Căutați profesioniști inteligenți
Curățare fațade, acoperișuri, pavajTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Curățare fațade, acoperișuri, pavaj? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Costel Leonard C.
Firma cu experienta de 20 de ani in curatenie Casa , Vile sowroomuri ,birouri,apartamente autoturisme delux .Oferim servici profesionale de curatenie :canapele ,fotolii,mochete echipament moto ,cu generetor profesional cu aburii.Curatare profesionale la domiciliul clientului .
Marius-Ionut P.
Suntem o firma de curatenie din Bucuresti ce ofera servicii de curatenie pentru: case si locuinte, sediile si punctele de lucru ale firmelor, cabinete medicale, spatii de productie, spatii comerciale, institutii publice si private.
Vasile C.
Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri
Chiril - Adrian A.
Servicii Intretinere Spatii Verzi & Curatenie. - Tuns mecanizat (trimmer/mașina de tuns iarba) - Toaletat copaci - Igienizare terenuri - Defrișat arbuști -Curatare pomi fructiferi -Curatenie Generala
Pietro Silvian S.
Compania noastra este specializata in renovari de apartamente, zugraveli, montari placi ceramice, instalatii sanitare, instalatii electrice, gleturi, rigips etc.
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Floryn-Mihai G.
Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Curățarea fațadelor
CURĂȚAREA EFICIENTĂ A FAȚADELOR - DE LA TENCUIALĂ LA METAL
Întreținerea exteriorului unei clădiri ajută la creșterea valorii acesteia. Există diferite modalități de a îndepărta murdăria de pe fațade. Cu toate acestea, suprafața trebuie luată în considerare la aplicarea tehnologiei relevante. Acest lucru este necesar pentru a preveni deteriorarea.
Prezentare generală a tehnicilor și reglementărilor:
CURĂȚAREA FAȚADEI
APĂ CALDĂ ȘI VAPORI
CURĂȚAREA DIFERITELOR TIPURI DE FAȚADE
PARTICULE ȘI GHEAȚĂ USCATĂ
Standard: Curățare cu apă fierbinte și aburi
Fațadele sunt flagship-urile clădirilor. Acestea sunt adesea suprafețe mari și complicate, din diferite materiale. Murdăria la care a fost expusă și influențele externe de ani de zile, se poate așeza și accelera intemperiile.
Curățătoarele de înaltă presiune cu apă fierbinte s-au dovedit a fi o metodă eficientă și economică de curățare a fațadelor datorită performanțelor ridicate de curățare, cu consum redus de apă. Pentru anumite variante, este posibilă și o lucrare autosuficientă, independent de rețeaua electrică și de apă.
Avantajele purificatoarelor de apă caldă de înaltă presiune în comparație cu purificatoarele de apă rece de înaltă presiune se bazează pe două aspecte:
Performanță sporită de curățare datorită temperaturii mai ridicate
Spre deosebire de un purificator de apă rece de înaltă presiune, pe lângă volumele și presiunile de apă, specialistul poate utiliza și factorul de temperatură pe mașinile de apă caldă. Dacă curățarea se efectuează într-un interval de temperatură de la 60 la 80° C, acest lucru duce la o descompunere semnificativ mai rapidă a impurităților și a depozitelor stabilite. Uleiul, grăsimea și funinginea sunt mai ușor de îndepărtat. Pătrunderea în adâncime este, de asemenea, mai mare pentru a îndepărta rădăcinile mușchiului și lichenului, prevenind astfel creșterea lor.
Etapa cu abur pentru o curățare deosebit de delicată
Ultimul sfat atunci când se utilizează produse de curățenie de înaltă presiune cu apă fierbinte, este etapa de abur: volumul de apă este înjumătățit și aburul este eliminat la 155° C. Curățarea este foarte intensă și elimină în mod eficient chiar și murdăria tare, cum ar fi vopselele sau acoperirile bituminoase. Presiunea de lucru scăzută protejează suprafețele sensibile.
Alegeți tehnologia potrivită, evitați deteriorarea fațadei
Indiferent de materialul de fațadă utilizat - pentru a alege tehnologia potrivită, zona de eșantionare trebuie testată cu atenție în prealabil. Fațada este sensibilă la acizi, absoarbe apa? Care agent de curățare realizează efectul dorit, în ce concentrație și în cât timp? Cei care procedează cu precauție în avans vor obține rezultatul dorit și vor evita problemele sau alte daune permanente datorate agentului de curățare greșit.
