Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Grădină de iarnă

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în grădina de iarnă. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Grădină de iarnă

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Grădină de iarnă? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Alegerea producătorului potrivit pentru o seră

Construcția unei grădini pentru iarnă sau a unei sere în curtea casei tale poate schimba modalitățile în care te poți bucura de o casă. Exteriorul casei va arăta și el diferit, spațiul se va mări, iar valoarea proprietății tale va crește. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele pozitive la care oamenii se gândesc atunci când se hotărăsc să adauge o astfel de construcție în curte.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor proiecte majore în care ești implicat, trebuie să fii sigur că găsești un producător de sere potrivit pentru acest proiect. Am discutat cu unii dintre antreprenorii cu experiență recomandați de site-ul Wilio pentru a afla dinainte întrebările cheie la care ar trebui să știi răspunsurile, astfel încât să poți lua decizia corectă: trebuie mai întâi să știi dacă producătorii respectivi au mai executat sere asemănătoare cu cea pe care ai de gând să o ridici. Asigură-te că această lucrare este potrivită pentru compania contractată. Acordă atenție experienței, precum și acreditărilor la semnarea contractului de lucru. Trebuie să ai în vedere că materialele pot constitui o problemă. Alege producători care sunt obișnuiți să lucreze cu un anumit produs.

Compară ofertele similare și stabilește un plan de plată.

Asigură-te că angajații au cunoștințe suficiente despre autorizația de construcție și reglementările privind construcția. Reține aceste lucruri, care te pot ajuta să te concentrezi asupra a ceea ce trebuie să cauți atunci când te întâlnești cu diverse oferte, pentru a ști să o alegi pe cea mai potrivită.

Continuă să citești pentru mai multe informații în ceea ce privește găsirea angajaților potriviți pentru lucrarea ta. Află dacă producătorii respectivi au mai executat lucrări similare. Există mai multe companii mari la nivel național care proiectează sere și oferă servicii personalizate, care includ toți pașii, de la proiectare până la implementare. Deși parcurgerea acestui traseu poate fi cea mai simplă cale pentru proprietarii de case, este probabil și cea mai scumpă.

Potrivit cercetărilor efectuate, majoritatea oamenilor aleg o companie locală independentă care să fie potrivită pentru construcția unei grădini de iarnă într-o curte. Iată ce avem de specificat aici. Deși există multe companii mici care construiesc sere, unii dintre constructorii care le produc execută lucrări de construcție cu caracter general și, prin urmare, nu sunt specializați în producția de sere. Unii sunt specialiști în ferestre și uși, alții sunt specializați ca tâmplari. Ambele opțiuni au, bineînțeles, avantaje - un specialist în construcția de sere se poate dovedi o alegere mai bună potrivită cerințelor tale specifice, în timp ce un constructor general poate fi mai bine echipat pentru a gestiona proiecte mai complexe care implică și alte lucruri.

Andrei N., cu 30 de ani de experiență și mai mult de 60 de recomandări pozitive pe Wilio, a spus: Poți obține diferite tipuri de muncitori care construiesc sere. Totuși, cel mai important lucru este că dorești ca acea companie să aibă referințe bune și un portofoliu. Asigură-te că muncitorii angajați au experiență în muncă. Construiesc nu doar sere, ci și ferestre și uși. Eu pot să prezint oamenilor experiența mea cu serele și pot oferi dovezi de la comenzile anterioare pe care le-am executat.

Vizionarea lucrărilor anterioare ale angajaților este extrem de utilă atunci când vine vorba de alegerea constructorului potrivit pentru tine - este util să analizezi imaginile din portofoliu, și în plus, poți să vizualizezi personal posturile ocupate anterior și să întâlnești clienții anteriori. Acesta este cel mai bun mod de a evalua calitatea muncii lor. Laurențiu are peste 150 de aprecieri pozitive pe Wilio. Compania sa se ocupă de mai multe tipuri de proiecte mari de construcții, inclusiv construcția de sere. El ne-a spus: Orice constructor bun care este mândru de munca sa va fi fericit să te pună în legătură cu clienții anteriori. Când finalizez o lucrare cu succes și clientul este mulțumit de ea, îl întreb dacă pot cere o favoare și îl rog să îmi dea o recomandare pe care o pot folosi în viitor. Marea majoritate a clienților fac asta fără nicio problemă. Eu sfătuiesc clienții să caute exact astfel de detalii.

Asigură-te dinainte că vei fi mulțumit. După spusele lui Andrei, întâlnirea cu diferiți producători este importantă și trebuie făcută înainte ca un client să aleagă compania cea mai potrivită pentru el. Andrei spune că cel mai important lucru atunci când întâlnești potențiali clienți este să îi faci pe oameni să se simtă confortabili și calmi - trebuie să existe o înțelegere adecvată între producător și client în ceea ce privește competența și experiența. De asemenea, clientului trebuie să-i placă compania sau persoana pe care o angajează.

