Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Colorarea lemnului

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în vopsirea lemnului. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Colorarea lemnului

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Colorarea lemnului? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Colorarea lemnului

1. Cum se vopsește lemnul

Dintre  diferitele tipuri de vopsele de lemn și plăci de podea, cea pe bază de ulei are tendința de a se infiltra în porii lemnului evidențiind fibra. Vopselele pe bază de apă pentru lemn tind să coloreze mai uniform și sunt mai ecologice. Produsele cu gel creează un strat mai gros și oferă o protecție mai bună a culorilor. Multe vopsele interioare pentru lemn și podele sunt realizate cu un pigment sau vopsea. Dacă sunteți presat de timp, căutați o vopsea de lemn cu uscare rapidă, care să fie uscată la atingere în decurs de o oră de la aplicare.

Pentru cei ce nu știu, mordantul poate provoca decolorarea permanentă a tot ceea ce atinge. Lucrați cu atenție cu cârpe și luați toate celelalte măsuri împotriva pătării cu vopsea atunci când colorați lemnul. Urmați aceste instrucțiuni pentru a afla cum să aplicați vopseaua de lemn ca un profesionist.

2. Șlefuiți bine lemnul înainte de vopsire

Cel mai bun mod de a vopsi lemnul este să-i pregătiți suprafața prin șlefuirea acestuia cu un bloc de șlefuire sau o șlefuitoare orbitală. Hârtia abrazivă cu o granulație mică va asigura că lemnul va fi mai aspru, ceea ce va permite absorbția vopselei și obținerea unei culori mai închise.

Pe piesele tratate, începeți cu șmirghel cu o granulație de 120. Pentru lemn nou, începeți cu o granulație de 80.

După îndepărtarea imperfecțiunilor și șlefuirea întregii suprafețe, ștergeți praful și îndepărtați materialul abraziv.

Se șlefuiește cu șmirghel 180 până când ați îndepărtat orice urmă rămasă, iar apoi cu 120 granulație până la obținerea unei suprafețe netede.

Sfat: Când învățați să vopsiți mobilierul, amintiți-vă că produsul de îndepărtare a petelor chimice, utilizat conform instrucțiunilor producătorului, poate extrage petele vechi de vopsea din zone pe care mașina de șlefuit nu le poate atinge.

3. Lemn umed

Ștergeți lemnul pentru a evidenția structura. Dacă nu îl evidențiați acum, acest lucru îl va face mordantul, dar re-șlefuirea pentru a face lemnul neted din nou îl va pregăti mai bine.

Lăsați lemnul să se usuce și apoi șlefuiți-l cu hârtie granulată de 180 până la 220.

Îndepărtați praful cu o cârpă curată.

4. Aplicați balsam sau umplutură după cum este necesar

Unele tipuri de rășinoase, cum ar fi pinul, și unele tipuri de lemn de esență tare, cum ar fi cireșul, trebuie tratate după șlefuire. În acest caz, luați în considerare utilizarea unui balsam pentru lemn care pătrunde în fibrele de lemn înainte de colorare, pentru a sigila materialul și a preveni absorbția inegală care cauzează pătarea.

Dacă utilizați un gel mordant, îl puteți aplica fără a fi nevoie să folosiți un balsam.

Unele plante lemnoase, cum ar fi mahon și stejar, au o structură cu inele anuale deschise care trebuie umplute pentru a obține un finisaj neted. Umplutura pentru spațiile dintre fibre este o pastă diferit pigmentată. Alegeți o culoare care se potrivește cu culoarea lemnului sau a vopselei și aplicați-o cu perii sau cârpe conform instrucțiunilor producătorului.

Îndepărtați excesul cu un raclet și șlefuiți ușor după uscare.

5. Colorarea lemnului

Se amestecă bine mordantul înainte de aplicare.

În loc de burete, folosiți o cârpă sau o lavetă care poate absorbi mordantul. La aplicare, cârpa ar trebui să fie umedă, dar nu trebuie să picure din ea. Încercați-l pe o bucată separată de lemn.

