Instalare / service aparate de aer condiționat

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în instalare / service aparate de aer condiționat. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Creează cerere
Aflați mai multe
16472 furnizori
Creează cerere
Aflați mai multe

De ce Wilio?

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști de calitate în zona dumneavoastră.

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști calificați pentru aproape orice serviciu sau meserie. Încercați Wilio gratuit.

27 638de profesioniști
50 983proiecte finalizate
4,8 / 5ratingul mediu al experților noștri
199 720 descărcări de aplicații

Cum funcționează Wilio?

INTRODUCEȚI DOAR O CERERE

Răspundeți la câteva întrebări despre ce serviciu aveți nevoie.

Ne vom adresa celor mai buni

Vom găsi cei mai potriviți experți în funcție de cerințele dumneavoastră.

Alegeți cea mai bună ofertă

Comparați ofertele și alegeți dintre cei mai bine evaluați experți.

INTRODUCEȚI CEREREA

Expertul nostru Mihai vă sfătuiește

Ce ar trebui să știu

Expertul nostru Mihai vă sfătuiește

Întrebări frecvente

De ce să căutați un specialist în instalarea / repararea aerului condiționat la Wilio?

Căutați un expert pentru a instala sau repara aparate de aer condiționat în zona dvs.? Pentru ca aerul condiționat să funcționeze bine, acesta trebuie instalat corespunzător, curățat și întreținut în mod regulat. Orice reparații trebuie întreprinse de un profesionist calificat. Wilio vă poate ajuta să găsiți experți în aer condiționat din zonă. Pur și simplu introduceți o solicitare și în câteva minute veți primi primele oferte de la experți locali care vor face treaba atunci când vi se potrivește și la un preț prietenos. Temperatura dvs. va fi întotdeauna răcorită în mod eficient și plăcut în zilele toride.

Ce include întreținerea standard a aerului condiționat?

În timpul service-ului de aer condiționat, tehnicianul verifică agentul frigorific (R32, R410A), presiunea sistemului, filtrele, dispozitivele electronice, garniturile și evacuarea condensului. Dezinfectează și curăță evaporatorul, filtrele, capacele, condensatoarele externe, deșeurile de condens și electronice. Verifică circuitul de răcire, zgomotul, funcționarea modurilor de operare individuale și strânge conexiunile.

De ce este necesar să efectuați o întreținere anuală a aerului condiționat, preventiv?

Întreținerea regulată a aparatului de aer condiționat este o condiție necesară pentru o funcționare fără probleme și o durată lungă de viață. Verificarea și repararea aerului condiționat include nu numai curățarea și dezinfectarea, ci și o revizuire a funcționării echipamentului. Curățarea aparatului de aer condiționat poate reduce consumul de energie și, prin urmare, costul de funcționare. Neglijarea întreținerii necesare va determina o scădere constantă a performanței aerului condiționat, în timp ce consumul de energie va crește.

Cât de des trebuie întreținut aerul condiționat?

Frecvența operațiilor de întreținere a aparatului de aer condiționat va depinde de cât de des utilizați aparatul și de cât de îmbâcsit sau poluat este mediul exterior. Dacă curățați regulat filtrele la fiecare câteva săptămâni și păstrați unitatea exterioară curată de murdărie și pânze de păianjen, veți avea nevoie de întreținere profesională doar o dată pe an.

Ar trebui reparat sau înlocuit aparatul de aer condiționat?

Când analizați dacă trebuie să reparați sau să înlocuiți aparatul de aer condiționat, luați în considerare factori precum: vechimea aparatului de aer condiționat, eficiența energetică a acestuia și costul noii unități față de costul reparației.

Ce tipuri de reparații ale aerului condiționat sunt cel mai des necesare?

Reparații frigorifice ale aerului condiționat: • Umplerea cu agent frigorific nou cu eliminarea scurgerilor de agent frigorific • Înlocuirea agentului frigorific • Înlocuirea unei componente din circuitul frigorific • Compresor nou. Reparații electrice ale aerului condiționat: • Intervenție sau diagnosticarea unei probleme în circuite • Reparația electrică a aerului condiționat cu înlocuirea componentelor • Condensator de pornire Reparații condens: • Reparație condens: curățare • Reparație condens: remodelare (alt montaj, lipire, găurire) • Reparație pompă condens • Instalare pompă condens • Furtun / țeavă condens reparare / înlocuire

Ce se întâmplă dacă aerul condiționat nu este întreținut în mod regulat?

Aparatul de aer condiționat are componente care filtrează aerul și, dacă aceste filtre nu sunt curățate în mod regulat, bacteriile vor începe să se înmulțească în unitate și vor fi puse în circulație atunci când aparatul de aer condiționat funcționează. Prin urmare, este necesar un serviciu regulat pentru a menține aerul condiționat curat și sigur, dar și pentru ca unitatea de aer condiționat să funcționeze fără defecte, astfel încât dispozitivul să aibă cel mai mic consum posibil de energie electrică și o durată lungă de viață.

