Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Fațade ventilate

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în fațade ventilate. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Fațade ventilate

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Fațade ventilate? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Informatii utile

Ce trebuie sa stii

Cum funcționează fațadele ventilate

Fațadele ventilate sunt o soluție pentru exteriorul clădirii, care poate fi utilizată atât în ​​clădirile noi, cât și în cele renovate. Din multe motive, acestea sunt deosebit de interesante pentru arhitecți - de exemplu, datorită izolației termice îmbunătățite. De asemenea, îmbunătățesc suprafața continuă a fațadelor, iar bonusul este instalarea și curățarea mai rapidă.

Fațadele ventilate permit aerului să circule între peretele portant și materialul de acoperire, cum ar fi marmură, plăci ceramice, panouri metalice etc. În acest fel, peretele portant este protejat de frig și căldură, ceea ce duce la economii de energie.

Elemente de fațadă ventilate

Fațadele ventilate constau din următoarele elemente:
Perete portant - acesta este orice tip de placare de fațadă care poate fi folosit ca suport pentru fixarea unei fațade ventilate. Poate fi un zid de cărămidă din beton sau ceramică.

Izolație termică - acesta este un material care asigură izolare termică și fonică. Acest tratament trebuie să fie continuu pentru a preveni punțile termice. Opțiunile cele mai frecvent utilizate includ izolarea proiectată sau lipită.

Metoda de fixare - aceste tipuri de fațade pot fi fixate prin oricare dintre următoarele metode:
Puncte de fixare cu ancoră de rășină și tijă filetată.
Profiles - Aceasta este o serie de consoluri atașate la peretele portant și punctele de ancorare care mențin placarea atașată profilelor preinstalate.

< Cameră de aer ventilată - spațiul dintre peretele portant și materialul de acoperire. Vara, protejează peretele portant permițând ventilația și prevenind conductivitatea căldurii, în timp ce iarna previne transferul de umiditate pe peretele portant.

Placarea cu piatră naturală - instalarea placării este ultimul pas în procesul de implementare a unei fațade ventilate. Unul dintre cele mai potrivite materiale pentru fațadele ventilate sunt plăcile de piatră naturală de 3 cm grosime, care permit atașarea corectă prin oricare dintre metodele descrise mai sus. Nu este necesară o dimensiune specifică a plăcii pentru acest tip de fațadă. Pe de altă parte, trebuie evitată utilizarea suprafețelor de piatră naturală șlefuită și lustruită.
Următoarea este o listă a pietrelor naturale care s-au dovedit a fi cele mai bune în acest sistem de construcții: marmură Crema Marfil, calcar Capri Marbella Niwala galben.

Cum funcționează fațadele ventilate

Fațadele ventilate oferă performanță în funcție de temperatura exterioară, care variază foarte mult de la sezon la sezon. În timpul verii, camerele de aer funcționează pe principiul unui coș de fum, ceea ce înseamnă că lumina soarelui cade pe fațadă și încălzește atât mantaua, cât și camera. Apoi, acest aer fierbinte crește, creând spațiu pentru ca aerul mai rece să răcească camera și să mențină confortul în casă. Iarna, lumina soarelui nu este atât de puternică încât să poată apărea acest efect de coș. Cu toate acestea, aerul din interiorul camerei rămâne mai cald decât exteriorul, iar camera acționează ca un acumulator de căldură care menține stabilitatea termică a sistemului împreună cu izolația termică atașată la peretele de sprijin.

Avantajele fațadelor ventilate

Acum că cunoașteți sistemul de fațadă ventilată și elementele sale, vă vom prezenta câteva dintre avantajele instalării placărilor de fațadă ULMA în orice tip de clădire.

Economii de energie - cele mai semnificative avantaje ale fațadelor ventilate includ îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii și economiile financiare mari realizate datorită camerei ventilate.

Izolație termică și fonică îmbunătățită - acest sistem nu numai că economisește energie, ci și o izolare termică și acustică îmbunătățită, ceea ce duce la un confort mai mare în interiorul clădirii. Mediu mai sănătos - pe lângă creșterea confortului utilizatorului, sistemul îndeplinește cerințele de bază pentru igienă, sănătate și protecția mediului.

Durabilitate tehnică - acest sistem previne efectele radiațiilor directe și ale intemperiilor asupra construcției pereților și a pardoselii și le protejează de afecțiunile care afectează clădirile construite folosind sisteme tradiționale.

Tipuri de fațade ventilate

Dacă ar fi să clasificăm tipurile de fațade, le-am putea distinge în funcție de tipul de material utilizat, în funcție de diferite zone de pe aceeași fațadă, în funcție de texturi, sisteme etc. Fiecare companie își folosește propriile categorii, deși, în general și în cadrul ghidului de bază, s-ar putea spune următoarele:

1. Tipul de tratare a suprafeței
Fațade ceramice: cunoaștem diferite tipuri - gresie de teracotă și porțelan, care sunt mult mai durabile.
Fațade din piatră: marmură, ardezie, granit ...
Fațade metalice: aluminiu lustruit, zinc ...
Fațade din material compozit: polimeri, materiale plastice, lemn ...
Fațade din sticlă
Fațade din lemn

Clasificarea suplimentară se bazează pe tratamentul suprafeței
Culori solide sau naturale: întreaga piesă este realizată în aceeași culoare și suprafața nu este tratată cu vopsea smaltată.
Vopsele smalt: smalțul este aplicat pe fiecare piesă înainte de ardere, care poate fi mat, lucios sau cu efecte speciale.
Modelat: folosind tehnologia de imprimare digitală, se aplică mai multe modele pe o piesă care imită piatra, lemnul și altele asemenea.
Suprafață netedă: Reliefuri cu texturi și proeminențe sunt create pe piesele individuale pentru o mai mare varietate de modele de construcții.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Experți de calitate în proiectarea, vizualizarea și instalarea fațadelor ventilate? Wilio este adresa potrivită pentru dvs.! Vom găsi profesioniști de calitate în zona fațadelor ventilate. Puteți vedea mai multe informații pe site-ul nostru. De exemplu, puteți obține o estimare a prețului unei placări de fațadă ventilate pe m2 sau puteți afla despre izolație și construcția din aluminiu oferite de unul dintre constructorii noștri din această categorie .