Modul în care aplicați vopseaua pe lemn - transversal sau în direcția fibrei de lemn, nu este la fel de importantă ca și cantitatea de vopsea aplicată. Consultați instrucțiunile producătorului pentru detalii privind aplicarea vopselei.

Petele nu sunt de obicei îndepărtate după aplicare, deci este mai bine să aplicați straturi mai subțiri și să adăugați după cum este necesar, decât să aplicați prea mult și să obțineți o culoare mai închisă decât ați planificat.

Dacă utilizați vopsea și lăsați să se usuce în aer liber, încercați să vă planificați munca pentru temperaturi blânde și vreme fără precipitații.

6. Îndepărtarea excesului de vopsea

Îndepărtați vopseaua în exces cu șervețele de curățare - într-o oarecare măsură vă ajută și tricourile vechi - atunci când ștergeți fibrele.

Dacă mordantul este prea uscat, va fi dificil de îndepărtat. Diluați aplicând o cantitate mare de mordant proaspăt pe cel uscat și prin frecare intensă. Dacă se usucă tare, diluantul de vopsea îl va curăța.

7. Aplicați etanșantul după cum este necesar

Nu este necesar să aplicați stratul superior, dar tratamentul de suprafață protejează lemnul colorat de zgârieturi și împiedică decolorarea acestuia în timp.

Dacă aplicați o suprafață din poliuretan cu o pensulă, utilizați unul sau două straturi.

Dacă utilizați un spray, țineți la 20-30 cm de suprafață și aplicați două sau trei straturi subțiri.

Fiți pregătiți să lasați vopseaua să se usuce cel puțin o zi.

Învățarea modului de aplicare a vopselelor oferă o alternativă la pictarea mobilierului și subliniază culoarea naturală și textura lemnului. Fie că utilizați vopsea de lemn pentru interior, sau vopsea și etanșanți pentru structuri exterioare de lemn, prin stăpânirea metodei de aplicare puteți reda un aspect complet nou oricărei suprafețe vechi de lemn.

Vopseaua adaugă o culoare frumoasă

Deși lemnul în starea sa naturală poate fi uimitor de frumos, nu se potrivește întotdeauna cu culorile sau cu alte nuanțe de lemn din casa noastră. Dacă adăugați vopsea pe lemnul brut sau nevopsit, acesta poate schimba culoarea și evidenția modelul de lemn al oricărui interior.

Deoarece lemnul este un produs natural, acesta poate varia de la copac la copac, chiar și pentru aceeași specie. Evitați surprizele: încercați mai întâi fiecare vopsea pe care o doriți într-un loc discret pentru a vă asigura că nuanța ei - combinată cu culoarea naturală a lemnului - va fi ceea ce doriți.

Alegerea vopselei de lemn

Vopselele sunt disponibile în două tipuri: pe bază de apă sau ulei. Urmați aceste instrucțiuni pentru a decide dacă utilizați un mordant de ulei sau apă pentru următorul dvs. proiect.

Mordanți pe bază de ulei

Acestea vor necesita ore mai lungi de lucru și vă permit să colorați podele, dulapuri, lambriuri și uși fără să vă faceți griji cu privire la petele și picăturile uscate.

Nu evidențiază fibrele, așa că eliminați nevoia de șlefuire suplimentară.

Mordanți pe bază de apă

Miros mai puțin decât mordanții pe bază de ulei.

Se usucă mai repede, ceea ce vă permite să efectuați lucrările de colorare într-o singură zi.

Necesită curățare doar cu apă și săpun.

Sunt disponibile într-o gamă mai largă de culori vibrante pentru vopsit.

VOPSEA SAU BAIȚ

Baiț sau vopsea

Dacă doriți să adăugați culoare următorului dvs. proiect, acordați-vă timp pentru a vă gândi dacă colorarea sau băițuirea vor îmbunătăți cel mai bine aspectul lemnului.