Este vorba despre material: curățarea diferitelor tipuri de fațade
Efect sporit datorită agenților de curățare
Dacă este necesar, agentul de curățare poate îmbunătăți efectul curățătorului de înaltă presiune. Se recomandă așa-numita metodă în doi pași pentru aplicare. Aici, se aplică mai întâi un agent de curățare, care este spălat sub presiune ridicată după ce a trecut timpul de aplicare. Cu toate acestea, calitatea suprafeței trebuie luată în considerare la alegerea unui agent de curățare.
Fațade din piatră naturală și artificială
Piatra naturală și artificială există în variante sensibile la acid (marmură, dolomită, travertin, jurasic, plăci Solnhofen, pietre naturale calcaroase precum și pietre artificiale din ciment) și în variante rezistente la acid (granit, ardezie, cărămizi, țigle, clincher). În general, apa caldă sau aburul sub presiune poate fi utilizat și pentru piatra artificială și naturală. Cu toate acestea, agentul de curățare trebuie să fie bazic sau neutru pentru suprafețele sensibile la acid. Înainte de a începe lucrul, este necesar să vă dați seama dacă materialul este poros, adică absorbant - dacă da, este necesar să îl udați cu apă înainte de a utiliza agentul de curățare, deoarece altfel va pătrunde în material și poate provoca daune.
Dacă suprafața este foarte sensibilă la apă sau contaminarea este deosebit de severă, de ex. graffiti, gheața uscată este foarte eficientă în obținerea rezultatului de curățare dorit într-un mod rapid și blând.
Fațade din Tencuială
Pentru fațadele din tencuială, se recomandă apă fierbinte sub presiune, adesea în combinație cu o etapă de abur. Metoda este blândă și se obține o putere excelentă de curățare. Cu toate acestea, aplicarea într-un singur loc nu ar trebui să dureze prea mult timp pentru a preveni dizolvarea vopselei. Duza plată s-a dovedit a fi folosită la utilizarea unei presiuni ridicate pentru a proteja suprafața, deoarece presiunea selectivă nu crește prea mult la distanța de lucru corectă.
În ambele cazuri, utilizatorul ar trebui să curețe de sus în jos pentru a evita așa-numitele scurgeri - adică picături de apă uzată care ajung într-o zonă care a fost deja curățată. Timpii de uscare foarte scurți ai ambelor metode înseamnă că lucrările următoare pot fi efectuate imediat după aceea. Dacă este necesar, se poate folosi un detergent neutru pentru îndepărtarea funinginei și uleiurilor. Pentru tratarea suprafeței poate fi utilizat un agent de curățare ușor alcalin.
Fațade din lemn
Lemnul este probabil unul dintre cele mai utilizate materiale de fațadă și este încă foarte popular. Lemnul netratat prezintă rapid intemperiile, lemnul tratat este protejat împotriva intemperiilor prin aditivi precum nanoparticulele. Această acoperire trebuie reînnoită în mod regulat pentru a menține un aspect uniform.
Oricine dorește să redea un aspect omogen fațadelor din lemn netratat poate obține rezultate excelente cu un curățător de înaltă presiune cu apă fierbinte. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să vă asigurați că fațada este complet sigilată sau că nici o componentă nu este deteriorată. De asemenea, trebuie aleasă o perioadă fără îngheț pentru lucrări, astfel încât lemnul să se usuce suficient după curățare. În cazul fațadelor robuste din lemn de esență tare, o presiune de 100 bari și-a dovedit valoarea și temperatura între 60° C și 80° C, pentru lemnele mai sensibile decât molidul se recomandă o presiune de 50 bari.
Pentru a îmbunătăți rezultatul curățării, poate fi utilizat un produs de curățare neutru pentru lemn.
Fațade metalice
Fațadele metalice necesită, de asemenea, o curățare regulată. Aluminiul excelează în formarea unui strat de oxid natural, care protejează împotriva coroziunii. Pentru aluminiu anodizat, acest strat de oxid este realizat artificial, ceea ce face ca materialul să fie deosebit de durabil. Cu toate acestea, suprafața este sensibilă la substanțe chimice, atât acizi, cât și alcalii. Se recomandă curățarea neutră pentru a preveni deteriorarea. În prealabil, ar trebui creată o zonă de probă și măsurători înainte și după curățare.
