Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Lucrări pregătitoare pentru construcții

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în lucrări pregătitoare pentru construcții. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Lucrări pregătitoare pentru construcții

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Lucrări pregătitoare pentru construcții? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Informatii utile

Ce trebuie sa stii

cum să vă ocupați de alte sarcini din lista de activități.

Prin cercetarea și analiza site-ului, vă veți asigura că clădirea este construită în locul potrivit pentru proiectul dvs.

< P> Luați în considerare dimensiunea, orientarea și panta terenului. Rețineți, de asemenea, clima și microclimatul locației viitoarei clădiri. Acest lucru vă va ajuta să determinați dacă soarele sau briza rece ar trebui să fie o prioritate pentru construcția dvs. și vă va ajuta, de asemenea, să profitați de temperaturile sezoniere, de umiditate, de vânt etc.

Nu în ultimul rând, aflați despre restricțiile de construcție la autoritățile locale. De asemenea, acestea ar trebui să furnizeze informații despre liniile vechi sau existente de apă, gaz și canalizare care pot trece prin sit.

Testarea solului

Este necesar să se efectueze un studiu geotehnic menit să examineze compoziția, proprietățile și starea solului (un studiu al rocilor și apelor subterane poate fi inclus în această fază). Acest pas este necesar pentru a determina dacă solul poate susține greutatea clădirii și cât de bine absoarbe solul apa.
Testul va arăta tipul de sol care vă va ajuta inginerul geotehnic să determine sistemul de fundație adecvat instalației dvs. Dacă terenul de pe amplasament este marcat ca inadecvat, nu există altă opțiune decât să căutați un nou sit.

Demolare

Un viitor șantier poate conține clădiri și structuri care ar trebui demolate. În acest caz, veți avea nevoie de un plan care să precizeze clar:

Ce să demolați
Care sunt celelalte clădiri de pe parcela care ar trebui să rămână acolo unde sunt.
Dacă clădirea urmează să fie demolată doar parțial, trebuie să vă asigurați că structura rămasă respectă reglementările privind construcția.

De exemplu, dacă trebuie să întrețineți o fațadă, ar trebui planificate lucrări de demolare luând în considerare limitele stabilite de fațada existentă. Poate fi necesar să susțineți temporar fațada înainte de începerea lucrărilor de demolare.

În această etapă, prezența și supravegherea unui constructor sau a altui expert competent pot fi necesare pentru a monitoriza orice mișcare sau fisurare.

Planificarea cuprinzătoare va contribui fără îndoială la identificarea metodelor și procedurilor de identificare a pericolelor, asigurând eliminarea în siguranță a materialelor și îndeplinind cerințele legislative.

După demolare, este posibil să aveți nevoie și de un certificat de eliminare a azbestului. Evaluatorul autorizat al azbestului trebuie să inspecteze terenul și să certifice cu un certificat că terenul nu conține azbest.

Demolarea nu ar trebui să perturbe utilitățile. Aveți nevoie de cartografierea potrivită.

Cartografierea utilităților subterane

Luați în considerare acest pas, mai ales dacă intenționați să construiți în zone urbane unde veți găsi o rețea cuprinzătoare de structuri subterane și rețele de inginerie. Trebuie să aveți grijă să nu ciocniți sau să deteriorați cablurile sau conductele.

Când este timpul să sape, aceste informații vă vor permite să vă faceți treaba mai repede și mai eficient. Cel mai important lucru este că va asigura o muncă sigură pentru toată lumea de pe șantier.

Eliminarea azbestului

Dacă se detectează azbest sau ACM la locul de muncă, acestea trebuie eliminate înainte de începerea construcției . Dacă îndepărtarea nu este posibil în mod rezonabil, trebuie luate măsuri de control suplimentare (cum ar fi încapsularea sau etanșarea) pentru a minimiza expunerea.

Pe lângă interdicție, există o restricție cu privire la cine poate elimina azbestul . Este necesară competența - nu există excepții. Persoană competentă înseamnă un lucrător care, prin instruire și calificări, a dobândit cunoștințele și abilitățile necesare pentru îndeplinirea acestei sarcini. Dacă aveți nevoie de mai multe informații, citiți ghidul nostru detaliat Ce este azbestul și cum să lucrați cu acesta în siguranță.

Lucrări geodezice

Este timpul să stabilim unde ar trebui construită clădirea. Folosind știfturi sau marcatori fizici clar identificați, topograful va localiza limitele noii clădiri.

Cercetările terenurilor, care determină limitele proprietății și calculează suprafața terenului, sunt completate în continuare de inspecții tehnice și de informații. Cercetarea inginerească asigură construirea structurii la locul potrivit și conform planului, în timp ce acesta din urmă ajută la obținerea de date privind topografia, drenajul și elementele artificiale ale zonei.

Rețineți că șantierul de construcție modificări în timpul proiectului. Este important să aveți la îndemână un plan de zonare, astfel încât să aveți toate informațiile importante: unde va fi amplasată noua clădire, căi de acces pentru vehicule de construcție, zone de depozitare pentru provizii, locuri pentru sisteme de drenaj etc.

De asemenea, trebuie să știți ce zonă trebuie curățată de vegetație și roci.

Curățarea terenurilor

Sunteți doar un singur pas departe de pregătirea terenului pentru construcție. Ar trebui să îndepărtați orice lemn subteran, arbuști, copaci și roci la aproximativ trei metri de zona clădirii. Sugestie utilă: dacă solul vegetal este de bună calitate, îndepărtați-l cu un buldozer pentru utilizare ulterioară în amenajarea teritoriului.

Excavare și lucrări de terasament

Există două tipuri de excavare. Prima se numește excavare în masă. Curăță suprafața orizontală a clădirii.

Al doilea tip de excavare se numește excavare detaliată sau de fundație. Vă rugăm să rețineți că, în ceea ce privește săpăturile la sol, solul trebuie să fie lipsit de noroi, argilă și rădăcini ale copacilor.

Poate fi necesar să creați o platformă nivelată dacă terenul este înclinat. Există abordări de „tăiere și umplere” și „nivel divizat” între diferitele metode.

În cazul „tăiere și umplere”, tăiați o suprafață mai mare de teren și umpleți partea de jos a terenului cu materialul îndepărtat.

Excavare și lucrări de terasament: metoda „excavare și umplere”

Dacă materialul amplasamentului a fost clasificat ca nepotrivit pentru utilizare ca umplutură, va trebui să luați în considerare alte opțiuni.

O altă metodă pe scară largă se numește etapa intermediară, care este considerată mai rezonabilă pentru înclinare și menține echilibrul ecologic al solului.

Excavare și lucrări de terasament: metoda pe două niveluri

Dacă panta este abruptă, este posibil să aveți nevoie de un buldozer care să niveleze zona clădirii sau să alegeți o abordare care să se potrivească nevoilor unice ale proiectului dvs. . Se recomandă instalarea canalelor de scurgere de suprafață în locuri înclinate pentru a elimina apa.

Înainte de lucrările de excavare, este important să vă asigurați că echipajul și echipamentele grele pot intra și ieși cu ușurință din zonă. Evident, în locuri îndepărtate, excavarea poate fi ușoară, dar în zonele urbane și dens populate poate părea complicată și solicitantă. sau fii pregătit pentru cel mai rău. Termitele pot mânca produse din lemn și orice material care conține celuloză - este alimentul lor principal. Pot intra în casă prin cavități în pereți, fisuri în beton și pereți goi sau podea. Se știe că termitele prezintă un risc potențial).