Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Curățarea canalizării

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în curățare de canalizare. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Curățarea canalizării

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Curățarea canalizării? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Curățarea canalizării

În acest articol, veți afla mai multe despre canalizare și modalități de curățare a canalizării. Curățarea canalizării îndepărtează materialele nedorite din conducta precum deșeuri, substanțe non-biodegradabile, grăsimi sau diverse nămoluri.

În cea mai mare parte, canalizările publice sunt curățate ca parte a întreținerii de rutină de către companiile locale de energie, deși proprietarii sunt responsabili pentru propriile conducte conectate. Companiile pot avea propriul personal pentru a efectua întrețineri regulate sau pentru a angaja alți antreprenori calificați. Totul depinde de ce echipamente sunt disponibile companiilor, de bugetul acestora și de cantitatea de forță de muncă. Curățarea de rutină a sistemelor de canalizare previne înfundarea canalului de canalizare, revărsarea acestuia și alte reparații costisitoare. Dacă conducta nu este curățată în mod regulat și nu se efectuează inspecții regulate, prezența unor nămoluri mici și a altor impurități poate provoca probleme majore în viitor. Același lucru este valabil și pentru țevile prost instalate sau deteriorate.

Inspecția și curățarea canalizărilor trebuie efectuată cel puțin o dată la 18-22 de luni. Experții iau în considerare vârsta sistemului de canalizare, anotimpul, amplasarea conductei de canalizare și diametrul acesteia, precum și impactul vibrațiilor și al șocurilor din mediu înconjurător atunci când decid cât de des trebuie curățată canalizarea. Acești factori au un impact major asupra stării canalizării, de aceea este important să existe un plan de întreținere pentru a verifica dacă există materiale nedorite și eventuale deteriorări ale conductelor.

Proceduri de curățare a canalizării
Operatorii de canalizare folosesc diferite metode pentru curățarea canalizărilor.
Metoda de curățare hidraulică

Metoda de curățare hidraulică utilizează un dispozitiv cu jeturi de apă care curăță fundul și pereții conductei de canalizare. Hidrocurentul folosește apă în combinație cu aerul comprimat, care elimină murdăria și eliberează depozite în conducta de canalizare. Duzele rotative speciale sunt o soluție extrem de eficientă și cea mai obișnuită folosită astăzi pentru lucrările de curățare. Sunt eficiente împotriva depunerilor și diferitelor impurități din canalizare.

Hidrocurentul curăță conductele fără substanțe chimice, deci nu există riscul deteriorării conductelor. Procesul de sablare poate fi ajustat în funcție de condiții. Există duze utilizate pentru diferite tipuri de sedimente, cum ar fi nisip, murdărie, grăsime, rădăcini sau țevi de diferite dimensiuni. Multe companii de curățenie utilizează o combinație de jeturi de apă de înaltă presiune și vid ridicat - această metodă se caracterizează prin cea mai mare eficiență, dar dezavantajul este consumul ridicat de apă. Companiile rezolvă această problemă cu un sistem cu rezervor de apă adăugat datorită căruia pot începe să lucreze aproape imediat. Unele mașini pot colecta și recicla apa folosită în procesul de curățare. Apa din izvor poate fi, de asemenea folosită, dar în practică această metodă este mai puțin obișnuită.

O altă metodă hidraulică de curățare a canalizării este spălarea, în care un flux puternic de apă este introdus în țeavă. Spălarea este adesea combinată cu curățarea mecanică și îndepărtează eficient materialele plutitoare libere, cum ar fi nisipul.

Metode de curățare mecanică a canalizării

Supraîncărcarea este una dintre cele mai vechi metode de curățare mecanică, în care o tijă metalică flexibilă este introdusă în țeavă și motorul se rotește cu un cap de lamă, care rupe depunerile, taie rădăcinile și curăță murdăria. Această metodă de curățare este posibilă pentru țevile cu un diametru de 12 inchi sau mai puțin. Lamele au dimensiunea unei țevi, răzuind materialul de pe pereți și împingând treptat deșeurile în aval. Această metodă a fost utilizată înainte de curățarea cu jeturi de apă, dar astăzi această metodă consumatoare de timp este utilizată doar într-o măsură limitată în conductele puternic înfundate.

Curățarea uscată a canalizarii

În unele cazuri, substanțele chimice sunt folosite în curățarea canalelor care combate în mod eficient grăsimile, rădăcinile crescute, mirosurile, coroziunea betonului, rozătoarele și insectele. Cu toate acestea, conform EPA, e o metodă ineficientă - achiziționarea de produse chimice este costisitoare și trebuie îndeplinite anumite cerințe extreme pentru siguranță. De aceea, metodele tradiționale de curățare hidraulică și mecanică sunt mult mai accesibile și mai eficiente.

Jetscan - camion de curățat

Unele sisteme de tratare utilizează produse biologice care conțin microorganisme și enzime care pot procesa în mod natural grăsimile și uleiurile care apar în apele uzate. Acestea descompun efectiv blocajele fără a elibera toxine în conductă. Sunt folosite cel mai adesea în locuri cu un conținut ridicat de grăsimi, în special în locurile din aproapierea restaurantelor sau la curățarea anumitor locuri.

