Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Izolare mansardă

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în izolare mansardă. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

40319 de profesioniști

72369 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

226 512 descărcări de aplicații

Izolare mansardă

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Izolare mansardă? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Introduceți doar o solicitare.

Vezi si:Preț

40319 de profesioniști

72369 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

226 512 descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Izolarea mansardei

În ultimii ani, chiar și spațiile la mansardă neutilizate inițial, s-au transformat în spații de locuit. Adesea folosim izolație termică suplimentară numai în cazul remodelării mansardei.

Dar v-ați gândit de ce ar fi bine să aveți, în general, o mansardă bine izolată?

Izolând mansarda, veți economisi nu numai căldură, ci și bani. Acoperișul ar trebui să fie bine izolat, altfel iarna veți folosi o cantitate uriașă de energie pentru încălzire, iar vara acoperișul și mansarda se vor supraîncălzi.

Cu cât acoperișul este mai complex, cu atât pierderile de căldură și prețul acoperișului sunt mai mari. Dimpotrivă - cu cât fragmentarea acoperișului este mai mică, cu atât pierderile de căldură sunt mai mici. Din acest punct de vedere, cea mai avantajoasă formă este un acoperiș cu șa fără vicari.

Cerința de bază atunci când planificați reconstrucția unei case vechi în ceea ce privește utilizarea spațiului pentru mansardă este ca acoperișul original al clădirii să aibă forma necesară, care este determinată de construcția casei.

Cum se alege grosimea izolației termice

Grosimea izolației mansardei depinde de cerințele climatice ale mediului în care se află casa sau de cerințele pentru funcționarea economică a clădirii (casă obișnuită, cu consum redus de energie sau pasivă). Temperatura aerului exterior depinde de condițiile climatice și de altitudine. Cu toate acestea, grosimea izolației acoperișului nu ar trebui să lipsească nici măcar locuitorilor din zonele mai calde din punct de vedere climatic.

Grosimea izolației termice este determinată de un calcul precis, care ia în considerare proprietățile structurii, clima și alți factori. Pentru fiecare acoperiș, trebuie aleasă o variantă de protecție termică în ceea ce privește condițiile externe și interne.

Pentru a vă transforma mansarda într-o adevărată oază în casă, trebuie să urmăm multe principii, proceduri tehnologice și alegerea corectă a materialului, astfel încât să nu existe probleme de supraîncălzire vara, frigu de iarnă, zgomot cauzat de căderea picăturilor de ploaie și a altor elemente deranjante.

Modalități de izolare a mansardei

Mansarda, pe care vrem să o folosim ca spațiu de locuit, necesită o planificare atentă și implementarea izolației acoperișului. În primul rând, nu trebuie să subestimăm un detaliu important al clădirii - instalarea corectă a barierei de vapori. Este o măsură relativ simplă, care, totuși, este adesea cauza defecțiunilor acoperișului și a pierderii de căldură cauzată de multe ori de un proces tehnologic defectuos în timpul instalării.

Bariera de vapori constă într-o folie, care este plasată sub izolația termică din interior și trebuie să împiedice pătrunderea umezelii naturale (vapori de apă) din spațiul de locuit în structura casei. Cerința este etanșeitatea perfectă, iar aceasta este uneori o problemă în spațiul accidentat al mansardei, cu luminatoare și schimbări structurale frecvente. Prin urmare, nu vă bazați doar pe voi înșivă, ci consultați mai degrabă experți în izolarea acoperișului sau utilizați serviciile unei companii renumite de pe platforma Wilio.

În ceea ce privește izolația termică în sine, aceasta poate fi plasată în mansardă sau sub întregul acoperiș în două moduri - fie izolăm spațiul dintre căpriori, fie plasăm elemente de izolație deasupra lor.

Izolație între căpriori

În acest caz, vata minerală este utilizată cel mai adesea, dar sunt utilizate și alte materiale ecologice cu proprietăți izolante bune (izolație de cânepă sau izolație suflată din fulgi de celuloză). Cu toate acestea, în cazul acestui tip de izolație la mansardă, trebuie să se țină seama de faptul că lemnul are proprietăți izolante diferite de izolația interpusă, astfel încât căpriorii între care se interpune izolația pot deveni o punte termică. Plăcile sunt așadar așezate sub grinzile căpriorilor sau se aplică izolație cu două straturi - mai întâi între căpriori și apoi din interior, sub grinzi.

Cea mai frecvent utilizată izolație între căpriori din trecut este inadecvată în tendințele actuale, deoarece podurile termice se formează în locul căpriorilor. Deși este posibil să se limiteze acest lucru cu un strat subțire de izolație din interiorul acoperișului, aceasta nu este o soluție foarte fericită.

Dimpotrivă, stabilirea izolației termice peste căpriori este considerată a fi cea mai avantajoasă alegere. Deși crește grosimea placării acoperișului, pe de altă parte, elimină orice șansă de punți termice.

Un strat de așa-numitele șabloane de izolație (cel mai adesea realizate din polistiren) este așezat pe căpriorii liberi, acoperiți de cofraj, pe care sunt așezate apoi placaje de acoperiș (pentru întărire). Avantajul sistemului de izolare a căpriorilor este eliminarea cu 100% a riscului de punți termice și a problemelor legate de umezirea grinzilor de lemn. În plus, constructorul primește mai mult spațiu interior între căpriori. Este un mod elegant și economic de a izola un acoperiș înclinat.