Este o diferență. Baițurile sunt realizate din pigmenți de culoare care sunt păstrați în fibrele și porii suprafeței lemnului, în timp ce culorile constau din particule microscopice care pătrund în lemn în profunzime. Drept urmare, coloranții și baițurile au efecte diferite și acționează diferit asupra diferitelor tipuri de lemn.

Coloranții folosiți la prelucrarea lemnului sunt similari cu coloranții folosiți la vopsirea țesăturilor. După amestecarea cu un solvent adecvat, cristalele colorante se dezintegrează în molecule individuale. Drept urmare, sunt suficient de mici pentru a pătrunde adânc în lemn. Cele mai frecvente vopsele pentru lemn sunt pulberile amestecate cu apă sau alcool. Deoarece sunt atât de mici, moleculele de colorant pătrund adânc în lemn și se leagă direct de acesta, deci nu este nevoie să furnizați un liant separat. Acesta este un avantaj, deoarece nu rămâne un strat subțire pe suprafața lemnului, ceea ce ar putea cauza probleme la aplicarea tratamentului de suprafață.

Avantaje:

Acestea pătrund mai adânc în lemn și reduc posibilitatea viitoarelor zgârieturi.

Vă permit să adăugați culori profunde, vibrante, fără a acoperi fibra de lemn.

Sunt mai potrivite pentru lemnul gros sau modelat.

Dezavantaje:

Culorile pot fi mai predispuse la estomparea în lumina soarelui decât mordanții pigmentați.

Baițurile sunt similare cu vopselele foarte fine de ulei sau apă. Acestea constau dintr-un pigment, un suport pentru a vă ajuta cu fluiditatea pigmentului și un liant pentru a ajuta la menținerea pigmentului pe lemn. Majoritatea lianților mordanți sunt fabricați din aceleași rășini utilizate la realizarea acoperirilor de suprafață. Pigmentul se depune în porii mari ai lemnului și creează un contrast, spre deosebire de culori, care tind să fie mai uniforme.

Deși decolorarea este funcția sa principală, baițul poate îmbunătăți sau întuneca structura fibrelor de lemn, în funcție de tipul de lemn și de tipul pe care îl utilizați. Rețineți că liantul, deoarece are un efect de etanșare asupra lemnului, nu absoarbe atât de bine al doilea strat de mordant.

Avantaje:

Sunt o soluție mai eficientă pentru a evidenția modelul fibrelor din lemnul cu o structură puternică, cum ar fi frasinul și stejarul.

Deoarece mordanții conțin un liant, îi puteți trata cu ușurință cu lac și puteți lăsa un pic mai mult pigment la suprafață. Doar asigurați-vă că nu acoperiți complet fibrele.

Pentru o decapare bună, mordantul trebuie amestecat des, deoarece particulele sale tind să se lase la fund.

Utilizările multiple pentru o nuanță mai închisă pot estompa structura lemnului.

Nu va funcționa bine pe lemnul dens cu o structură deasă din fibre.

Uneori, cea mai bună soluție este să folosiți atât un colorant, cât și un baiț; colorant pentru colorarea lemnului și baiț pentru evidențierea fibrelor. Ca și în cazul oricărei alte discipline, înarmați-vă cu sfaturi profesionale și experimentați cu mult timp în avans.

Răspunsul final la întrebarea „Vopsea sau baiț” depinde de lemnul pe care îl folosiți și de rezultatele pe care le doriți. Alegeți cu înțelepciune.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Mobilierul din lemn, gardurile sau alte suprafețe din lemn pot fi înfrumusețate cu o culoare de suprafață bogată pentru a le face mai atractive. Dacă aveți nevoie de profesioniști în domeniul colorării și lăcuirii lemnului, atunci căutarea dvs. se termină aici! Oferim servicii de calitate de la experți experimentați, care vă vor oferi servicii excelente la prețuri accesibile. Experții noștri vă vor oferi informații complete despre costul acestor servicii! Nu trebuie să petreceți ore întregi căutând un furnizor bun de servicii atunci când toți sunt disponibili aici! Și, de asemenea, nu este nevoie să așteptați ofertele de la diferite companii; am făcut deja treaba asta pentru tine.