Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Conexiune alimentare cu apă și canalizare

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în conexiuni de alimentare cu apă, conexiuni canalizare. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Conexiune alimentare cu apă și canalizare

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Conexiune alimentare cu apă și canalizare? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Informatii utile

Ce trebuie sa stii

Configurarea unei conexiuni de apă și canalizare

Apa este baza vieții și unul dintre cele mai importante lucruri de care veți avea nevoie atunci când construiți o casă sau construiți orice proiect legat de o viață plăcută sau de amenajare a teritoriului. Pur și simplu nu vă puteți lipsi de apă în orice situație de viață.

Dacă nu aveți apă disponibilă înainte de construirea casei dumneavoastră, nu veți construi nimic, deci este important să păstrați acest lucru în minte pe lângă lucrările de amenajare a teritoriului inițiale. O fântână vă poate salva, dar aceasta nu este soluția în zonele în care nu există ape subterane ridicate, în zonele în care există o penurie de apă sau în care acestea sunt situate în locuri ridicate. Ați putea fi salvat în continuare de vecini buni și prietenoși, cine vă vor furniza apă și veți avea de-a face cu acestea financiar mai târziu. Și apoi există cea mai potrivită soluție, și anume construirea unei conexiuni de apă și canalizare. În acest caz, nu trebuie să vă bazați pe nimic sau pe nimeni. Totul va depinde de dumneavoastră și de furnizor.

Procedura pentru construirea unei conexiuni

Alimentarea cu apă, drenajul și gestionarea deșeurilor sunt asigurate de autoritățile locale și, prin urmare, de municipii și orașe. Vă puteți conecta la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare numai dacă aveți un contract. Acesta trebuie făcut în scris și încheiat cu proprietarul sursei de apă. Puteți găsi cu ușurință acest lucru pe site-ul web. Dacă nu puteți rezolva această problemă, aceștia vor fi încântați să vă sfătuiască la biroul din locația relevantă. Este îmbucurător că există un singur astfel de furnizor în fiecare locație și, prin urmare, are un monopol. Dezavantajul este că nu puteți negocia prețurile cu mai mulți furnizori, dar trebuie să acceptați termenii și condițiile care se aplică în zona în care intenționați să vă alăturați.

Noțiuni introductive

< p> Toate încep cu documente. În primul rând, trebuie să depuneți un formular de la viitorul dumneavoastră furnizor, care este o cerere pentru instalarea unei conexiuni de apă, pe care veți marca toate atașamentele necesare. Aceasta include și alte documente. Asigurați-vă că aveți toate formularele necesare, astfel încât să nu trebuie să mergeți acolo de mai multe ori.

După redactarea cererii și a tuturor documentelor necesare, operatorul le va verifica imediat la livrare și va decide aprobarea racordului de apă. Apoi vă veți pune de acord cu el cu privire la pașii următori și veți stabili termenele pe care va trebui să le respectați.

Care va fi sarcina dumneavoastră și pentru ce trebuie să vă pregătiți

< p> Mai întâi, schițați traseul pe care doriți să trageți conexiunea de apă, dacă există mai multe terenuri în apropiere, sau contactați proprietarii și întrebați-i dacă au și ei nevoie de realizarea conexiunii de apă și canalizare - s-ar putea să se merite să combinați forțele și să le finanțați împreună. Ați împărți costurile de săpare a unui canal, cumpărarea, fixarea și îngroparea unei conducte de apă și, eventual, construirea unui drum de acces și ați economisi bani pe alte lucruri necesare legate de construcția unei case de familie.

De asemenea, va trebui să construiți un arbore de inspecție pe terenul dumneavoastră. Acordați-i dimensiuni mai mari, contați pe faptul că dumneavoastră sau muncitorii de la instalațiile de apă vor instala un contor de apă în el sau îl vor înlocui cândva în viitor. Lăsați-l să aibă suficient spațiu pentru a lucra în el și să vă puteți deplasa în el, dacă este necesar.

Cum se fac lucrările de terasament

În funcție de cât de departe trebuie să săpați canalul la conexiunea principală de apă și dacă ați reușit să conveniți asupra unei proceduri comune cu un vecin, trebuie decis dacă veți efectua aceste lucrări de terasament pe cheltuiala dumneavoastră sau veți angaja o companie care se ocupă de aceasta. Aceasta are toate instrumentele și mecanismele necesare care vă vor simplifica munca și vă vor economisi timp. Cu toate acestea, va trebui să vă bazați pe o sumă mai mare pentru implementare.

Ce va face operatorul

Acesta va asambla întreaga conexiune de apă (vă va conecta la canalizarea apei), conectându-vă cu un contor.
Ulterior, este necesar să efectuați un test de presiune și să umpleți alimentarea cu apă publică la locul racordului de apă. Aceste sarcini pot fi efectuate și de o companie externă.

