Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Hidroizolarea băii

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în hidroizolarea băii. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

40320 de profesioniști

72370 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

226 512 descărcări de aplicații

Hidroizolarea băii

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Hidroizolarea băii? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Introduceți doar o solicitare.

Vezi si:Preț

40320 de profesioniști

72370 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

226 512 descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Hidroizolarea băii

După instalarea plăcilor de gips-carton și a plăcilor interioare de perete și tavan, este timpul să ne ocupăm de izolarea spațiilor din baie și bucătărie. Subsolurile trebuie, bineînțeles, să fie izolate, dar ar trebui să faceți acest lucru.

De ce este impermeabilizarea atât de importantă?

Hidroizolarea corectă a zonelor umede este absolut esențială - apa care se scurge în zonele podelelor și pereților le poate distruge foarte ușor și pot provoca daune ireparabile casei. Cel mai rău lucru legat de acest tip de daune este că de obicei nu îți dai seama că se întâmplă. Veți afla doar atunci când daunele produse sunt ireversibile.

Pot face hidroizolarea singur?

Desigur, există și oportunități în acest domeniu pentru proprietarii de case. Dacă vă creați propria hidroizolație, aceasta trebuie făcută în conformitate cu anumite standarde. În plus, va trebui să țineți cont de faptul că acest lucru poate afecta orice pretenții de asigurare sau garanție. În cazul unui eveniment asigurat, compania de asigurări poate să nu recunoască toate pagubele până când nu documentați lucrarea la o companie specializată. Impermeabilizarea este una dintre părțile casei pe care trebuie să o faceți în mod corespunzător, pentru a preveni daunele grave cauzate de apă și umiditate.

Cum se realizează hidroizolarea?

În principiu, impermeabilizarea poate implica aplicarea unui strat de silicon pe zonele care sunt susceptibile să vină în contact cu apa, pentru a forma un fel de zonă „sigilată”. Scopul este de a reține orice apă care s-ar putea scurge (de exemplu, robinete incorecte sau scurgeri), astfel încât să nu provoace daune.

Marginile și colțurile trebuie mai întâi sigilate cu un material de etanșare care nu deteriorează stratul de hidroizolație. De asemenea, o țesătură din poliester este utilizată pentru a crea îmbinări flexibile și, de asemenea, ajută la separarea membranei de impermeabilizare în zonele expuse, astfel încât mișcările mici în clădire în timp să nu distrugă stratul de izolație. De asemenea, este recomandat să procedați în același mod în jurul tranzițiilor prin stratul de impermeabilizare (ramuri, cuplaje și drenuri).

Stratul de impermeabilizare se aplică de obicei sub marginile țesăturii din poliester pentru a se asigura că este complet înmuiat și pentru a se asigura că aderă corect la perete sau podea. Stratul este apoi vopsit pe pereți și podele cu o rolă. De regulă, se utilizează două straturi, al doilea este aplicat în unghi drept față de primul (dacă primul strat este rulat vertical, al doilea strat este rulat orizontal).

Unde este necesară impermeabilizarea?
Hidroizolarea este în general necesară oriunde există o priză de apă. Aceasta include:

· cabine de duș,

· zone spa,

· băi în general (în funcție de alte materiale utilizate),

· in scop de afaceri,

· zone umede în bucătării,

· în jurul tuturor pasajelor din zonele care trebuie impermeabilizate (de ex. robinete, canalizări).

Ce pereți și pardoseli și la ce înălțime vor trebui izolate ,depinde foarte mult de ceea ce este hidroizolat și de celelalte materiale utilizate în acea zonă.

De exemplu, cabinele de duș necesită în mod normal hidroizolație la o înălțime de 1.800 mm. Cât de departe trebuie să se extindă folia de impermeabilizare de-a lungul peretelui și podelei, va depinde de elemente precum:

· mărimea și

· închiderea cabinei de duș.

Materialele utilizate în pardoseala băii vor juca, de asemenea, un rol important în ceea ce privește hidroizolația. Unele astfel de materiale pot oferi în sine rezistență la apă (șapă specială, plăci). Cu toate acestea, dacă un material pe bază de lemn (placaj sau PAL) este folosit pentru podea într-o baie sau altă cameră, va trebui să asigurați această cameră cu impermeabilizare zero.

Cum sunt așezate plăcile?

După instalarea stratului de impermeabilizare și după câteva zile de întărire și uscare, puteți începe așezarea plăcilor oriunde este nevoie. Omiteți spațiul prevăzut pentru cabina de duș. Pavajul nu este de obicei folosit sub acest colț.