Metoda cârtiței

Termenul „cârtiță” este utilizat în legătură cu utilizarea de drenaj sau a așa-numitelor tije de scurgere pentru curățarea conductelor și a sistemului de canalizare Tija flexibilă este introdusă în țeavă și servește la deblocarea a tot ceea ce împiedică fluxul de apă. Metoda este utilizată pentru blocaje mai mici care apar în lavoarele din baie, precum și în conductele de canalizare.

Aveți lavoarul blocat? Dacă descoperiți că nu există o scurgere rapidă a apei în chiuvetă sau că nu se scurge deloc, probabil e înfundată. În cazul unui blocaj mai grav, se poate întâmpla ca apa să înceapă să iasă din chiuvetă sau toaletă, duș sau baie. Acest lucru poate provoca înfundarea rețelei de alimentare, unde apele reziduale contaminate se pot întoarce la domiciliu și pot provoca daune considerabile. În acest caz, este esențial să apelați imediat tehnicieni calificați pentru a proiecta sistemul de curățare corect.

Cresc copaci în țevile de canalizare? S-ar putea să nu vă dați seama la prima vedere, dar dacă există copaci mari în jurul proprietății dumneavoastră, trebuie să fiți atenți la această problemă. Rădăcinile cresc în canalul principal, care leagă casa de canalizarea publică de pe stradă. Acest tip de blocaj poate provoca daune uriașe.

Ce este drenajul?

Drenajul este o modalitate de a curăța țevile înfundate de diferiți contaminanți care pot provoca daune grave în timp. Procedura constă în utilizarea unei tije flexibile speciale, pe care instalatorul o introduce în țeavă pentru a determina gradul de înfundare. Tija este fabricată dintr-un material care îi permite să treacă prin coturile țevii și în același timp este suficient de puternică pentru a elibera și a elimina blocajul. Această metodă este utilizată numai pentru blocajele mici care pot apărea în chiuvete. Încredințați lucrarea unui instalator experimentat care vă va curăța în mod fiabil sistemul de drenaj. Aveți nevoie de echipamentele și tehnologia potrivite pentru că altfel conductele ar putea fi deteriorate.

Cu ce vă e de folos întreținerea regulată a canalizării?

1. Nu vei mai avea țevile înfundate - unii proprietari folosesc produse de curățat chimice pentru a îndepărta piesele înfundate. Pentru rezultate mai bune, vă recomandăm să folosiți o tijă de canalizare. Vă va ajuta să identificați partea în care conducta a fost înfundată, astfel încât să o puteți schimba.

2. Veți economisi bani - nu trebuie să vă faceți griji cu privire la scurgerile din țevi, scurgerile de apă nedorite etc. Eliminând blocajul înainte de apariția unei scurgeri, economisiți bani pentru reparațiile viitoare. Procesul de curățare este simplu, rapid și accesibil. O mică investiție în întreținere vă poate economisi mii de lei.

3. Reducerea incidenței mucegaiului - mucegaiurile și bacteriile iubesc umezeala. Țevile înfundate duc la drenarea lentă a chiuvetelor și acumularea de apă în țevi. În acest caz, vor apărea ciuperci și bacterii, care vă pot pune în pericol. Prin urmare, este important să acordați atenție întreținerii și inspecției periodice a conductei.

4. Scăpați de zgomotele ciudate și mirosurile neplăcute - dacă auzi zgomotele și scârțâituri de pe perete, conducta poate fi înfundată. Un instalator experimentat poate elimina acest zgomot prin simpla curățare a conductelor. În același timp, veți scăpa de mirosurile neplăcute cauzate de aceasta.

5. Prelungiți durata de viață a conductei - cu cât lăsați conducta mai mult fără curățare, cu atât starea sa se deteriorează mai repede. Orice blocaj trebuie rezolvat cât mai curând posibil, astfel încât să nu fiți forțați să continuați cu o remodelare completă după ani. Prin urmare, observați orice neregularități în ceea ce privește conducta dumneavoastră - zgomote ciudate, apă curgătoare lentă, miros pregnant.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Cât de des te gândești la sistemul de canalizare din casa ta? Probabil nu foarte des. Dar dacă există o problemă, îmi va veni în minte repede! Experții Wilio oferă opțiuni de servicii de calitate pentru toate nevoile dvs. atunci când vine vorba de canalizare și canalizare. Au oferit servicii excelente, așa că știu ce fac. Dacă aveți nevoie de ajutor în diagnosticare, consultanță, curățare sau orice alte probleme conexe - sunați-le astăzi și vedeți cât de mult ar putea face serviciile lor pentru dvs.! _X000D_ Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la prețul acestor servicii, deoarece depinde de cât durează finalizarea proiectului. Dar nu mă crede pe cuvânt - sunați-l astăzi pe Wilio și aflați mai multe informații! S-ar putea să vă întrebați ce alte opțiuni suplimentare de consultanță le oferă? Nu numai că oferă consultări în acest domeniu, ci și evaluarea sedimentelor, curățarea și multe altele. Aceasta înseamnă că puteți obține servicii de calitate la un preț accesibil atunci când alegeți Wilio ca furnizor. Sunați-le astăzi dacă doriți sfaturi de specialitate cu orice fel de probleme de canalizare sau canalizare care afectează o parte din casa dvs.!