Obține o ofertă gratuită

Te vom ajuta să întâlnești specialiști profesioniști în construcția de sere din zona ta și să obții oferte reale astăzi. Îți poți da seama și singur cât de confortabil te simți cu potențialii angajați de la primul contact cu ei. Sunt aceștia politicoși la telefon, vin la întâlniri la ora programată, pun multe întrebări despre proiect? Construcția unei grădini pentru iarnă nu durează o zi, iar capacitatea de a menține o bună comunicare pe tot parcursul construcției este esențială. Nu trebuie să rămâi cel mai buni prieten cu producătorul, dar ar trebui să ai o relație profesională bună. Dacă îți place un anumit producător, poți începe să te gândești la cât de calificat este pentru proiectul tău. Concentrează-te pe experiență, precum și pe recomandări. În plus față de lucrările anterioare ale constructorilor, le poți evalua experiența și în alte moduri. Poți citi feedback-uri sincere despre munca lor pe site-ul Wilio. Acestea sunt scrise de către proprietarii de case. De asemenea, te poți uita la poze cu lucrările pe care le-au avut. Nu te sfii să le adresezi întrebări cu privire la orice calificare, durata realizării sau modul în care intenționează să ducă la bun sfârșit contractul respectiv.

Soluționarea litigiilor

Proiectele de îmbunătățire a locuințelor sunt adesea complexe. Discută orice problemă cu constructorul tău și încearcă să găsești o soluție care să funcționeze pentru ambele părți.

În ceea ce privește soluționarea litigiilor

Reține că subcontractarea poate complica procesul de construcție. Atunci când închei contractul pentru construirea unei grădini de iarnă cu o companie, ar trebui să întrebi dacă aceștia intenționează să externalizeze (să obțină de la o altă firmă) vreunul dintre pașii necesari construcției. Exemple de subcontractare pentru lucrări la instalarea unei sere includ angajarea unui constructor pentru a săpa fundația și realizarea fundației inițiale a clădirii sau contractarea unor zidari pentru a construi peretele care formează baza la care se montează geamul. Contractele de acest gen sunt relativ frecvente, mai ales dacă persoana pe care o alegi este un specialist, ca de exemplu un producător de geamuri, în loc să fie un constructor general. Dacă producătorul intenționează să utilizeze subcontractanți, ar trebui să fii informat la începutul proiectului și să poți stabili propriile condiții cu privire la acești subcontractanți. În majoritatea cazurilor, producătorul pe care l-ai angajat direct, își va asuma responsabilitatea pentru lucrarea parțială și toate plățile vor face parte din oferta de preț inițială. Cu toate acestea, merită să verifici cine va proiecta lucrarea și cine va fi de fapt la fața locului în timpul construcției. Stabilirea unei bune comunicări cu persoana pe care o angajezi și obținerea tuturor detaliilor în scris înainte de începerea lucrului sunt esențiale pentru a te asigura că proiectul se desfășoară fără probleme și că orice probleme vor fi rezolvate. Alegeți lucrători calificați în tipuri de construcții similare. Aceasta este cheia asigurării unei bune desfășurări a proiectului și a rezolvării oricăror probleme.

Există multe modalități de a construi o seră - cumpără materiale de construcție și instalează-le singur sau pune-le la dispoziție profesioniștilor; achiziționează de la o companie care produce și montează sere; sau angajează un expert care să cumpere totul pentru tine și să construiască o seră.

Deoarece există destui producători și mai multe mărci disponibile, Andrei ne recomandă să ne consultăm cu reprezentanții companiei alese pentru a ne asigura că sunt familiarizați cu produsul pe care îl preferă sau pentru a ne recomanda ce funcționează cel mai bine pentru locul respectiv. Totul depinde de comunicarea cu producătorul tău - ai pus suficiente întrebări pentru a înțelege ce dorești de la proiect? Oricum ar fi, dorești să te asiguri că obții un proiect realizat frumos și calitativ și, de asemenea, că producătorii știu ce sistem să utilizeze. Există diferite mărci pentru ferestre și acoperișuri, precum și materiale diferite.

Oricine va obține proiectul va trebui să verifice mai întâi care sunt cerințele tale în calitate de client, la ce vrei să folosești sera și să se asigure că ceea ce planificați împreună va satisface toate aceste cerințe.

Oamenii își doresc sere din mai multe motive - unul este deoarece își doresc să cultive plante, iar alt motiv deoarece pur și simplu doresc să stea undeva vara sau iarna. Acum lucrurile sunt destul de diversificate. Andrei însuși spune că nu este posibil să proiectăm un tip de grădină care să se potrivească tuturor.