Cât de des este necesar să întrețineți unitatea de aer condiționat?

Experții recomandă repararea aerului condiționat în apartamente și case o dată pe an. Cel mai bun moment este la începutul primăverii. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că aparatul de aer condiționat funcționează eficient, pe lângă serviciul anual, acesta trebuie curățat în mod regulat.

Cât costă serviciul de repare al aparatului de aer condiționat?

Costul mediu al serviciului variază de la 50 la 300 €. Prețul depinde de câte unități de aer condiționat sunt conectate, de ce tip sunt și de alți factori.

Cum se instalează aerul condiționat?

Proiectarea instalației de aer condiționat

Proiectarea fiecarei instalații de aer condiționat începe cu o vizită in locație. Este unul dintre cei mai importanți pași necesari pentru ca aerul condiționat să fie ușor de utilizat, eficient, fezabil și cu cea mai mică intervenție posibilă în clădirea dvs. În timpul vizitei sunt stabilite numărul unităților necesare instalării, performanța și locația acestora.

Instalarea și asamblarea aerului condiționat

Aparatele de aer condiționat montate pe perete constau cel mai adesea dintr-o unitate exterioară și una sau mai multe unități interioare. La instalarea aparatului de aer condiționat, aceste unități interioare și exterioare trebuie conectate la agentul frigorific, precum și electric, ceea ce necesită expertiză și experiență. Prin urmare, este necesar să consultați un expert. Instalarea aparatului de aer condiționat începe cu locația exactă a unităților exterioare și interioare. Este necesar ca conductele care duc la unitățile interioare și exterioare să poată fi direcționate către dispozitive fără obstacole. De asemenea, este necesar să se determine unde se va scurge condensul. Când aparatul de aer condiționat funcționează, se generează multă apă, deci scurgerea apei trebuie să fie pe o pantă și se pot produce până la cinci litri pe zi. Apa este de obicei drenată fie în exterior, în afara casei, de ex. în canalizări sau într-un sifon. Țevile pot fi direcționate printr-o conductă de cablu, dar pot fi încorporate și în pereți dacă instalația este considerată cu mult timp în avans sau dacă grosimea zidăriei o permite. În cazul așezării țevilor în pereți, sunt necesare lucrări de demolare majore și sunt necesare lucrări suplimentare de reconstrucție după aceasta. În același timp, consumă mai mult din punct de vedere financiar și de timp. Ulterior, sunt montate suportul pentru acomodarea unității exterioare și placa de susținere interioară. Când instalarea unităților exterioare și interioare este completă și conductele și cablurile sunt conectate, dispozitivul este ventilat, conectat la electricitate și umplut cu lichid de răcire suplimentar, dacă este necesar. În cele din urmă, funcționarea corectă a acestuia este verificată și testată cu dispozitive de măsurare a presiunii, astfel încât performanța aerului condiționat să fie suficientă chiar și la sarcini mari.

De ce aerul condiționat trebuie instalat doar de o persoană acreditată?

Instalația de aer condiționat include, de asemenea, umplerea agentului frigorific. Conform legislației valabile, acesta poate fi făcut numai de o persoană certificată. Prin urmare, instalarea aerului condiționat poate fi efectuată prin lege numai de către un expert acreditat.

Sugestii și sfaturi

01.
Atribuirea bună este cheia

Scrieți în sarcină cea mai exactă descriere a activității pe care trebuie să o faceți și în ce măsură, astfel încât expertul să știe exact care este ideea dvs.

02.
Verificați implementarea

Pentru a vă asigura că toate lucrările au fost făcute bine, verificați lucrarea în timpul acesteia, precum și după ce a fost finalizată.

03.
Buget și timp

Nu uitați să adăugați cerințele pentru data finalizării la sarcină. Dacă aveți un buget care trebuie îndeplinit, anunțați de la început furnizorul de servicii.

Ce face parte din întreținerea standard a aerului condiționat?

dezinfectarea evaporatorului

curățarea capacului unității interioare

controlul zgomotului motorului și rulmentului

curățarea electronică

strângerea conexiunilor electrice și mecanice

dezinfectarea deșeurilor condensate

inspecția și curățarea sau înlocuirea filtrelor

curatarea condensatoarelor externe

funcții de control

controlul modurilor Fan, Cool, Heat

verificarea stării izolației termice

verificați etanșeitatea circuitului de răcire

curățarea capacelor unității exterioare

Descarcă Wilio
pentru Android sau iOS

App Store
Google Play
AppGallery
Începeți să câștigațiValoarea medie a unui proiect pe Wilio este de 10 000 RON.