Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Hidroizolarea acoperișului plat

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în hidroizolarea acoperișului plat. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Hidroizolarea acoperișului plat

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Hidroizolarea acoperișului plat? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Hidroizolarea acoperișului plat

Acoperișul dumneavoastră este partea din casă pe care oamenii o observă dar fără să știe. Cu toate acestea, habar nu au că acoperișul spune multe despre cât de bine aveți grijă de casa dumneavoastră. Aceștia se concentrează mai ales pe interioare și uită de importanța întreținerii acoperișului. Acoperișurile plate necesită o întreținere temeinică și un service regulat pentru a fi întreținut, plăcut și pentru a îndeplini toți parametrii vizuali și de calitate.

Ghid pentru impermeabilizarea acoperișului plat

Una dintre modalitățile de bază de a menține acoperișul în stare bună este realizarea unei impermeabilizări de calitate. Impermeabilizarea reduce semnificativ rata de expunere a acoperișului dumneavoastră la influențe externe. Aceste efecte pot provoca dezintegrarea sa generală și, în cele din urmă, pot afecta viața acoperișului dumneavoastră și a întregii case.

Hidroizolarea acoperișurilor înclinate este de obicei mai ușoară decât în ​​cazul acoperișurilor plate. Acest lucru se datorează plafonului, care nu lasă să alunece apa, frunzele și murdăria. Atunci când se ia în considerare impermeabilizarea, este necesar să se ia în considerare unii factori, cum ar fi:

(a) mediul înconjurător

Luați în considerare factorii de mediu, cum ar fi emisiile industriale, prezența copacilor de foioase în zona dumneavoatră sau numărul de zile ploioase pe an.

b) tipul de construcție

Unele metode funcționează bine pentru clădirile rezidențiale mari, altele pentru clădirile comerciale, deci alegeți metoda care este cea mai potrivită pentru casa dumneavoastră.

c) costuri

Diferite produse și materiale de impermeabilizare au prețuri diferite. Folosiți o metodă care se încadrează în bugetul dumneavoastră. Cu toate acestea, nu alegeți doar după preț, în viitor s-ar putea să aveți de plătit.

Metode de impermeabilizare

Există mai multe moduri de a vă izola acoperișul plat:

- hidroizolație lichidă

Se folosește pentru reparații de acoperișuri plate și înclinate, dar poate fi folosită și pentru acoperișuri noi. În timpul reparațiilor, se aplică pe părțile deteriorate ale acoperișului, ceea ce simplifică foarte mult lucrarea, deoarece nu este necesar să îndepărtați resturile deteriorate ale hidroizolației originale. Nu are articulații riscante, este durabilă și flexibilă și durează adesea până la patruzeci de ani.

- hidroizolarea betonului

Este un proces de așezare a unuia sau mai multor straturi de benzi de beton pe acoperiș. După ani de dezvoltare, aceste curele sunt mult mai bune decât în ​​trecut. Pot rezista la temperaturi mai ridicate și nu sunt deranjate de frigul dur. De asemenea, include o barieră de vapori asfaltică, care are în sine proprietăți de impermeabilizare. Îmbinările sunt laminate sau acoperite cu o spatulă.

Metodele pot fi, de asemenea, combinate sau îmbunătățite cu elemente și proceduri de izolare suplimentare.

Concluzie

Apa și murdăria care se acumulează pe acoperișul plat îl perturbă și pot provoca, de asemenea, distrugerea lui completă. Puteți alege metode de impermeabilizare în funcție de preferințele dumneavoastră și, în special, cea mai potrivită metodă care se aplică clădirii dumneavoastră.

Hidroizolarea este necesară deoarece asigură o durată de viață mai mare acoperișului plat și previne deteriorarea părților interne ale casei. Vă va oferi o viață confortabilă și fără stres, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la reparațiile constante, întreținerea acoperișului și, eventual, a întregului echipament al casei.

Pot repara acoperișul sau am nevoie de unul nou?

