Căutați profesioniști inteligenți
FotovoltaiceTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Fotovoltaice? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Catalin Marian A.
Experiența in multe domenii.Vă astept cu cereri pentru lucrări diverse in domeniul instalaților sanitare (montaj cabină duș,baterii,sifoane ,înlocuirea toaletelor ,etc ) cu montaj lustre ,corpuri iluminat ,suport TV ,ansamblu mobilier si alte lucruri . Execut lucrări de calitate si imi place sa fiu cinstit si corect in tot ceea ce ofer.
Mihnea Ioan Alexandru U.
Handyman Efectuez diverse lucrări de: construcții reparații renovări montaj și instalare amenajări case/spatii verzi/apartamente/sedii firme Dețin diverse unelte și scule precum și duba pt transport
Marian Alexandru P.
Ofer servicii pentru apartamente, case, spatii comerciale, ma ocup cu: - montaj prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat - montaj tablouri electrice, disjunctoare, relee protectie supratensiune, protectie diferentiala impotriva curentarii accidentale. Execut lucrări de intervenție, remedierea defecțiunilor apărute la instalația electrică, precum si executie de circuite noi pentru consumatorii importanti din locuinta: - mașină spălat, aer condiționat, boiler, panouri radiante, centrala, cuptor electric - modificari ,remedieri si reparatii instalatii electrice Ma deplasez si lucrez in zona București, toate sectoarele si judetul Ilfov, pentru detalii ma găsiți la telefon.
Marian Costin G.
Înființată recent societatea noastră va ofere: înțelegere,îndrumare,oferte reale,experiență relevantă dar cel mai important promptitudine. Ne angajăm că colaborarea noastră să fie benefica,inedită și cât mai repede realizabilă.
George D.
Sunt inginer electromecanic cu experienta profesionala in mai multe domenii. Ofer si doresc seriozitate. Va pot ajuta in domeniul instalatiilor electrice, reparatii mobila sau ansamblarea acesteia, reparatii rigips sau pereti.
Ion B.
Prioritatea echipei mele este pe primul loc seriozitatea lucru făcut de calitate cu material omologate conform normelor de siguranta . Servicii prestate electric, instalati sanitare și instalati gaze verificări recorduri și verificări gaze
Mihaila C.
Sunt electriciancu multi ani de experienta.Va pot ajuta cu reparatii de cablaje electrice(prize, intrerupatoare ventilatoare de tavan, corouri de iluminat etc) aparate de conectare precum si instalatii electrice complete in timpul constructiei cat si renovarilor.
Mirela Lenuta R.
Firmă autorizată ANRE cu vastă experiența in domeniul electric va sta la dispoziție cu o gama larga de operațiuni din acest domeniu cum ar fi: -instalații electrice -realizare împământare -măsurat împământare -intervenții rapide -montaj corpuri de iluminat -montaj prize / intrerupatoare -măsurat izolatia cablurilor Așteptăm sa va ajutam cu drag !
Dragos-Emanuel C.
Va pot fi de mare ajutor impreuna cu colegii mei specializati in diverse meserii in functie de proiectul pe care il aveti de realizat! Pretuiesc lucrul de foarte buna calitate! Am fost instruit de colaboratori cu experienta din Germania, Anglia, Statele Unite. Lucrez intr-un ritm in care calitatea lucrarii efectuate sa nu aiba de suferit, cu realizari peste asteptarile clientilor mei.
Alexandru D.
Execut lucrari de constructii interioare : rigips ,glet,zugravire,usi ,geamuri,obiecte sanitare,instalatii sanitare etc.........................
Chivu M.
Persoana fizica răbdătoare, priceputa și descurcareata care oferă calitate la cele mai bune preturi. Împreună analizam situația și luam cele mai bune decizii.
Ovidiu Cezar B.
Cu o experienta de peste 15 ani in executare instalatie electrica, verificare instalatie electrica, montaj aparataj, executare instalatie casa smart. Instaltii sanitare si termice, montaj obiecte sanitare, montaj centrale termice, montaj aer conditionat.
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Floryn-Mihai G.
Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti
Sorin A.
Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Alexandru Alin L.
Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..
Costel C.
Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,
Petre Alin S.
Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.
Ștefania C.
ZUGRAVELI - IMPROSPATARE - IGIENIZARE A LOCUINTEI Va oferim servicii de calitate la preturile cele mai mici de pe piata plus garantia lucrarilor. Efectuăm instalatii electrice,fotovoltaice,construcții case la roșu și la cheie,diverse demolări. Oferim contract,factura si chitanta pentru serviciile efectuate. PLATA SE VA FACE ESALONAT PE ETAPE . Mottoul meu : Gandeste,crede,viseaza,indrazneste si ai sa realizezi imposibilul.
Tot ce trebuie să știți despre fotovoltaice
Fotovoltaica a devenit recent una dintre cele mai dinamice industrii în dezvoltare, ale cărei produse devin o parte comună a vieții noastre. Fotovoltaica nu mai este doar „teologie cosmică”, ci încet devine o parte comună a vieții noastre. Prin urmare, nu strică să știți mai mult despre ea.
Definiție
Fotovoltaica este un domeniu tehnic care se ocupă cu procesul de conversie directă a luminii în electricitate. Numele a fost creat prin combinarea a două cuvinte - fotografie (lumină) și volt (unitate de tensiune electrică). Procesul de conversie are loc într-o celulă fotovoltaică.
Cum funcționează o celulă fotovoltaică?
