Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Inginer structural

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în static. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Inginer structural

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Inginer structural? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Informatii utile

Ce trebuie sa stii

Întrebări frecvente: inginer structural

De ce să căutați inginer structural pe Wilio?

Când construiți o casă de familie, un adăpost sau renovați clădirile mai vechi și clădirile istorice, veți avea nevoie de serviciile unui inginer structural. Pentru ca clădirea să nu se dezintegreze, să pună în pericol proprietarii sau vizitatorii, trebuie examinată profesional. Veți primi o evaluare statică (pentru clădirile existente) sau un proiect static (pentru implementări viitoare). Fie că este vorba despre o hală industrială, un depozit sau un adăpost pentru autoturisme sau o clădire nouă, este necesară o evaluare statică pentru a completa documentația pentru obținerea autorizației de construire. Găsiți experți în zona dumneavoastră introducând cererea dumneavoastră pe site-ul web Wilio. În curând veți primi oferte de preț pentru un raport de la mai mulți ingineri structurali. Alege-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine și asigurați-vă că mașina dumneavoastră nu va fi distrusă de construcția instabilă a adăpostului sau garajului.

Ce muncă face un inginer structural?

Un inginer structural vă poate oferi o serie de acțiuni. Documentația proiectului, avize și estimări ale experților, pregătirea avizelor experților, diagnosticarea structurilor portante, evaluări ale rezistenței la foc. Acestea sunt cele mai frecvente sarcini pe care vi le va oferi un inginer structural, astfel încât să puteți efectua cu calm construcția sau reconstrucția.

De ce să căutăm ingineri structurali pe Wilio?

În special în reconstrucția clădirilor mai vechi și a clădirilor istorice, evaluarea staticii este primul lucru pe care îl facem înainte de orice lucrare. De la început putem afla dacă restaurarea are sens, și ne va ajuta, de asemenea, să calculăm costurile reconstrucției. În cazul construcțiilor noi, este necesar să atașați o declarație de statică la documentația proiectului pentru a obține o autorizație de construcție. Dacă planificați reconstrucția sau construcția unei clădiri noi, mari sau mici, găsiți pe site-ul web Wilio ingineri structurali și obțineți oferte de preț din zona dumneavoastră. Dintre oferte, alegeți-o pe cea care vă va fi cea mai convenabilă pe baza referințelor.

Cât durează lucrarea statică?

Lucrarea statică de obicei durează o zi până la câteva săptămâni - în funcție de complexitatea construcției sau proiectului evaluat. În principiu, evaluarea proiectelor de construcții viitoare consumă mai puțin timp. Veți primi o evaluare statică a construcției unei noi case de familie în câteva zile. Evaluarea staticii unei hale industriale va necesita multe calcule, consultări și chiar simulări. Aici, elaborarea unui raport statistic de înaltă calitate va dura câteva săptămâni până la luni. Cu o evaluare statică a calității, aveți, de asemenea, un sentiment de certitudine că munca dumneavoastră nu va pune în pericol pe nimeni și, în același timp, vă protejați investiția.

Cum găsesc un inginer structural de calitate?

Cel mai bun mod de a găsi un un inginer structural este să introduceți solicitarea dumneavoastră pe Wilio. Cererea dumneavoastră va ajunge la companiile care cooperează cu noi de mult timp. Vă introduceți cerințele, specificați locul și tipul de construcție. Apoi, companiile din zona dumneavoastră vă vor contacta cu oferte de preț și o veți alege pe cea care se potrivește cel mai bine cerințelor și bugetului dumneavoastră. Înainte de a lua o decizie finală, uitați-vă la evaluările găsite pe site-ul web Wilio.

Cât costă munca unui inginer structural?

Prețul va depinde în principal în funcție de complexitatea și dimensiunea proiectului sau obiectului. Cele mai ieftine sunt consultările cu un inginer structural, cu care puteți rezolva probleme minore de construcție sau pregăti sarcini viitoare, mai complexe. Plătiți de la 250 la 500 RON pentru consultații. Proiectul static pentru decizia de zonare, ca parte a autorizației de construcție, costă de la 500 la 750 RON - pentru o casă cu un etaj. Zonele imense cu multe elemente structurale și portante costă mii de lei. Având în vedere suma totală, nu se poate spune că proiectarea statică nu este o chestiune costisitoare - este de obicei în intervalul 0,2-0,5% din bugetul total.

În ce constă o verificare statică tipică?