Materiale utilizate pentru izolarea mansardei

În ceea ce privește materialul, izolația termică poate fi împărțită în materiale spumante (polistiren, poliuretan, PVC, polistiren expandat, spumă PUR, spumă de sticlă), materiale fibroase minerale (vată minerală) și materiale vegetale (cânepă, rășină, paie).

Gips-cartonul este, fără îndoială, un material de construcție modern de astăzi, care este, de asemenea, utilizat pe scară largă în reconstrucția spațiilor mansardate. Avantajul său incontestabil este că aparține de sistemele așa-numitei zidării uscată. Nu avem nevoie de mortar sau stuc pentru a lucra cu el.

În prezent, vata minerală  o combinație de sticlă și bazalt este utilizată din ce în ce mai mult la producerea izolației termice. Are o izolare termică excelentă și proprietăți de protecție împotriva soarelui de iarnă și de vară. Fulgii de celuloză sunt o alternativă la vata minerală. Ambii sunt aplicați ca și izolație suflată, ceea ce reprezintă un avantaj, mai ales atunci când doriți să acoperiți locuri greu accesibile.

Persoanele preocupate de mediul ecologic vor fi încântațe de soluția de izolație sub formă de plăci din fibră, realizate din surse regenerabile, cu izolație fonică excelentă. Meșterii din așa-numita „școală veche” și oamenii cu un buget limitat, folosesc la rândul lor posibilitatea izolării cu plăci de polistiren.

Spuma pulverizată este o formă de izolație, datorită căreia veți economisi cheltuieli considerabile de încălzire. În plus, spuma este sigură, iar izolarea poate fi realizată pe tot parcursul anului. Spre deosebire de vata minerală de sticlă, spuma creează o suprafață continuă pe care nu există punți termice. Izolația pulverizată aderă mai bine la suprafață și este foarte stabilă. Chiar și din cauza vremii, nu își schimbă forma și nu se micșorează. Un alt avantaj este că nu conține praf și nu are un efect negativ asupra stratului de ozon. Este o soluție extrem de ecologică, care salvează mediul înconjurător.

Prețul izolării mansardei

Atunci când alegeți izolația la mansardă, este necesar să luați în considerare prețul izolației în ansamblu. Majoritatea renovărilor la mansardă constau din următoarele lucrări: instalarea luminatoarelor, izolația acoperișului, placarea din gips-carton și vopsirea. Prețul izolației la mansardă depinde de mai mulți factori, cum ar fi grosimea izolației, tipul de izolație, metoda de izolare (așezarea vatei minerale sau de sticlă, suflarea sau injectarea izolației cu spumă) și, desigur, contractorul însuși și costul muncii sale. Prețul izolației termice din sticlă sau vată cu grosimea de 30cm, cu barieră de vapori, variază între 78 - 97 RON / m2. Prețul pentru grosimea izolației (aproximativ 25 cm) variază de la 58-73 lei pe m2. Prețul izolației din gips-carton variază de la 19,50 la 48 lei pe m2. Prețul pentru placarea mansardelor cu gips-carton, în mod profesional înseamnă placarea cu ignifug armat și îmbinat plăci de gips, este de 97 RON / m2. Zugrăvirea finală costă încă aproximativ 29 RON / m2. Pentru muncă, meșterii vă încasează de la 0,40 lei pentru instalarea izolației. De obicei, specialistul va stabili un preț unic pentru dumneavoastră, care va include toate operațiunile, inclusiv materialul, metoda de izolare și alte costuri. Prețul pentru reconstrucția completă a mansardei, împreună cu instalarea ferestrelor acoperișului, izolației, încălzirii, instalațiilor și plăcile de gips-carton, este 6800-19000 RON / m2.

Solicitați gratuit o ofertă

Fiecare bun meșter vă va pregăti gratuit o ofertă. Ar trebui să includă prețul pentru materialul care urmează să fie utilizat (după consultarea proprietarului), prețurile defalcate pentru lucrările individuale (în funcție de domeniul de lucru, metoda de izolare etc.). Înainte de reconstrucția mansardei, fiecare specialist ar trebui să vină pentru o inspecție la fața locului și pentru a măsura câți m2 de material ar trebui să cumpere. Uneori puteți cumpăra singur materialul și plătiți meșterul doar pentru munca în sine. Fiecare meșter ar trebui să își folosească propriile unelte, haine de lucru și alte instrumente necesare lucrării.

Înainte ca specialistul dumneavoastră să înceapă izolarea, trebuie să faceți câțiva pași. Curățați mansarda, substanțele nu trebuie să intre în mobilierul vechi, iar maeștrii trebuie să ajungă oriunde au nevoie. În plus, ar trebui să acoperiți jgheaburile.

Izolând mansarda, nu numai că veți economisi, dar veți crește și durata de viață a clădirii, siguranța la incendiu și, datorită sistemelor certificate din polistiren și vată minerală, și confortului acustic în casa dumneavoastră. Meșterii Wilio folosesc întotdeauna cea mai recentă tehnologie și sunt instruiți în mod regulat.