O celulă fotovoltaică (solară) este o componentă electronică care generează electricitate atunci când este expusă fotonilor, particulelor de lumină. Această transformare se numește efect fotovoltaic, care a fost descoperit în 1839, de către fizicianul francez Edmond Becquerel. Abia în anii 1960 celulele fotovoltaice și-au găsit prima aplicație practică în tehnologia prin satelit.
Celula fotovoltaică este realizată din materiale semiconductoare care absorb fotonii emiși de soare și generează un flux de electroni. Fotonii sunt particule elementare care transmit lumina soarelui la o viteză de 300.000 km pe secundă. Când fotonii lovesc un material semiconductor precum siliciu, eliberează electroni din atomii săi, lăsând în urmă un spațiu gol. Electronii rătăcitori se mișcă la întâmplare, căutând o altă „gaură” de umplut.
Cu toate acestea, pentru a produce electricitate, electronii trebuie să curgă în aceeași direcție. Acest lucru se realizează prin utilizarea a două tipuri de siliciu. Stratul de siliciu, care este expus la soare, este dopat cu atomi de fosfor, care are electron mai mult decât siliciu. Cealaltă parte este dopată cu atomi de bor, care are electron mai puțin. Combinația rezultată funcționează similar cu o baterie. Un strat care are exces de electroni devine un terminal negativ (n) iar un strat care are un deficit de electroni este un terminal pozitiv (p). Un câmp electric este creat între cele două straturi.
Când electronii sunt excitați de fotoni, sunt antrenați de câmpul electric către partea n, în timp ce găurile se deplasează spre partea p. Electronii și găurile sunt direcționate către contactele electrice aplicate pe ambele părți în amonte, în circuitul extern sub formă de energie electrică. Aceasta produce un curent continuu. O acoperire antireflexivă este adăugată în partea superioară a celulei pentru a minimiza pierderile de fotoni datorate reflexiei suprafeței.
Care este eficiența celulelor fotovoltaice?
Eficiența este raportul dintre energia electrică produsă de o celulă și cantitatea de lumină solară pe care o primește. Pentru a măsura eficiența, celulele sunt combinate în module care sunt asamblate în tablouri. Panourile rezultate sunt apoi plasate în fața unui simulator solar care imită condițiile solare ideale: 1000W de lumină pe metru cub, la o temperatură ambiantă de 25° C. Electricitatea produsă de sistem sau puterea de vârf reprezintă un procent din energia solară primită. Dacă un panou cu o suprafață de un m2 generează 200W de energie electrică, acesta are o eficiență de 20%. Eficiența teoretică maximă a celulei fotovoltaice este de aproximativ 33%. În viața reală, cantitatea de energie electrică produsă de o celulă, cunoscută sub numele de producție, depinde de eficiența sa, de soarele mediu anual din zonă și de tipul de echipament.
Tipuri de bază de celule fotovoltaice
Există 3 tipuri de bază de celule fotovoltaice: celule de siliciu cristaline, celule cu film subțire și celule organice. Eficiența conversiei lor se îmbunătățește constant.
Celule de siliciu cristaline
Siliciul este extras din silice. Celulele din siliciu reprezintă mai mult de 95% din ansamblul celulelor solare. În aplicațiile comerciale, eficiența acestora variază de la 16,5% la 22%, în funcție de tehnologia utilizată. În metoda de extracție a topiturii, siliciul este transformat într-o structură mare monocristalină și se numește monocristalin. Are o eficiență de laborator de până la 26,6%. Prețul celulelor de siliciu a scăzut în ultimii ani, permițându-le să concureze cu alte surse de energie electrică.
Celule cu film subțire
În loc să tăiați plăci de siliciu cu o dimensiune de aproximativ 200 microni3, este posibil să se aplice material semiconductor în straturi subțiri de doar câțiva microni grosime, pe un substrat precum sticla sau plasticul. Substanțele utilizate în mod obișnuit sunt telurura de cadmiu, selenura de cupru și indiu (CIGS), a căror eficacitate de laborator este apropiată de siliciu, respectiv 22,1% și respectiv 23,3%. Siliciul amorf (necristalin) poate fi, de asemenea, utilizat pentru producerea de celule cu film subțire. Această tehnologie a fost folosită mult timp în calculatoarele mici, dar este mai puțin eficientă decât siliciu.
Celule organice
Celulele solare organice, care folosesc molecule organice sau polimeri în locul mineralelor semiconductoare, încep să fie utilizate comercial. Celulele au în continuare o eficiență redusă de conversie și o durată scurtă de viață, dar sunt o potențială alternativă la costuri reduse în ceea ce privește producția.
Perovskites
Recent, o altă tehnologie, perovskite, a început să atragă atenția. Deși sunt încă necesare multe cercetări pentru a permite producerea în masă a celulelor (problema este instabilitatea lor), perovskitele au multe avantaje. Pe lângă faptul că sunt ușoare și flexibile, materialele lor pot fi amestecate cu cerneală și aplicate pe suprafețe mari. În plus, sunt extrem de rentabile de fabricat.
Convergența tehnologică
Oamenii de știință din întreaga lume lucrează pentru a combina diferite tehnologii fotovoltaice pentru a crea celule multi-trecere. Utilizarea diferitelor materiale permite celulelor să obțină o eficiență mult mai mare decât limita teoretică maximă (33,5%), menținând în același timp costurile de producție sub control. Cercetarea se concentrează în principal pe celule tandem de siliciu cu film subțire, care oferă o eficiență teoretică de 43%. Eficiența teoretică maximă a mai multor conectori este mai mare de 50%.