Fiecare verificare statică trebuie să conțină numele proiectului și datele de identificare ale construcției. Următoarea este o listă de standarde, directive și reglementări pe care inginerul structural le-a urmat la realizarea raportului. Inginerul structural calculează și caracterizează toate sarcinile posibile care acționează asupra structurii, împreună cu proiectarea materialelor și calitatea acestora care trebuie utilizate. Evaluarea trebuie să includă condițiile geologice și hidrogeologice ale șantierului și, de asemenea, la final, există o parte de calcul și grafică. Evaluarea se încheie cu încheierea și evaluarea clădirii.

Lucrare tipică

Documentația proiectului, supravegherea autorului, consultări, avizul experților

Procedura de lucru

Dacă am selectat un expert adecvat în statică, prima consultare este întotdeauna efectuată mai întâi. Ca parte a acestui proces, expertul va lua cunoștință de cerințele, ideile dumneavoastră iar după ce va fi convenit asupra condițiilor, va prelua de la dumneavoastră toate documentele necesare.

Inginerul în structuri poate vizita construcția sau site de reconstrucție. În cazul clădirilor foarte vechi, distruse sau istorice, se efectuează și teste statice, iar starea reală a obiectului este determinată cu ajutorul instrumentelor de măsurare.

În pasul următor vă puteți prezenta cu un model 3D sau o simulare. După aprobarea de către investitor, inginerul structural va începe să pregătească forma finală a evaluării statice sau a propunerii.

Dacă inginerul de structură realizează raportul despre noua clădire, procesul de lucru este accelerat considerabil și viitoarea clădire este evaluată pe baza documentelor și calculelor care se află în proiect. Rezultatul este un proiect de statică, care, împreună cu alte documente, este o parte necesară pentru obținerea autorizației de construire.

Sugestii și sfaturi:

1. Găsiți un inginer structural cu experiență
Când căutați un inginer structural adecvat, căutați un expert cu experiență. Aceștia sunt o valoare adăugată care va asigura că imobilul va fi de înaltă calitate și sigur. Un inginer structural cu experiență vă va sfătui cu privire la modificările mici, precum și la cele mai mari, care vă vor duce proiectul mai departe.

2. Cel mai scump nu înseamnă cel mai bun
Obțineți oferte de la mai mulți ingineri structurali și comparați ceea ce obțineți pentru banii dumneavoastră. Cea mai scumpă ofertă pentru o evaluare statică nu înseamnă automat cea mai înaltă calitate. Contactați inginerii structurali și obțineți referințe de la foști clienți sau chiar de la concurență - nu urmăriți doar suma proiectului cu orice preț.

3. Aveți încredere în experți
Asigurați-vă că nu subestimați opiniile experților în diferitele lucrări de renovare. Nu-i lăsați în afara procesului și asigurați-vă că urmați rezultatele muncii lor. Activitatea statică este guvernată de o serie de standarde, reglementări și dispoziții legale nu numai ale statului, ci și la nivel european.

4. Feriți-vă de modificările minore
Chiar și modificările minore ale pereților despărțitori din case familiale sau case prefabricate trebuie consultate în prealabil cu un inginer structural. Intervenția dumneavoastră poate perturba serios statica generală a casei și, mai rău, vă va afecta nu numai pe dumneavoastră, ci și pe vecinii voștri. Chiar și o schimbare aparent nesemnificativă în distribuția forțelor poate fi distructivă. Prin urmare, înainte de a lucra la structurile portante, contactați inginerul structural cu mult timp în avans, de preferință în faza de planificare.

5. Când cumpărați o proprietate
Dacă vă gândiți să cumpărați o proprietate și intenționați să o renovați, asigurați-vă că nu vă grăbiți nicăieri fără statica și evaluarea acesteia. Faceți un raport static și aflați exact ce cumpărați. Dacă depuneți efort și verificați în mod laborios rețelele de inginerie, starea acoperișului, cablajul, va fi înțelept să finalizați analiza și să convocați statisticile.

6. Proiectant și inginer structural
Ambele profesii sunt foarte asemănătoare și sunt profesioniști cu aceeași educație, doar o specializare diferită. Unele companii sau persoane fizice pot pregăti o evaluare statică împreună cu proiect de reconstrucție - sunt angajați în ambele activități. Verificați în avans dacă o persoană poate compila întreaga documentație pentru dumneavoastră în mod cuprinzător. Veți economisi timp și este întotdeauna mai bine dacă un expert lucrează și pe șantier și îl cunoaște perfect.