Depinde într-adevăr de vârsta acoperișului și de daunele sale generale. Dacă nu este sigilat puțin și scurgerile în casă nu sunt mari, este posibil să nu fie necesară înlocuirea completă a acoperișului. Datorită produselor moderne de astăzi, aceste reparații minore sunt ușor accesibile majorității proprietarilor de case. Chiar și astfel de reparații minore sunt de înaltă calitate, durabile și vor rezista cel puțin până când veți decide ce anume, cum și din ce materiale puteți face o reparație completă.

Reparații

Chiar dacă trebuie să reparați imediat toată suprafața care necesită impermeabilizare, unele dintre produsele de cea mai înaltă calitate sunt ușor de aplicat și sunt concepute ca o soluție pe termen lung. Unele produse pot fi aplicate practic pe orice suprafață plană a acoperișului și sunt atât de durabile și de înaltă calitate, încât sunt acoperite de o garanție de cincisprezece ani.

Acoperiș plat - izolație

Deci, când veți avea nevoie de un acoperiș nou? Pentru a îmbunătăți proprietățile de izolație ale acoperișului dumneavoastră plat, vă recomandăm să re-acoperiți. Izolația suplimentară protejează încăperile interioare de condensul de umiditate și vă poate reduce facturile de încălzire pe termen lung. Cu toate acestea, dacă doriți să schimbați utilizarea acoperișului dumneavoastră plat, de exemplu, transformându-l într-un balcon sau grădină pe acoperiș, modificarea generală a acoperișului cu o construcție nouă ar putea face acoperișul suficient de puternic pentru a susține greutatea oaspeților dumneavoastră, invitați la un posibil grătar sau la o petrecere pe acoperiș.

Cum aflați unde sunt scurgerile pe acoperișul plat?

Dacă trebuie să puneți o găleată exact în același loc de fiecare dată când plouă, veți dori să aflați unde este deteriorat acoperișul. Găsirea unei surse de pătrundere a apei printr-un acoperiș plat poate fi obositoare. De multe ori nici nu vei reuși de sus, așa că trebuie să faci o inspecție în interiorul casei. Utilizați metrul pentru a măsura distanța de la punctul de scurgere din tavan până la cel mai apropiat perete. Urcați apoi pe acoperiș și măsurați aceeași distanță. Acest lucru ar trebui să vă conducă direct la locul problemei.

Cum se verifică un acoperiș plat?

Dacă bănuiți că acoperișul dumneavoastră plat (și, bineînțeles, și dumneavoastră) are o problemă cu impermeabilizarea, va trebui să urcați pe acoperișul în sine. Dar la ce ar trebui să fiți atent? Urmați aceste sfaturi pentru a afla pe ce trebuie să vă focusați.

1. Fiți în siguranță

Înainte de fiecare inspecție a acoperișului plat, asigurați-vă că este complet sigur. Dacă nu sunteți sigur, apelați un expert. Dacă trebuie să folosiți o scară, asigurați-vă că este bine fixată și, dacă aveți îndoieli cu privire la starea acesteia, nu călcați pe ea sau pe acoperiș. Dacă acoperișul nu are în prezent o suprafață antiderapantă, rețineți că poate fi și foarte alunecos și poate fi necesar să folosiți plăci de mers temporare.

2. Verificați-l corect

Verificați acoperișul plat după ploaie. Acest lucru vă va ajuta să identificați toate zonele cu probleme. Evidențiați locurile pe care credeți că provoacă (sau pot provoca) complicații în viitor.

3. Verificați sistemul de picurare

Uneori, o scurgere a acoperișului plat pare a fi uneori o problemă cu jgheabul, așa că ar trebui să verificați dacă jgheaburile, canalele de scurgere și întregul sistem de jgheaburi nu sunt murdare.

4. Înțelegeți ce aspecte trebuie să aveți în vedere

După verificarea jgheaburilor, este timpul să vă uitați la suprafața acoperișului plat. Feriți-vă de bule, bălți de apă sau daune vizibile. S-ar putea să descoperiți că învelișul s-a crăpat și a format un model care arăta ca pielea de aligator. Aceasta este o afecțiune frecventă cauzată de expunerea la soare și umiditatea excesivă. Dacă această stare nu este detectată repede, aceasta poate duce la dezintegrarea întregii hidroizolații în timp și, astfel, la probleme grave.

