Căutați profesioniști inteligenți
Montaj parchetTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Montaj parchet? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Marian O.
-Zugrăveli interioare și exterioare, -Aplicari gresie și faianță, -Montari pereți și plafoane din gips- carton, -Hidroizolatii cu polistiren, -Aplicari gleturi.
Vasile P.
Firma presteaza servicii in domeniul constructiilor civile si industriale. Avem ca obiect de activitate constructia de case din lemn sau structura metalica,terase,garduri, amenajari interioare si exterioare precum termoizolatii cu vata bazaltica/polistiren,compartimentari pereti,tavane suspendate, finisaje la cheie pentru locuinte private,sedii firme,spatii comerciale si industriale,cat si spatii HORECA.
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Floryn-Mihai G.
Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti
Costel C.
Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,
Petre Alin S.
Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.
Nicolae M.
Om bun la toate.. Realizez lucrări de construcții băi de la zero bucătării , placări cu polistiren cofraje de beton construiesc case acoperișuri ofer foarte mare seriozitate
Un scurt ghid pentru instalarea parchetului
Parchetul este un clasic care aduce stil și lux oricărui interior. Cu toate acestea, instalarea lor nu este la fel de simplă ca și în cazul altor tipuri de pardoseli. Prin urmare, ar trebui să o lăsați pe seama experților. Ei bine, dacă îndrăznești să faci asta și vrei să așezi singur parchetul, îți aducem câteva sfaturi și trucuri care te-ar putea ajuta.
Calculează câte parchete vei avea nevoie
În primul rând, ceea ce trebuie să știți înainte de a pune parchet este de câte veți avea nevoie. O puteți calcula cu ușurință. Înmulțiți lungimea cu lățimea camerei și adăugați 10-20% din deșeuri în funcție de dimensiunea camerei (încăperile mai mari necesită mai puține deșeuri), numărul de tăieturi necesare și modelul care trebuie utilizat. / p>
Finalizați mai întâi toate lucrările brute
Pardoselile de lemn de orice fel trebuie așezate numai după finalizarea tuturor lucrărilor brute (beton, gips-carton, gresie, gleturi, pictură pe perete, etc.). În același timp, trebuie să vă asigurați că nu sunteți surprins de nimic care ar putea provoca umezeală în cameră înainte de așezare.
Parchetele trebuie aclimatizate
Există un factor cheie care decide dacă parchetele se potrivesc sau nu în cameră. Acest factor este cantitatea de umiditate. Cu două săptămâni înainte de instalarea parchetului, umiditatea din cameră trebuie să fie cuprinsă între 40-6% și temperatura de cel puțin 18-23 ° C. Puteți măsura cu ușurință umiditatea cu un higrometru.
Lemnul este un material higroscopic. În condiții de umiditate, se întinde și se micșorează din nou după uscare, astfel încât „mișcarea” sezonieră a podelei este naturală și nu poate fi prevenită. Termenul "toleranță la lemn" este, de asemenea, utilizat pentru a descrie modificările în dimensiunea și grosimea lemnului care pot apărea din cauza modificărilor de umiditate și temperatură. Toleranța normală este de 3 mm pe metru.
Pentru a preveni parchetele predispuse la mișcare și deformare, parchetele trebuie aclimatizate. În așa fel încât cu cel puțin două săptămâni înainte de așezarea planificată, să le aplicați în camera în care doriți să le așezați. Lăsați parchetele să se adapteze la climatul camerei.
Pregătiți temeinic suportul
Pregătirea suportului este cea mai importantă parte a instalării cu succes a parchetului. Parchetul are un mare avantaj. Pot fi așezate pe aproape orice - beton, șapă uscată, compus autonivelant, placaj sau PAL. Cu toate acestea, acestea nu trebuie așezate niciodată direct pe podele.
Toate suporturile trebuie să fie structurale sănătoase, plane și uscate, iar conținutul de umiditate al substratului nu trebuie să depășească 12%. Trebuie să fie stabile, ferme, curate, lipsite de apă sau pete și nu trebuie să conțină resturi de adezivi vechi.
Cum se procedează la instalare?
Acolo sunt mai multe modele populare de parchet - legătură din cărămidă, coș diagonal și în mod clar cel mai popular este heringbone. Indiferent de modelul pe care îl alegeți, procedura de instalare este similară pentru toată lumea. De obicei, începe prin trasarea unei linii centrale în mijlocul camerei. Din această linie, începeți să așezați parchet pe toată lungimea sa. Extindeți treptat și cu atenție modelul de la linie până ajungeți la marginea camerei, lăsând un spațiu între 12 și 15 mm. Acest gol este lăsat pentru a lăsa spațiu liber pentru o posibilă „expansiune” a parchetului cauzată de umiditatea sezonieră menționată. Apoi, acoperiți golul cu o plintă, astfel încât să nu fie deloc vizibilă.
Cum să procedați atunci când așezați parchete care au fost deja utilizate?
Procedura este la fel ca pentru parchetele noi. Singura diferență este că trebuie să curățați parchetul folosit anterior. Dacă există urme de bitum pe partea inferioară a parchetelor folosite, acestea trebuie să fie bine răzuite și curățate. În ceea ce privește adezivul, nu trebuie să îl îndepărtați complet curat, dar cu cât este mai îndepărtat, cu atât mai bine. Cu toate acestea, asigurați-vă astfel încât noul strat de adeziv să fie suficient de gros, astfel încât parchetele să poată fi așezate frumos pe orizontală. Cu toate acestea, trebuie să vă concentrați asupra limbilor și canelurilor parchetului. Acestea trebuie să fie lipsite de murdărie, altfel veți avea probleme cu alunecarea lor în interior. Murdăria și zgârieturile de pe suprafața parchetului nu trebuie să vă deranjeze, deoarece pot fi șlefuite mai târziu.
Cum să șlefuiți parchetul?
Șlefuirea trebuie făcută cu atenție și metodic pentru a evita zgârieturile inestetice. Cel mai bine este să folosiți un polizor de finisare orbital pe partea principală a podelei și să măcinați marginile cu un polizor de margini. Începem să șlefuim mai întâi cu o mărime mai mare a boabelor și, treptat, mărunțim cu una mai fină. Când șlefuiți, trebuie să aveți grijă să nu mergeți peste șlefuire, deoarece pot apărea diverse pete sau zgârieturi. Le puteți umple cu chit de lemn, dacă este necesar.
Decapare sau nu decapare?
Decaparea nu este recomandată dacă parchetele sunt realizate din diferite tipuri de lemn, deoarece fiecare lemnul răspunde petei diferite în funcție de proprietățile lor unice. În prezent, cea mai populară și durabilă alegere pentru finisarea pardoselii sunt lacurile pe bază de apă.
Cum se protejează parchetele?
Lacurile oferă cea mai bună protecție pentru suprafața parchetului etaje. Cu toate acestea, dacă le alegeți, aveți grijă când le aplicați. De asemenea, rețineți că pardoselile cu ulei pot schimba culoarea și se pot îngălbeni în timp. Dacă doriți să preveniți acest lucru cât mai mult timp, nu expuneți parchetul la lumina directă a soarelui. Îi poți proteja de acesta prin plasarea covoarelor. <