De cine veți avea nevoie

Veți avea nevoie de un topograf pentru a parcela traseul. Chiar dacă construiți o conexiune la apă, dar cu atât mai mult, dacă trebuie să vă conectați la canalizarea publică. Când utilizați canalizarea, trebuie să știți dacă deșeurile de la dușuri, băi, toalete și toate lavoarele vor intra în canalizare prin gravitație sau va trebui să construiți o stație de pompare. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o persoană cu un dispozitiv care să vă spună dacă sunteți pe o pantă sau mergeți în sus.

Puteți săpa canalul separat cu scule manuale sau vă puteți gândi dacă merită atât de multă muncă, fie puteți găsi un meseriaș cu un mini excavator sau o companie de construcții, care nu numai să sape canalul, ci și să ofere conducte de apă și țevi, să construiască un arbore, să-l conecteze la canalizare sau, dacă construiți într-o zonă în care nu există canalizare, să construiască o mică stație de epurare a apelor uzate menajere și, de exemplu, o canalizare. Totul depinde de nevoile dumneavoastră și de proiectul pe care îl aveți în mână.

Cum să găsiți persoana potrivită

Există un site care vă poate ajuta foarte mult. Pe wilio.ro veți găsi persoanele potrivite într-un singur loc. Încercați mai întâi acolo și cel mai probabil nu va trebui să căutați în altă parte. Wilio reunește toți meșterii și specialiștii din toate domeniile și toate disciplinele imaginabile. Pe lângă experți, veți găsi și referințe și alte informații necesare de care aveți nevoie pentru a vă deplasa în zona care vă interesează în prezent.

Dacă această pagină nu vă ajută, cu siguranță veți găsi în altă parte pe Internet. Veți vedea mai întâi cele mai relevante linkuri, dar nu vă faceți griji și continuați să căutați. Poate că veți da peste cineva din zonă, o companie sau o persoană care desfășoară o activitate independentă, care va fi mult mai ieftină.

Cât vă va costa totul

Prețul conexiunii depinde de contractul pe care clientul îl încheie cu un furnizor specific. Prețul mediu pentru furnizarea apei potabile în România este de 4,68 RON / m3 cu TVA. Prețul mediu pentru evacuarea apelor uzate, inclusiv tratarea, este la nivelul de 5,40 RON / m3 cu TVA. Va trebui să adăugați bani pentru lucrări de terasament la aceste sume. Această sumă depinde de metoda de implementare.

1. Dacă lucrările de terasament sunt efectuate de o companie, pentru realizarea însăși, trebuie să vă puneți de acord cu ea. O companie de construcții sau un singur comerciant vă poate oferi doar propriile mecanisme și lucrări. Alte lucruri, cum ar fi achiziționarea de materiale, așezarea conductelor, construcția unui arbore de alimentare cu apă, instalarea unei stații de epurare menajere mici, a unei stații de pompare sau a unor permise, va trebui să le aranjați dumneavoastră.

2. Sau puteți să vă puneți de acord cu el cu privire la finalizarea completă a lucrării. Aceasta înseamnă că vor face toate lucrările necesare pentru dumneavoastră, vor cumpăra și livra materialul sau toate echipamentele și facilitățile necesare și veți prelua doar lucrările terminate, veți semna preluarea și veți plăti banii. În cele din urmă, asigurați-vă (și ar trebui să acoperiți în contract), că, în cazul unor probleme cu lucrările terminate, antreprenorul este dispus să vină și să pună totul în ordine.

Dacă aveți suficient timp, aflați ce metodă de implementare este mai acceptabilă și mai ieftină pentru dumneavoastră. Deși poate nu pare așa la prima vedere, se poate întâmpla adesea ca lăsarea în seama companiei să vă coste mai puțini bani decât dacă ați furniza materialul singur. Acest lucru se datorează faptului că companiile de construcții au adesea contracte excelente și pe termen lung cu materiale de construcții și alți furnizori, ceea ce înseamnă că au intrări mult mai bune și reduceri de volum mult mai mari decât le-ați primi cu o achiziție unică.

Construirea unui arbore de alimentare cu apă, care trebuie să aibă parametrii săi, poate fi, de asemenea, problematică pentru dumneavoastră. Dacă construiți într-o zonă cu apă freatică ridicată, este important să izolați bine arborele și aceasta poate fi o sarcină destul de dificilă, mai ales pentru o persoană fără expertiza necesară. Apa ajunge peste tot și, dacă nu o faceți în mod corespunzător, izolația nu va funcționa și contorul de apă va fi în continuare inundat, ceea ce îl poate deteriora (conectori ruginii, etanșări deteriorate) și chiar îl poate distruge. Aceasta înseamnă că ceea ce economisiți pentru un material de izolare adecvat și expert, va trebui să reparați mai târziu.

Desigur, decizia este la latitudinea dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă trebuie să clarificați unele lucruri, aflați informații mai detaliate, găsiți inspirație sau alte lucruri, persoane și companii care vă interesează, vizitați wilio.ro și aflați mai multe.