Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Grădină, grădinar

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în grădină sau grădinar. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Grădină, grădinar

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Grădină, grădinar? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Alegerea grădinarului potrivit

Atunci când alegeți grădinarul potrivit, trebuie să vă puneți câteva întrebări cheie. În acest articol, vă vom ghida pas cu pas. Înainte de a vă întâlni cu un expert, pregătiți o listă de cunoștințe de bază. Alegeți pe cineva care are multă experiență profesională. Obțineți o ofertă detaliată. Verificați-i profesionalismul.

Dar să aruncăm o privire mai atentă. Înainte de a întâlni un grădinar, înarmați-vă cu cunoștințe de bază. La începutul căutării grădinarului potrivit, faceți propriile cercetări cu privire la acțiunile pe care doriți să le facă grădinarul. Specialistul în amenajarea teritoriului, Ioan, este membru al Wilio din 2018, iar ratingul clienților săi este de 100%. Ioan explică de ce este importantă cunoașterea. Dacă sunteți în căutarea unui grădinar potrivit, întrebați vecinii sau verificați recenziile de pe internet. De exemplu, puteți afla totul despre pavaj și amenajarea teritoriului pe web.

Mulțumită lui Wilio, puteți obține o ofertă gratuită. Veți avea o imagine de ansamblu clară a ceea ce veți obține în grădină și vă vom ajuta să organizați o întâlnire cu un grădinar profesionist din zona dvs.

Termenul „grădinărit” include o serie de abilități și meșteșuguri. În timpul căutării, veți întâlni construirea de garduri, plantarea de copaci, construirea de terase sau foișoare, instalarea unui sistem de irigare ... Pentru a alege meșterul potrivit, introduceți cea mai clară descriere posibilă a ceea ce doriți să faceți în grădină și cum vă imaginați rezultatul final.

Membrul Wilio Emil oferă servicii complete de grădinărit, de la proiectare, construcție până la întreținere. El explică cât de dificil poate fi dacă proprietarul casei nu gândește bine lucrurile. Unul dintre principalele motive este că oamenii nu știu ce vor. Vin la ei pentru un tur al grădinii și spun că vrem ca grădina noastră să fie frumoasă și perfectă - nimic mai mult. Le voi spune, ok, o pot face, dar ce anume vrei să faci aici. Cu siguranță nu ai aduce un zidar în curte și i-ai spune să construiască o prelungire a casei tale fără un plan detaliat. Aceasta este cea mai frecventă problemă pe care o întâlnesc în practica mea. Oamenii vor să audă idei de la mine, dar îmi este greu să le spun ideea mea fără părerile lor, totuși este grădina lor. Ioan îi sfătuiește pe clienți să facă un plan detaliat cu ceea ce vor să facă în grădină, ce material vor să folosească, înainte de a începe căutarea unui grădinar pentru amenajarea teritoriului. Planurile pentru care va fi folosită grădina trebuie, de asemenea, să fie avute în vedere. Fie că va fi un spațiu sigur cu un loc de joacă pentru copii, un loc pentru viața unui câine, o grădină cu sol de calitate pentru cultivarea fructelor și legumelor sau un refugiu pentru animale sălbatice. Nici nu trebuie să uite faptul că grădina este situată pe un deal sau pe o câmpie. Mai ales datorită acestor informații, pe care le trimiteți grădinarilor aleși, aceștia vă vor putea face o ofertă de preț aproape exactă, pe care o puteți regla mai târziu, în timpul unei întâlniri personale în grădina dvs.

Alegeți un expert în grădină care are cu adevărat multă experiență, deoarece există multe specializări care se încadrează în categoria „grădină” și este important ca grădinarul care va executa lucrarea în grădina dvs. să aibă exact experiența profesională de care aveți nevoie. Multe companii de grădinărit care se ocupă de amenajarea teritoriului au specialiști care participă la diferite faze ale proiectelor. Potrivit lui Ioan, totuși, ar trebui să ai grijă cu un grădinar - un lucrător independent care îți va spune că poate face totul. Este posibil să fi întâlnit un expert în domeniul dvs. și el chiar să o poată face, dar în majoritatea cazurilor este adevărat opusul. Un grădinar corect va expune la început ceea ce știe și ce nu. Este trist că mai mulți grădinari susțin că pot face totul și va fi prea târziu numai atunci când îți dai seama că nu este cazul. Atunci ei îți vor spune, nu ating plantele, nu lucrez cu plante, sunt specializat doar în amenajarea teritoriului, doar în tratarea copacilor, doar în construcția de foișoare. Dacă întâlnești un grădinar „atotștiutor”, roagă-l să-și demonstreze munca într-o anumită grădină, întreabă-l pe proprietar dacă într-adevăr a făcut totul el însuși, dacă prețul se potrivește cu calitatea muncii făcute. Dacă este într-adevăr un profesionist, atunci cu siguranță nu va avea probleme să vă pună în contact cu clienții anteriori. La urma urmei, merită cu siguranță să ai un grădinar profesionist acasă, care să-ți facă grădina să arate ca și cum ar fi dintr-o revistă.

