Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Izolație suflată

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în izolație suflată. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Izolație suflată

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Izolație suflată? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Izolație suflată

Izolarea este un aspect foarte important al oricărei case. Fie că alegeți să construiți o casă nouă, fie este timpul să realizați o izolație nouă la mansardă, este esențial să alegeți izolația potrivită. Există o mulțime de izolații complet diferite și înainte de a decide care dintre ele este potrivită pentru casa dumneavoastră, ar trebui să vă uitați la avantajele și dezavantajele fiecăreia.

Izolația suflată este realizată din diferite tipuri de materiale reciclate, cum ar fi fibrele de sticlă sau celuloza, care sunt apoi suflate o mașină. Izolația laminată este compusă din fibre de sticlă și este stocată în role sau plăci mari.

Avantajele izolației suflate

- Izolația suflată salvează mult mediul înconjurător. Se compune în principal din materiale reciclate, cum ar fi celuloza și fibra de sticlă. Celuloza conține de obicei ziar reciclat, în timp ce fibra de sticlă este în mare parte sticlă sau vată minerală.

- Ideală pentru zone cu formă neregulată. Deoarece izolația este suflată de o mașină, produsul poate fi ușor plasat în zone special formate și strânse, unde o astfel de izolație este mult mai ușor de aplicat.

- Celuloza încetinește arderea. Se încarcă și se înroșește și apoi, după contactul cu focul, devine neagră, dar nu se aprinde și nu lasă focul să se răspândească în nicio parte a zonei izolate.

- Izolația suflată este tratată cu un material care o face toxică pentru dăunători.

Dezavantaje ale izolației suflate

- Izolația suflată reține apa mult timp dacă este formată dintr-un procent mare de fibre de sticlă. Acest lucru poate duce la mucegai și, de asemenea, reduce valoarea rezistenței termice R până când se usucă.

- Deși tratamentul de combatere a dăunătorilor este excelent, acest tratament chimic reduce aspectul de mediu pe care îl evidențiază majoritatea producătorilor de izolații suflate.

- Izolația suflată poate fi costisitoare, deoarece acest produs nu poate fi instalat fără o echipă profesionistă și echipamente adecvate.

Economie de energie: izolație suflată la mansardă

Izolați-vă mansarda cu izolație suflată din celuloză și începeți să economisiți banii dați pe facturi. Da, cu izolație suflată puteți izola singur mansarda și, astfel, economisiți banii dați pe meșteri. Cu toate acestea, izolația este condiționată de mai mulți factori. Trebuie să știți cum să o faceți și, cel mai important, aveți nevoie de echipamentul potrivit. Dacă îl aveți, rețineți că este o muncă relativ grea, laborioasă și plină de praf, deci este mai bine dacă angajați o companie specializată. Puteți economisi diferit.

Randamentul pe termen lung al izolației mansardei este impresionant. De-a lungul timpului, este posibil să observați că facturile dumneavoastră de energie scad cu 15-25%, în funcție de zona climatică în care locuiți și de nivelurile existente de izolare.

Cât rezistă izolația suflată?

Aplicarea unei noi izolații sau modernizarea uneia existente este un proiect la scară largă, deci este firesc să doriți să știți cât timp va rezista izolația de celuloză suflată.

Există mulți factori care afectează viața unei izolații suflate, deci trebuie să vă asigurați că este instalată profesional de la început. În cazul instalării profesionale, în condiții ideale, o astfel de izolație ar trebui să reziste între 20 și 30 de ani, fără probleme.

Factori care influențează durata de viață și calitatea izolației suflate

Procesul de instalare corespunzător izolației de celuloză suflată începe cu mult înainte ca materialul să fie încărcat în mașină. Celuloza reglează eficient transferul de căldură, dar nu și acolo unde apar scurgeri directe de aer. Aceste scurgeri de aer sunt, de asemenea, extrem de dificil de detectat după instalarea izolației. Această situație limitează eficiența izolației în termeni de eficiență energetică.

Aceasta nu este o problemă atâta timp cât scurgerile de aer sunt identificate în prealabil și sigilate corespunzător. Specialiștii au expertiză pentru a efectua acest pas în mod corespunzător și fără probleme. Fără pregătire și experiență adecvată, aceasta poate fi o problemă reală. Acesta este unul dintre multele motive pentru care ar trebui să renunțați la propria izolare a casei.

Decantare

Izolația suflată este un material pufos care se pliază în timp. De fapt, celuloza are cea mai mare rată de decantare, între 13 și 20% după instalare. Această decantare continuă săptămâni, luni și ani după instalare și poate provoca probleme grave de eficiență energetică, dar această problemă poate fi rezolvată și în timpul izolației.