Sfaturi pentru a evita distrugerea acoperișului plat

Când vine vorba de acoperișuri plate, prevenirea este întotdeauna mai bună decât repararea ulterioară. Deci, rezolvați problemele mici înainte de a se transforma în probleme mari și scumpe.

Încercați să vă verificați acoperișul de două ori pe an. Cele mai bune luni pentru inspecție și întreținere sunt martie și noiembrie. Înainte și după iarnă. Dacă acoperișul dumneavoastră nu este proiectat pentru a fi călcat în mod regulat, restricționați accesul la acesta numai pentru timpul necesar. Dacă trebuie să mergeți pe el, utilizați plăci temporare. Înregistrați dimensiunea și locația oricăror bule sau bălți pentru a vedea dacă oricare dintre aceste probleme se agravează.

Verificați chiar și cele mai mici detalii, observați îmbinările și asigurați-vă că acoperișul dumneavoastră nu se lasă prea mult și cade.

În cele din urmă, păstrați-vă acoperișul curat. Orice acumulare de mușchi sau alte impurități poate contribui la reținerea umezelii, ceea ce poate duce la deteriorarea membranei impermeabile și a întregii izolații.

De unde știți ce cauzează problema?

Ați observat ceva pe acoperișul dumneavoastră plat și nu știți ce este? Vă putem ajuta să identificați câteva zone comune cu probleme și să vă oferim sfaturi despre ce să faceți.

Bule de aer

Ați observat bule de aer pe acoperișul dumneavoastră plat? În ciuda aspectului lor, totuși, este cel mai bine să le lăsați în pace. Mai ales dacă sunt încă intacte. Dacă se fisurează accidental, tăiați bucăți de material deteriorat de-a lungul marginilor. Curățați zona, luați banda de impermeabilizare, topiți-o bine, aplicați-o pe zona afectată și fixați-o bine cu o spatulă sau o rolă. Alternativ, puteți utiliza izolație lichidă. Asigurați-vă că zona deteriorată este bine acoperită.

Bălți de apă

Aceasta este o problemă obișnuită cu acoperișurile plate. Pe termen scurt, acest lucru nu poate însemna nimic, dar în timp ar putea provoca stres la nivelul membranei și poate duce la distrugerea acesteia și la pătrunderea umezelii și a infiltrațiilor în casă. Pentru a preveni acest lucru, păstrați jgheaburile curate, astfel încât apa să se poată scurge rapid.

Comprimarea

Dacă acoperișul tău plat începe să arate ca o piele de aligator, stratul bituminos se va crapa din cauza umezelii, căldurii, frigului, murdăriei, razelor solare și a tuturor factorilor posibili. În cele din urmă, întreaga suprafață deteriorată, mototolită și bătucită se dezintegrează și umezeala pătrunde în interior.

Fie că decideți să reparați sau să înlocuiți complet hidroizolația sau chiar întregul acoperiș, rețineți că această lucrare ar trebui efectuată de experți calificați. Izolația de calitate vă va asigura să locuiți într-o casă uscată și curată, fără mucegai și pete inutile pe acoperiș, și astfel vă va proteja nu numai pe dumneavoastră, ci și proprietatea.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Hidroizolarea acoperișului plat în care puteți avea încredere: Satisfacție garantată - Aveți nevoie de un serviciu în domeniul hidroizolației acoperișului plat? Wilio vă va ajuta să găsiți experți de calitate pentru aplicarea penetrării, lipirii hidroizolațiilor. Prețul izolării acoperișului împotriva umezelii depinde de obicei de m². Vedeți mai multe informații despre servicii: etanșant siliconic, mortar pentru rosturi, etanșant de umplutură, care va fi furnizat de unul dintre constructorii noștri din categoria dată .