În cazul fațadelor metalice vopsite, este necesar să se îndepărteze așa-numita cretă (pete albe datorate pigmenților estompați). Pentru a face față acestui aspect neplăcut, este posibil să utilizați agenți de curățare cu aditivi pentru șlefuire, precum și tampoane de fațadă adecvate. Lucrarea se execută manual sau folosind mașini de lustruit electrice, acționate manual. Oricine dorește să folosească tehnologia de înaltă presiune pentru curățare ar trebui să folosească perii de păr naturale sau perii din poliamidă (fixe sau rotative). Doar apă de joasă presiune curge prin gaura mare de lângă perie. Astfel, nu există riscul pătrunderii apei de înaltă presiune în stratul de izolație din spatele fațadei.
Doar apă de joasă presiune curge prin gaura mare de lângă perie. Astfel, nu există riscul pătrunderii apei de înaltă presiune în stratul de izolație din spatele fațadei.
Cerințe și reglementări
Curățarea fațadelor are loc întotdeauna într-un loc public, ceea ce înseamnă că este important să aveți informații despre cerințe și reglementări, care variază de la un loc la altul și de la o țară la alta. Evacuările de ape uzate sunt în orice caz supuse aprobării. Dacă este doar apă murdară, se poate scurge după filtrare. Materialele solide colectate trebuie eliminate. Dacă a fost utilizat detergent, apa trebuie colectată, filtrată și neutralizată. De asemenea, trebuie respectate reglementările relevante în ceea ce privește utilizarea pulverizatorilor, prezența prafului, a zgomotului sau a gazelor de eșapament.
Pentru cazuri speciale: particule și gheață uscată
Sablarea particulelor și gheața uscată sunt o alternativă binevenită la curățarea la presiune înaltă, mai ales dacă fațada nu trebuie supraîncărcată sau sunt necesare metode de economisire a apei. Ele sunt, de asemenea, o alternativă bună la produsele de curățat de înaltă presiune dacă nu trebuie să utilizați agenți de curățare sau dacă există o limită a volumului de apă uzată. Ambele metode, cum ar fi sablarea particulelor și gheața uscată, sunt, de asemenea, potrivite pentru îndepărtarea contaminării puternice, cum ar fi graffiti.
Sablarea particulelor
La sablarea particulelor de joasă presiune, pistolul cu jet este alimentat cu aer comprimat printr-un compresor industrial. În plus, un pulverizator foarte fin și moale și apă sunt adăugate în aer în camera de amestecare pentru a combina praful. Un factor important în alegerea unui spray este duritatea, mărimea granulelor care trebuie selectate individual pentru contaminare și suprafața originală a fațadei. Amestecul de aer, apă și mijloace de pulverizare ies din duza pistolului, presiunea aerului, volumul de apă și mijloacele de pulverizare fiind reglabile individual. În acest fel, este posibilă curățarea suprafețelor cu o abraziune minimă.
Sablare cu gheață uscată
Sablarea cu gheață uscată necesită un blaster care injectează pelete de gheață în unitatea de sablare a aerului, precum și un furtun de pulverizare cu un trăgaci și un pistol prin care un amestec de aer și gheață intră în suprafață. De asemenea, este necesar un compresor cu presiune de aer suficientă și debit de aer. Energia mecanică este crucială pentru performanța de curățare.
Peleții de gheață uscată, care au o duritate Mohic redusă (1-2), pot fi arși la suprafață la o viteză mare de 150 m/s. Acest lucru este susținut de energia termică - în special pe suprafețe calde, cum ar fi matrițele de injecție - atunci când CO2 înghețat atinge o temperatură de -79 °C.
Cu o metodă abrazivă, este posibil să îndepărtați ulei, grăsimi, adezivi sau lianți de pe diferite suprafețe, să curățați suprafețele sensibile sau, de asemenea, să îndepărtați vopselele din metal fără a le deteriora.
Curățarea fațadelor
Fie că este vorba de un magazin, clădire de birouri sau depozit, probabil că veți realiza cât de important este să vă păstrați interiorul curat - dar ce ziceți de exterior? Fațada spațiilor dumneavoastră este primul lucru pe care îl vor vedea vizitatorii, deci este esențial să faceți tot posibilul pentru a menține curată această zonă a clădirii dumneavoastră în orice moment.
Pentru a afla mai multe despre curățarea fațadelor clădirilor și a vitrinelor și de ce este esențial să păstrați aspectul afacerii dumneavoastră, citiți mai departe.
Ce este curățarea fațadelor?
Pe scurt, curățarea fațadelor este un proces care asigură faptul că exteriorul unei clădiri este lipsit de murdărie, pete și contaminanți. Fațada se referă de obicei la partea din față a clădirii, unde se află intrarea.
