Lucrări de proiectare

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în lucrări de proiectare. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Creează cerere
Aflați mai multe
16162 furnizori
Creează cerere
Aflați mai multe

De ce Wilio?

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști de calitate în zona dumneavoastră.

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști calificați pentru aproape orice serviciu sau meserie. Încercați Wilio gratuit.

27 638de profesioniști
50 983proiecte finalizate
4,8 / 5ratingul mediu al experților noștri
199 720 descărcări de aplicații

Cum funcționează Wilio?

INTRODUCEȚI DOAR O CERERE

Răspundeți la câteva întrebări despre ce serviciu aveți nevoie.

Ne vom adresa celor mai buni

Vom găsi cei mai potriviți experți în funcție de cerințele dumneavoastră.

Alegeți cea mai bună ofertă

Comparați ofertele și alegeți dintre cei mai bine evaluați experți.

INTRODUCEȚI CEREREA

Expertul nostru Mihai vă sfătuiește

Ce ar trebui să știu

Expertul nostru Mihai vă sfătuiește

Întrebări frecvente

De ce să angajezi un proiectant prin Wilio?

V-ați gândit să construiți o casă nouă sau să renovați casa actuală? Nu pierdeți timpul navigând pe site-urile constructorilor și alegând un plan de casă care oricum nu este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. În schimb, angajați un expert care poate elabora un plan pentru noua dumneavoastră casă sau anexă, cu toate elementele de care aveți nevoie pentru a obține rezultatul perfect dorit. Cel mai bun loc pentru a găsi profesioniști în construcții este Wilio. Fie că aveți nevoie de ajutor pentru a dezvolta planuri pentru o casă privată sau un proiect comercial, veți putea găsi un proiectant local cu experiență care să vă ajute să începeți cu proiectul dumneavoastră. Pur și simplu creați o solicitare și conectați-vă cu arhitecții și proiectanții care pot dezvolta planuri de construcție și chiar vă pot ajuta cu procesul de avizare.

Cine este proiectantul și ce face?

Munca unui proiectant este un pic asemănătoare cu a unui arhitect. El este responsabil pentru crearea de schițe și planuri tehnice. Aceasta include specificații de construcție sau tehnici. Proiectanții pot lucra cu arhitecți, oameni de știință sau ingineri și pot fi, de asemenea, responsabili de evaluarea rezistenței structurii și a costului financiar al clădirii. Proiectanții folosesc de obicei tehnici de proiectare asistată de computer (CADD) pentru a crea aceste planuri, dar uneori folosesc și creioane și instrumente de desen.

Am nevoie de un arhitect sau de un proiectant?

Principala diferență dintre ele este: arhitecții pot oferi echipei sfaturi tehnice și estetice, în timp ce proiectantul se concentrează pe aspectele tehnice ale proiectului dumneavoastră. Proiectanții pot furniza desene gata făcute cu toate specificațiile tehnice. Din păcate, de obicei, aceștia nu pot evalua proiectul în ansamblu dar pot contribui la schimbări fundamentale în proiectarea sau aspectul acestuia. Dacă aveți în vedere și angajarea unui arhitect, puteți folosi Wilio pentru a-l găsi pe cel potrivit în zona dumneavoastră.

Poate un proiectant să schițeze o casă?

Da și nu. Proiectantul poate crea planuri tehnice pe baza unui proiect deja creat, deci proiectul trebuie mai întâi creat de un arhitect. Proiectantul lucrează de obicei cu sau pentru arhitect. Pe când arhitectul vizualizează casa, inclusiv aspecte precum utilizarea spațiului sau amplasarea clădirii în mediu, proiectantul traduce proiectarea în specificații tehnice, care pot fi apoi utilizate de compania de construcții.

Cum să alegeți proiectantul potrivit pentru planurile dumneavoastră de construcție?

Când angajați expertul potrivit pentru colaborare, acordați o atenție deosebită cunoștințelor și educației dovedite în domeniu, experienței și abilităților de comunicare. Primul factor include abilități tehnice și cunoștințe privind reglementările și standardele de construcție. Experiența și portofoliul său vă pot spune, de asemenea, dacă este potrivit pentru proiectul dumneavoastră. De asemenea, este o idee bună să întrebi dacă a făcut vreodată ceva asemănător planului tău. În cele din urmă, amintiți-vă importanța comunicării în colaborare. Aveți nevoie de cineva care să vă asculte cu atenție, să vă ofere sfaturi bune și să vă ajute să vă realizați viziunea.

Ce face parte din serviciile proiectantului?

Portalul Wilio vă conectează cu un proiectant de încredere din zona dumneavoastră. El vă va ajuta să vă transformați viziunea asupra clădirii în planuri clare, cel mai bine cu ajutorul unui arhitect.

Ce cuprinde serviciul

Consultare în timpul elaborării planului

Dacă aveți deja o idee uimitoare pentru proiectul dumneavoastră, proiectantul vă poate ajuta să o transformați în planuri concrete care pot fi aprobate de ingineri și implementate de companiile de construcții. Rețineți că zona lor de consultanță este limitată, spre deosebire de arhitecți, ei nu pot oferi o viziune generală asupra proiectului dumneavoastră. Ceea ce pot face cel mai mult este să aducă îmbunătățiri minore ideii dumneavoastră și apoi să pună totul pe hârtie. Cel mai bine ar fi să consultați ideea cu arhitectul înainte de a contacta proiectantul referitor la planurile dumneavoastră. Proiectantul dumneavoastră vă poate recomanda și unii colegi arhitecți, așa că încercați să-l întrebați și pe el.

Crearea de desene tehnice folosind CAD sau desene tradiționale

Proiectanții creează de obicei planuri tehnice sau spațiale utilizând programul CADD. Cu toate acestea, pot folosi și mijloace mai tradiționale, precum hârtie, creioane și rigle. În orice caz, ei oferă un plan foarte concret și recalculat pe care echipa de construcții îl poate implementa cu ușurință. Dacă aveți o preferință pentru modul în care doriți să faceți desenele tehnice, puteți specifica acest lucru în solicitarea dumneavoastră.

Colaborarea cu arhitecții și inginerii

Sarcina proiectantului este să lucreze cu arhitecți, ingineri sau chiar cu oameni de știință. Dacă ați contactat deja un inginer și un arhitect, puteți folosi Wilio pentru a angaja un proiectant care să completeze echipa dumneavoastră. Platforma noastră vă conectează cu specialiștii disponibili în zona dumneavoastră, astfel încât să nu trebuiască să cautați departe sau să așteptați mult timp înainte de a avea prima întâlnire personală.

Descarcă Wilio
pentru Android sau iOS

App Store
Google Play
AppGallery
Începeți să câștigațiValoarea medie a unui proiect pe Wilio este de 10 000 RON.