Obțineți o ofertă de la fiecare grădinar pe care îl luați în considerare. Obțineți oferte scrise de la cel puțin trei specialiști în amenajarea teritoriului, unde vor descrie în mod specific toate costurile posibile. Poate fi orice, lucru, material, costuri suplimentare sau chiar eliminarea deșeurilor - totul va fi listat în oferta de preț. Veți ști exact care va fi lucrarea și cât veți plăti pentru aceasta, ce material va fi folosit și care va fi prețul final. Pe Internet, veți găsi multe reclame de la grădinari. Oferă 1 fotografie, 5-6 rânduri cu ceea ce vor face în grădină, dar nu există o procedură exactă și explicații despre munca lor - faze și procese. Atunci cum știe clientul ce parte a costurilor este legată de ce?

Planul și durata lucrărilor în grădină în caz de vreme rea sunt cu siguranță importante. Asigurați-vă că grădinarul ține seama de toate specificațiile pe care le-ați scris în cererea pentru grădina dvs., cum ar fi terenul neuniform, pante, dealuri, funcționarea și utilizarea grădinii. Dacă grădinarul oferă și livrarea de materiale, cereți-i un eșantion, astfel încât să le puteți compara și să îl alegeți pe cel mai bun. Același lucru este valabil și pentru plante, arbuști și iarbă, deoarece calitatea acestora poate varia în funcție de furnizor și origine.

Puteți întâlni și un grădinar care vă va cere un avans - mai ales dacă este un proiect de anvergură. Cu toate acestea, în acest caz, aveți grijă să nu plătiți mai mult de 25% din suma totală și să nu plătiți niciodată suma totală în avans. În primul rând, uitați-vă bine la lucrările finalizate și asigurați-vă că totul este așa cum ați dorit, apoi plătiți suma totală convenită.

Încercați să verificați dacă grădinarul ales de dvs. are referințe foarte bune. Vizualizați fotografii ale lucrărilor anterioare, verificați referințele sale cu clienții anteriori și încercați să aflați dacă grădinarul dvs. este membru al unei asociații profesionale și, dacă da, ce implică de fapt. Există asociații profesionale unde vă putem găsi grădinarul ales. Pentru a se înregistra la asociație, are nevoie de cel puțin doi ani de experiență și o garanție pentru munca sa. Există și inspectori care verifică munca lucrătorilor independenți, îi pot vizita într-o grădină specifică, unde fac ajustări și verifică acolo dacă procedurile lor sunt corecte și în conformitate cu reglementările. O persoană care este membru al asociației grădinarilor trebuie să promoveze un examen care îi va testa cunoștințele și experiența, teoria și metodele de amenajare a teritoriului. Grădinarul care este membru al asociației ar trebui să facă afaceri în domeniu timp de cel puțin trei ani și ar trebui să aibă examene profesionale. Dacă un grădinar spune că este membru al unei astfel de organizații, nu vă fie teamă să-i cereți o copie a legitimației de membru. Amintiți-vă că apartenența la asociație are aceeași credibilitate ca și calificarea formală sau acreditarea.

Ioan subliniază: "Suntem membri ai Asociației grădinarilor - ceea ce este un semn bun că lucrăm la un nivel înalt. Cel mai bun lucru de făcut este să priviți lucrările grădinarului cu ochii voștri. Fiecare grădinar este la fel de bun ca ultimul său proiect!"

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Cauti un profesionist in gradinarit? Wilio vă poate ajuta să găsiți grădinarul perfect pentru a vă potrivi nevoilor. Fie că aveți nevoie de servicii de grădinărit, de îngrijire a gazonului sau de întreținere a gazonului, avem zeci de furnizori cu prețuri competitive și muncă garantată. Contactați-ne astăzi!