Cele mai populare materiale utilizate pentru construcția fațadelor includ sticla, piatra și lemnul, deși unele proprietăți pot include fațade din metale precum oțelul inoxidabil sau aluminiul.
Există mai multe motive pentru care fațada unei clădiri poate fi murdară. De exemplu, vremea poate afecta și poluanții atmosferici. Această combinație poate determina decolorarea fațadei, ceea ce va afecta aspectul general al clădirii.
Modul de curățare a fațadei va depinde de materialul din care este fabricată. Echipamentele și soluțiile utilizate vor fi specifice tipului de material pentru a se asigura că nu se produc daune în timpul procesului de curățare. Locația și funcția clădirii pot determina, de asemenea, exact cum se curăță fațada.
De ce este importantă curățarea fațadelor?
Pur și simplu, o clădire curată și atractivă este mult mai plăcută din punct de vedere estetic, decât una murdară. Nu se poate nega faptul că fațada cu aspect proaspăt este o fațadă mai plăcută și ospitalieră, care ajută la stabilirea tonului pentru restul clădirii și pentru afacerea dumneavoastră. Deci, dacă doriți să impresionați trecătorii și pe cei care intră în incinta dumneavoastră, este important să vă asigurați că fațada clădirii dumneavoastră este păstrată fără murdărie, pete și urme inestetice.
Dacă închiriați o proprietate, este de asemenea important să păstrați fațada clădirii curată. Este posibil să constatați cum contractul de închiriere prevede că trebuie să mențineți exteriorul clădirii, deci este esențial să păstrați în permanență această parte a proprietății.
Pot curăța singur fațada clădirii?
Vestea bună este că și dumneavoastră puteți curăța fațada clădirii dumneavoastră. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că aceasta poate fi o sarcină dificilă și asigurarea faptului că aveți echipamentul potrivit, soluțiile de curățare și îmbrăcămintea înainte de a începe sunt absolut esențiale. De asemenea, este important să vă dați seama că curățarea fațadei unei clădiri va necesita probabil lucrul la înălțime, deci este esențial să luați întotdeauna în serios sănătatea și siguranța.
Pentru a afla cum să păstrați fațada clădirii curată, citiți mai departe. Iată cele mai populare trei tipuri de fațade și sfaturi despre cum puteți întreține singur această parte a clădirii.
Cum se curăță fațadele din sticlă
Pentru a curăța geamul fațadei, adăugați detergent natural sau un curățător comercial în apă și amestecați-le împreună.
Scufundați o racletă sau o cârpă special concepută în compusul de curățat și agitați totul.
Aplicați soluția pe fațadă cu mișcări ușoare, uniforme.
Aplicați alcool izopropilic sau acetonă cu o cârpă moale și curățați zonele deosebit de grase sau murdare.
Pentru a elimina reziduurile suplimentare, lustruiți ușor zona cu o suspensie de oxid de ceriu.
Clătiți bine suprafața și repetați pașii de mai sus până când întreaga fațadă este curată.
Cum se curăță fațadele din piatră
Adăugați o picătură de oțet sau săpun în apa caldă pentru a forma o soluție detergentă delicată.
Scufundați un burete sau o perie moale în amestec și stoarceți orice exces.
Frecați piatra cu un burete sau perie și apoi clătiți zona cu apă curată pentru a îndepărta orice reziduu de săpun.
Pentru rezultate mai rapide, puteți curăța suprafața cu un instrument rotativ echipat cu un accesoriu de lustruit la viteză medie.
Repetați pașii de mai sus până când întreaga zonă este curată.
Cum se curăță fațadele din lemn
Îndepărtați orice mușchi sau alge care ar putea fi pe fațadă.
Adăugați puțin săpun în apa caldă și le amestecați împreună.
Utilizați o perie cu păr moale pentru a aplica soluția de curățare.
Frecați ușor lemnul pentru a îndepărta murdăria, acordând atenție zonelor deosebit de murdare.
Clătiți zona cu apă curată și repetați pașii de mai sus până când întreaga fațadă este curată.
Ar trebui ca fațada clădirii să fie curățată profesional?
Dacă nu aveți chef să curățați singur fațada clădirii dumneavoastră, puteți angaja o companie profesionistă să facă asta. Fie că trebuie să curățați o fațadă din lemn, sticlă sau piatră, angajarea unui specialist înseamnă că nu trebuie să vă riscați siguranța sau să deteriorați exteriorul clădirii și, de asemenea, veți economisi mult timp și efort. De asemenea, s-ar putea să descoperiți că rezultatul final este mult mai bun decât l-ați fi obținut singur.