Instalarea pavajului nu este un proces foarte solicitant, dar are mai multe faze. Presupunem că ați selectat deja plăcile. Este probabil că veți utiliza diferite stiluri de plăci pentru podea și pereți, în funcție de cât de mult material antiderapant oferă. Modelul de pe ele este deja dat. Aceasta înseamnă că trebuie să decideți unde să plasați primele piese și cum să aliniați îmbinările dintre podele și pereți. Aveți deja plăcile tăiate după cum este necesar pentru a se potrivi acolo unde trebuie.

Apoi, pe suprafața pe care vor fi așezate se aplică un mortar solid subțire (sau adeziv pentru plăci), iar plăcile sunt așezate cu atenție. Utilizați distanțieri pentru a lăsa golurile care vor trebui umplute între ele.

Plăcile sunt lăsate să se întărească aproximativ o zi. Acest lucru este deosebit de important pentru gresie, care trebuie să suporte o greutate mult mai mare. Distanțierii dintre plăci sunt îndepărtați și chitul este utilizat pentru a umple în mod corespunzător golurile dintre plăci. Mortarul rămas și rezidurile de adeziv sunt curățate și mortarul este lăsat să se solidifice.

Cât durează hidroizolarea și placarea?

Cât timp va dura va depinde de câte persoane lucrează la proiect. Și cel mai important, fiecare lucrare este urmată de o altă lucrare și se așteaptă întotdeauna întărirea și uscarea corectă atât a hidroizolației, cât și a plăcilor, deci această parte va dura probabil cel puțin o săptămână.

Măsurați zona și alegeți materialul

În prezent aveți la dispoziție hidroizolații de la mai mulți producători. Măsurați dimensiunea zonei și stabiliți dacă doriți să izolați numai sub duș sau dacă intenționați să izolați întreaga baie. Consultați furnizorul dumneavoastră de hidroizolație pentru a afla ce combinație de materiale este cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Există, de asemenea, kituri de impermeabilizare care pot fi achiziționate într-un singur pachet, fără a fi nevoie să comandați totul separat.

Pasul 1: Verificați calitatea suprafeței

Suprafața trebuie să fie curată, fără defecte, praf și particule solide, fără substanțe care reduc aderența. Dacă este cazul, trebuie reparată cu un compus de reparare a betonului.

Pasul 2: Aplicați o substanță de penetrare

Aplicați o o substanță de penetrare de etanșare monocomponentă pe stratul curat cu o rolă sau o perie adecvată.

Pasul 3: Aplicarea compusului autonivelant

Aplicăm acest lucru când substanța de penetrare se usucă. Compusul autonivelant asigură nivelarea completă a podelei în baie sau în camera în care lucrăm.

Pasul 4: Penetrarea adâncimii

Următorul pas este re-penetrarea, de data aceasta trebuie să pătrundem și în compusul autonivelant.

Pasul 5: Impermeabilizarea

Folosind o rolă, aplicați cu atenție și pedant carton lichid pe toate îmbinările și zonele cu probleme, creând astfel primul strat de impermeabilizare.

Pasul 6: Banda de etanșare

Este introdus sau lipit pe toate îmbinările, în funcție de faptul dacă lucrăm cu o bandă de etanșare, care este introdusă în amestecul umed tocmai aplicat, sau este lipită de primul strat de izolație deja uscat.

Pasul 7: Al doilea strat de impermeabilizare

Se aplică transversal peste primul strat, ceea ce înseamnă că, dacă am aplicat primul strat orizontal, al doilea strat trebuie să fie pliat transversal peste el, în direcție verticală.

Pasul 8: Lipirea

Vom aplica lipici pe care vom așeza dale. Urmăm instrucțiunile pentru lipirea și așezarea plăcilor.

Hidroizolarea în sine și procesul ulterior de așezare a pavajului nu sunt, în principiu, o complicație majoră pentru constructorii mai pricepuți de case, dar este recomandat să apelăm la experți în acest domeniu pentru aceste lucrări. Veți economisi timp (un profesionist va efectua această activitate mult mai repede și mai bine decât dumneavoastră, dacă nu aveți experiență cu ea) și în cazul în care nu reușiți sau neglijați ceva, de asemenea, veți economisi banii pe care va trebui să-i cheltuiți pentru reparațiile și reconstrucțiile ulterioare.