Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Instalare, înlocuire termostat

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în instalare, înlocuire termostat. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Instalare, înlocuire termostat

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Instalare, înlocuire termostat? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Informatii utile

Ce trebuie sa stii

Cum se instalează termostatul

TIMP NECESAR: Mai puțin de 2 ore
DIFICULTATE: începător

Există mai multe proiecte de îmbunătățire a locuințelor care anual economisesc energie, precum este și instalarea unui nou termostat. Înlocuirea unui termostat vechi cu un termostat programabil sau cu Wi-Fi vă poate schimba semnificativ facturile de energie în timpul anotimpurilor. Acest ghid vă va învăța cum să înlocuiți termostatul sau cum să instalați termostatul pentru prima dată. Veți afla pașii corecți pentru a măsura, conecta și regla termostatul corect.
Primul pas în instalarea unui termostat este să vă asigurați că alimentarea termostatului existent este oprită. Opriți alimentarea sistemului de încălzire și aer condiționat de pe panoul principal de service. Întrerupătorul său ar trebui să fie clar marcat. Sfat de siguranță: asigurați-vă că nu instalați un termostat nou pe circuitele care depășesc tensiunea specificată de producător. Conectarea unui termostat de tensiune mai mare va deteriora comenzile și poate provoca un scurtcircuit sau pericol de incendiu. În plus, conectarea necorespunzătoare a termostatului va deteriora unitatea și poate duce la vătămări corporale sau materiale.

Al doilea pas este demontarea termostatului existent. Deșurubați termostatul existent de perete. Scoateți vechea placă de acoperire a termostatului cu o șurubelniță. Deșurubați șuruburile de fixare ale termostatului și scoateți corpul termostatului.

Al treilea pas sunt firele separate și etichetate care separă firele termostatului. Marcați firele cu bandă de mascare pentru a vă aminti locația terminalelor cu șurub. Nu există un cod de culoare standard, deci utilizați coduri cu litere pentru a facilita identificarea acestora. Deconectați firele. Lipiți firele de perete sau înfășurați-le în jurul creionului pentru a preveni alunecarea lor în cavitatea peretelui.

Al patrulea pas este instalarea driverului C, dacă este necesar. Termostatele inteligente pot avea până la cinci fire de termostat, care conțin întotdeauna un „fir comun” sau un fir C. Cablul C asigură un flux continuu de energie către termostat fără a fi nevoie să porniți și să opriți alte aparate (cum ar fi un ventilator). Dacă înlocuiți termostatul inteligent cu un alt termostat inteligent, cablul C este deja conectat la terminalul C. Dacă faceți upgrade la un termostat inteligent, va trebui să găsiți și să identificați firul C sau să instalați un nou fir C. Chiar dacă vechiul dumneavoastră termostat nu a folosit un fir C, firul C neutilizat poate fi conectat la perete în spatele plăcii din spate a termostatului. Verificați placa de control HVAC pentru un fir conectat la terminalul C. Placa de control HVAC este de obicei situată în apropierea sistemului de încălzire și aer condiționat sau în interiorul panoului de acces. Dacă firul are C, celălalt capăt al firului ar trebui să fie în perete și îl puteți folosi pentru un nou termostat inteligent. Dacă nu este disponibil niciun fir C, o opțiune este să folosiți un kit de adăugare a un fir sau un kit de extensie de alimentare. Unele modele de termostate inteligente pot fi furnizate împreună cu acest kit și alte componente ale termostatului. Urmați instrucțiunile producătorului pentru instalare. O altă opțiune este utilizarea unui adaptor de 24 de volți care furnizează un fir C și se conectează la o priză de termostat din apropiere. Dacă placa dumneavoastră de control HVAC are un terminal C gol, puteți instala cablul C și îl puteți direcționa prin pereți către termostat. Dacă aveți dubii, apelați un electrician pentru a conecta cablul C.

Instalați noua bază și firul termostatului. Înșurubați placa de bază a termostatului în perete. Fie că învățați cum să instalați un termostat de bază neprogramabil, fie că învățați cum să instalați un termostat inteligent, următorul pas este de obicei același. Desigur, este întotdeauna important să urmați instrucțiunile producătorului cu privire la diferențele mici care există de la o unitate la alta. Scoateți baza termostatului existentă slăbind șuruburile de fixare. Separați fața noului termostat de bază. Începeți prin a instala mai întâi baza. Înfiletați firele de joasă tensiune prin orificiul desemnat din noua bază a termostatului. Atașați baza termostatului la perete folosind șuruburile furnizate împreună cu termostatul. Conectați firele de joasă tensiune la bornele cu șurub corespunzătoare de pe baza noului termostat. Dacă conexiunile dumneavoastră nu se potrivesc, consultați schema de instalare din manualul de utilizare al noului termostat. Strângeți toate conexiunile slabe și verificați dacă firele și învelișul sunt în stare bună. Introduceți bateria sau bateriile în corpul termostatului (dacă sunt disponibile). Asigurați-vă că dimensiunea și polaritatea bateriei sunt corecte. Sfat: atunci când achiziționați un înlocuitor de termostat, asigurați-vă că ambalajul este compatibil cu sistemul dumneavoastră de acasă.

În al șaselea pas, montați termostatul și restabiliți alimentarea adăugând placa frontală la termostatul programabil. Instalați baza termostatului împingând ușor excesul de sârmă înapoi în orificiul din perete și introducând orificiul în materialul refractar. Izolația din fibră de sticlă este excelentă pentru a împiedica curenții de aer să afecteze funcționarea termostatului. Atașați unitatea de comandă la bază folosind șuruburile furnizate împreună cu termostatul. Strângeți bine șuruburile. Restabiliți alimentarea sistemului dumneavoastră de încălzire / răcire și apoi apăsați butonul de resetare pentru a goli memoria programului. Programați termostatul conform instrucțiunilor producătorului. Testați unitatea pentru a vă asigura că atât centrala, cât și aparatul de aer condiționat funcționează corect.

Cum să conectați cu ușurință un termostat

Termostat programabil instalat pe perete. Instalarea diferă pentru sistemele cu două fire (numai încălzire sau răcire). Dacă aveți un sistem cu două fire, consultați instrucțiunile de operare ale producătorului pentru un ghid de instalare mai detaliat. Strângeți în siguranță terminalele neutilizate. Dacă sistemul dumneavoastră are mai mult de două fire, veți găsi cablajul corect conform schemei de instalare a producătorului. Nevoia de încălzire și răcire variază în funcție de sezon, așa că reglați programarea după cum este necesar pentru a se potrivi stilului dumneavoastră de viață. Dacă aveți mai multe sisteme de încălzire sau răcire, plasarea unui termostat reglabil pe fiecare dintre ele va asigura o eficiență energetică mai mare.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Căutați o companie care să ofere servicii profesionale în domeniul cablajelor, înlocuirea termostatului și multe altele? Wilio este aici pentru a vă ajuta! Înțelegem că nu toată lumea poate fi un expert când vine vorba de aceste sarcini. Dacă acest lucru sună ca situația dumneavoastră, vă vom găsi un profesionist calificat, care poate îndeplini orice sarcină necesară. Fie că aveți nevoie de cineva pentru a monta termostatul în poziție cu flux de aer natural sau pentru a conecta terminale pentru controlul cablurilor de încălzire la contactoare externe - consultați lista noastră de prețuri de mai jos.