Obține mai multe oferte similare și creează un plan de plată.

Este recomandabil să stabilești întâlniri pentru a primi oferte de la cel puțin trei comercianți. Detaliile și oferta lor de preț îți pot spune multe despre cât de bine pregătiți sunt în meseria lor. Este important să te asiguri că toate ofertele sunt similare - includ materialele și forța de muncă, precum și toate subcontractele pe care comerciantul le poate utiliza și, de asemenea, că prețurile includ TVA. Singura modalitate de a compara cu exactitate sumele licitate este de a compara niște parametri similari.

Paul, proprietarul unei companii de construcții care construiește adesea și sere și are mai mult de 150 de recomandări pozitive pe Wilio, a spus: Este foarte important să oferim clientului o ofertă bună. Eu enumăr în ofertă tot ce este oferit, apoi totul separat și enumerat - ce materiale folosesc și care vor fi costurile. La sfârșit este suma finală care va fi încasată. Am văzut persoane care au primit oferte de la alți antreprenori și acestea erau semnificativ mai mici decât ale mele și m-au întrebat dacă le voi reduce, iar eu am spus „nu”. Știu că sunt mai mici pentru că nu sunt suficient de buni, știu că nu vor folosi materialele potrivite sau vor încerca să mărească suma mai târziu.

După ce ați convenit asupra prețului pe baza unei oferte de preț corecte scrise, asigură-te că ai un plan de plată care ți se potrivește. Un comerciant cu reputație, în general, nu se așteaptă și nu cere în prealabil valoarea totală a lucrărilor pentru grădina de iarnă. Cu toate acestea, în funcție de domeniul de lucru, nu este neobișnuit un mic avans.

Pavel spune: Trebuie să discutați împreună și să propuneți ceva care să funcționeze pentru ambele părți. Dacă lucrarea durează doar o săptămână, voi fi bucuros să accept plata integrală numai după ce lucrarea a fost finalizată.

Verifică cu firma angajată ce cunosc despre autorizația de construcție și reglementările în construcții. Majoritatea serelor sunt exceptate de la autorizația de construcție atâta timp cât sunt îndeplinite anumite condiții, în special în ceea ce privește dimensiunea acestei extinderi. Cu toate acestea, pot exista unele restricții suplimentare dacă casa ta este listată ca monument sau dacă locuiești într-o zonă protejată. Serele sunt de obicei scutite de obligația de verificare a reglementărilor pentru clădiri. Așadar, nu este un lucru rău să contactezi autoritatea locală pentru construcții și să soliciți autorizațiile corespunzătoare. Este important să le examinezi cu antreprenorul înainte de a începe lucrul. Constructorii cu experiență vor cunoaște cele mai recente cerințe și modul în care sunt tratate de către autoritățile de construcții din regiune - pot cunoaște chiar și reprezentanți de la autoritățile de construcții, cărora le pot cere sfaturi. Unele companii, în special cele care se ocupă mai mult de construirea serelor, pot gestiona întregul proces în numele tău, dacă este necesar. Totuși, se recomandă să faci și singur puțină cercetare în avans.

Andrei adaugă că majoritatea clienților de astăzi sunt „pricepuți” atunci când vine vorba de autorizații de construcție, deoarece internetul face căutarea foarte simplă - și, de asemenea, știind dacă alte case de pe strada ta au sere, acest lucru te poate ajuta să obții informații potrivite situației tale.

Ferește-te de antreprenorii care insistă că nicio seră nu are nevoie de autorizație de construcție - încălcarea cerințelor de construcție poate duce la amenzi și vei fi obligat să anulezi orice lucrare ulterioară. Așa cum a spus Andrei: Majoritatea serelor nu au nevoie de o autorizație de construcție, dar există și excepții, așa că este o idee bună să faci unele cercetări.

Andrei spune: Dacă ai lucra la diferite firme din oraș, ai descoperi că toate funcționează într-un mod puțin diferit, așadar merită să angajezi pe cineva care este familiarizat cu mersul lucrurilor în departamentele din clădirile relevante.

Laurențiu adaugă: cunosc foarte bine autoritățile locale din construcții și tot personalul. Când la fața locului sosește o echipă pentru a inspecta construcția, aceștia mă salută și îmi strâng mâna, pentru că știu că fac o treabă bună. Întregul proces de lucru este mult mai ușor cu astfel de cunoștințe.

Așa cum a spus Andrei: Majoritatea serelor nu au nevoie de o autorizație de construcție, dar există excepții și este nevoie de puțină cercetare în ceea ce privește acest lucru.