Din fericire, este ușor să depășiți această problemă. Prin simpla adăugare a unei izolații mai groase decât este necesar, această decantare poate fi luată în considerare. În ciuda ratei relativ ridicate de sedimentare a celulozei, aceasta oferă în continuare o valoare R mai mare pe centimetru de grosime decât alte alternative.

Umiditate

Celuloza suflată este fabricată în principal din hârtie de ziar reciclată și, prin urmare, este mai susceptibilă la deteriorare în caz de umiditate. La mansardă, acest lucru poate afecta grav capacitatea unui material de a funcționa în mod corespunzător.

Cu toate acestea, această izolație are proprietăți excelente, este rezistentă la foc și uneori se poate descurca cu apa, deci nu trebuie să vă faceți griji atât de mari legate de deteriorarea extremă a umezelii. Cu toate acestea, dacă curge apă și se udă, este foarte dificil să o uscați din nou, așa că trebuie să verificați în mod regulat acoperișul și mansarda pentru probleme cu scurgerile de apă, mai ales după o furtună sau vreme rea.

Izolația de celuloză se pliază în timp?

Izolarea din celuloză este una dintre cele mai bune soluții de izolare datorită respirabilității și alternativelor mai ecologice față de izolația tradițională din fibră de sticlă. Izolația din celuloză folosește produse din hârtie reciclată care sunt tratate pentru a respinge dăunătorii sau chiar pentru a proteja împotriva incendiilor, deci este firesc ca acest tip de izolație să devină cea mai populară izolație pentru mansardă. Unul dintre factorii acestei izolații, care este evaluat negativ, este tendința sa de a se plia în timp, ceea ce duce la o eficacitate redusă a proprietăților sale izolante. Dacă izolația de celuloză s-a pliat, veți descoperi probabil că cheltuielilor de energie crescute ale casei dumneavoastră se datorează acestui fapt. Deoarece izolația este expusă la aer, este firesc ca aceasta să se plieze, creând goluri în zone specifice.

Pentru a evita aceste potențiale probleme, trebuie să solicitați ca izolația de celuloză care acoperă mansarda dumneavoastră să fie suflată la o grosime mult mai mare decât grosimea propusă. Acest lucru va oferi izolației o calitate care previne orice scurgere de aer. Dacă izolația suflată este în contact cu lumina, materialul poate începe cu ușurință să se stabilizeze și chiar să se disperseze după un anumit timp. Dacă simțiți că izolația dumneavoastră de celuloză a început să se plieze, probabil că nu veți avea de ales decât să apelați la ajutorul unui specialist. De asemenea, el va vedea dacă situația mai poate fi remediată în vreun fel sau dacă izolația ar trebui îndepărtată complet și reaplicată la o grosime acceptabilă.

Izolarea cu celuloză este dăunătoare?

În afară de tendința de a se plia, foarte puține substanțe pot fi găsite în izolația de celuloză care ar eticheta-o ca dăunătoare. Acest tip de izolație oferă o performanță incredibilă, de durată, cu proprietăți mai puțin dăunătoare decât alte tipuri de izolație. Cea mai mare problemă poate fi cauzată de umiditate, din care derivă alte probleme, deci este necesar să mențineți izolația cu celuloză întotdeauna 100% uscată. Când acest material se udă, este dificil să-l uscați. În plus, umiditatea constantă afectează celuloza, și determină subțierea grosimii.

Produsele chimice aplicate izolației cu celuloză sunt utilizate pentru a preveni apariția dăunătorilor și rozătoarele. Odată ce aceste substanțe chimice sunt saturate cu apă, pot elibera sulfat de amoniu în aer, ceea ce poate provoca probleme de respirație, greață generală și probleme pentru sănătate.

Înainte de instalare, izolația dumneavoastră de celuloză trebuie să fie inodoră. Dacă este prezent un miros puternic, este un semn că substanțele chimice au fost aplicate prea intens. De asemenea, asigurați-vă că instalați izolația de celuloză departe de sursele de lumină care ar putea cauza putrezirea materialului. Aveți întotdeauna grijă la mirosurile chimice. Este un posibil semn a umezirii izolației din celuloză.

De ce ar trebui să aveți izolația suflată de către experți?

Când ne referim la experți în izolații, aplicarea acestora poate părea o chestiune simplă. Cu toate acestea, există multe detalii evidente și minore pe care le poate scăpa un amator, inclusiv transferul de căldură prin pereți, tipurile de lumini de la mansardă, indiferent dacă hornul este sau nu izolat corespunzător (dacă trece prin mansardă) și multe alte detalii. Instalarea în sine este o parte simplă. Cu toate acestea, cunoștințele, experiența și echipamentul profesioniștilor sunt importante. Acest lucru este foarte important dacă doriți să obțineți eficiența energetică maximă, o durată lungă de viață, să vă simțiți în siguranță în casa dumneavoastră și să economisiți o sumă considerabilă de bani datorită izolației suflate.