădirea să poată păstra cât mai multă căldură. Aceasta înseamnă că izolația acoperă de obicei întregul exterior al clădirii, în mod ideal fără a întrerupe materialele din structura clădirii. / p>
2. Fără punte termice
O modalitate de a realiza „supraizolația” este evitarea așa-numitei „punți termice” - utilizarea unui material care are proprietăți de izolare de calitate mai mică decât restul exteriorul casei. Poate fi, de exemplu, un cadru de fereastră care conduce căldura mai mult decât alte materiale din jurul său. Aceasta va sparge „mantaua de izolație” care înconjoară întreaga clădire.
3. Ferestre grozave
Windows poate fi adesea o verigă slabă într-o clădire. Din acest motiv, utilizarea ferestrelor de înaltă calitate este o parte esențială a standardelor de case pasive. Aceasta înseamnă utilizarea ferestrelor de cea mai înaltă calitate pentru a preveni pierderile grave de căldură care pot scăpa.
< p>4. Construcție etanșă la aer
Un alt aspect important al structurii perimetrale este fluxul de aer - deoarece acesta este un alt mod de a perturba funcția de protecție a izolației. Aceasta înseamnă că trebuie să acordați o atenție deosebită fluxului de aer în faza de proiectare, precum și utilizarea unei construcții de înaltă calitate.
5. Ventilație mecanică
Nu vă faceți griji - Casele pasive nu înseamnă că veți depinde de respirația aerului proaspăt! Casele pasive mențin în schimb aer proaspăt printr-un sistem cunoscut sub numele de „ventilație mecanică”, unde un ventilator de recuperare a căldurii (HRV) elimină continuu aerul vechi sau umed și furnizează aer proaspăt. În plus, pentru a fi cât mai eficient din punct de vedere energetic, sistemul extrage căldura din aerul exterior pentru a încălzi aerul care intră. Aceasta înseamnă că aerul rămâne proaspăt, dar nu pierdeți toată căldura din aerul care este deja în casă.
Ce este supraizolația?
Deci ce vrem să spunem prin „Supraizolație”? Supraizolația este pur și simplu o metodă de construcție care creează un nivel mult mai mare de izolație și etanșeitate la aer decât de obicei. Este o izolație termică perfectă a pereților, acoperișurilor și podelelor.
Nu există reguli stricte pentru ceea ce este superizolația, dar v-ați aștepta ca o casă superizolată să fie:
Izolat pe valoarea U 0,15 wați pe metru pătrat Kelvin în pereți și 0,1 în acoperiș. Valoarea U este viteza cu care căldura trece prin izolație, este coeficientul de transfer de căldură în W (m2K). Nu trebuie să depășească 0,30 wați pe metru pătrat Kelvin - cu cât valoarea este mai mică, cu atât mai bine!
Construit astfel încât izolația fără întrerupere (scurgeri în structură) să continue oriunde pereții întâlnesc acoperișul, fundație sau alte pereți. Etanșeitatea la structura clădirii clădirii previne scurgerile de căldură iarna și supraîncălzirea casei vara.
Complet etanș, în special în jurul ferestrelor și ușilor.
O sursă semnificativă de economii pentru o casă pasivă este aerul condiționat cu un sistem de recuperare pentru a oferi aer proaspăt.
Încălzit de un sistem mai mic decât de obicei, cum ar fi un încălzitor de rezervă / șemineu. Încălzirea suplimentară este necesară numai în zilele cele mai reci.
Este încălzită în principal prin surse „integrale”, cum ar fi căldura uzată produsă de iluminat și aparatele electrice sau căldura corporală de la rezidenți, animale de companie și vizitatori. < / p>
Casele pasive au ferestre speciale?
Ferestrele sunt una dintre cele mai importante părți ale unei case atunci când vine vorba de menținerea standardului lor ridicat de izolație - deoarece este prin ferestrele pe care le scot ușor din casă. Din acest motiv, majoritatea ferestrelor pasive vor avea următoarele caracteristici:
Geamuri extrem de eficiente (cunoscute sub numele de „geamuri triple”).
Decalajele dintre geamurile de sticlă vor fi sigilate și umplute cu argon sau cripton pentru a fi cât mai etanșe posibil / p>
Plus alte accesorii, cum ar fi un finisaj "cu emisivitate scăzută", distanțieri de sticlă cu margini calzi (rame calde) și rame de ferestre special adaptate.
Au nevoie de mobilier special și echipament?
Nu aveți nevoie de mobilier special, dar pentru a îndeplini toate cerințele privind starea casei pasive, trebuie să vă verificați mobilierul și chiar culorile pe care le folosiți pentru a vă decora casa. Acest lucru se aplică poluării aerului din interior, deoarece există limite de compuși organici volatili în gospodărie care afectează calitatea aerului.
Dacă nu puteți evita toți compușii organici volatili, trebuie să adăugați lucruri la interior care le-ar putea echilibra efectul - cum ar fi plantele sau chiar un element acvatic!
Toate casele pasive arată la fel?
După cum s-a demonstrat în cele mai bune modele de case pasive de mai sus - cu siguranță nu! Au toate formele și dimensiunile și pot fi realizate atât pentru mediul rural, cât și pentru cel urban.
Este adevărat că nu puteți deschide ferestrele într-o casă pasivă?
Ne face plăcere să spunem că nu, nu este adevărat. În timpul verii, trebuie să existe ferestre în casa pasivă care să poată fi deschise pentru a elibera căldura care se acumulează în timpul zilei. Nu este nevoie să deschideți ferestrele pentru ventilație. Alimentarea cu aer proaspăt și extragerea aerului expirat este asigurată de o unitate de ventilație, care are capacitatea de a filtra aerul furnizat.
Dacă doriți să aveți ferestrele deschise toată noaptea și în fiecare noapte,