Căutați profesioniști inteligenți
Materiale de acoperit caseTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Materiale de acoperit case? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Sergiu Gabriel L.
Ofer servicii în tot ce tine de construcții! (Gresie,faianță,gips-carton,zugravire,acoperise,) Casa ta poate fi ridicata de echipa mea de la 0 . Experiența în domeniu .
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Alexandru Alin L.
Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..
Costel C.
Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,
Petre Alin S.
Executăm finisaje și amenajări interioare precum și aplicare microciment pentru apartamente, case, spații comerciale sau industriale, având întotdeauna o atenție sporită asupra modului de lucru și ordinea în care executăm fiecare lucrare. Pe lângă lucrările de renovare executate placare cu gresie , zugrăveli , diferite finisaje precum si rigips sau tencuială, Renovări Locuințe asigură execuția și montajul lucrărilor de instalații electrice, termice și sanitare, la cel mai înalt nivel de performanță și satisfacție pentru clienții noștri. Dacă vrei să te bucuri de o echipă de profesioniști, care îți recomandă materiale calitative și propuneri optime pentru lucrări remarcabile, Renovări Locuințe este soluția ideală pentru tine.
Ioan G.
Companie specializata in acoperisuri. Lucrăm în domeniu de peste 15 ani. Ținem cont de părerile clientului și, cel mai important, de calitatea și detaliile serviciilor oferite. Firma noastră oferă servicii complete de evaluare, proiectare demontare și montare acoperișuri☀️ 🌧️❄️⚒️⚒️⚒️
Cosmin T.
Dețin experienta în mai multe domeni de amenajari interioare și exterioare, experienta acumulata este din mai multe tari, aici în România am deschis o firma de construcții.
Lungu T.
Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul
Acoperișuri
Ce materiale sunt utilizate pentru acoperiș?
Acoperișul este format din diferite tipuri de materiale care sunt interconectate pentru a asigura protecția clădirilor împotriva intemperiilor. Pe lângă faptul că sunt impermeabile, acoperișurile ajută la protejarea clădirilor de soare, ploaie, zăpadă și alte elemente.
Materialele pentru acoperiș variază în funcție de forma acoperișului, locație, climă și dacă sunt utilizate în scopuri rezidențiale sau comerciale. Șindrile din asfalt sunt populare pentru uz casnic deoarece sunt relativ ieftine și au o durată de viață bună. În clădirile comerciale, unde acoperișurile plate sunt mai frecvente, acoperișurile metalice, EPDM și cele încorporate sunt utilizate pe o scară mai largă.
În prezent există o gamă largă de materiale pentru acoperiș, fiecare cu propriile sale avantaje în funcție de aplicație. Materialele disponibile cel mai des utilizate pentru acoperișuri includ asfalt, lemn, metal, argilă, ciment și ardezie, sticlă și plastic și acoperiri lichide din plastic.
Acoperișuri din asfalt
Asfaltul și gudronul de cărbune sunt materiale bituminoase utilizate pentru acoperișuri încorporate. Ambele sunt solide la temperaturi normale și încălzite înainte de aplicare. Asfaltul este, de obicei, preferat pentru acoperișurile înclinate, iar gudronul de cărbune pentru acoperișurile plate.
Acoperișurile sunt construite din straturi alternative de pâslă bituminoasă saturată și ciment bituminos fierbinte. Acestea sunt formate din straturi: 3 straturi, 5 straturi și altele asemenea, în funcție de numărul de straturi utilizate deasupra stratului de bază fixat pe placarea acoperișului. Tratarea suprafeței constă în resturi sau așchii de piatră încorporate în stratul final, care protejează straturile de intemperii.
Instalarea șindrilelor asfaltice se realizează prin baterea unor cuie pentru acoperiș zincate pe punțile acoperișului cu o distanță de cel puțin 3:12. Șindrilele cu bandă de asfalt sunt, de obicei, realizate cu clape adezive pe partea inferioară. Acest lucru le permite să se lipească de centura de șindrilă din partea de jos și să împiedice distrugerea acoperișul în condiții de vânt puternic.
Acoperișurile din asfalt sunt produse în role cu o lățime de 36 inchi, ceea ce permite utilizarea acestuia pe acoperișuri ușor înclinate. La fel ca și compoziția șindrilelor asfaltice, acestea sunt instalate și prin lipire și cuie.
Șindrilă din lemn
Șindrilele din lemn sunt fabricate din tipuri de lemn rezistente la descompunere, cum ar fi cedru roșu, chiparos, sequoia etc. Sunt disponibile în diferite clase și sunt tăiate automat sau împărțite manual ca șeici.
Șindrilele din lemn sunt aplicate pe acoperișuri și pereți precum o coajă solidă sau distribuite și fixate cu cuie din aluminiu sau zincate. Șindrilele au o grosime îngustă, grosimea spatelui (capătul aspru) fiind exprimată în numărul de șindrilă necesar pentru a forma grosimea totală.
Șindrile din lemn sunt instalate de obicei pe acoperișuri cu o pantă de 4:12 sau mai mare. Pentru a preveni ciupirea sau răsucirea, acestea trebuie aplicate într-un mod care să permită ventilația de jos.
Suprafața lor este adesea modificată pentru a fi rezistentă la flacără. O metodă alternativă de protejare a acestui tip de șindrilă este aplicarea de acoperiri chimice după instalare. În ceea ce privește prețul, acoperișurile din șindrilă pot fi destul de scumpe.
Acoperișuri metalice
Acoperișurile metalice sunt utilizate în mod obișnuit pe acoperișurile plate, dar pot fi utilizate și pe acoperișurile cu o pantă de 3:12 sau mai mare. Când sunt utilizate pe acoperișuri plate, acestea sunt de obicei lipite sau sudate, în timp ce sunt atașate la acoperișurile înclinate fie cu cuie, fie cu șuruburi din același metal.
Materialele pentru acoperișuri metalice includ fier galvanizat, cupru, aluminiu și tratarea suprafeței (oțel acoperit cu plumb și tablă). Plumbul, zincul și oțelul inoxidabil sunt, de asemenea, utilizate.
Există diverse accesorii de instalare pentru a permite deplasarea. Acestea includ cusături în picioare, cusături de prindere și sisteme de acoperiș cu blocare plană. În plus, metalul ondulat este conceput pentru a răspunde mai bine la mișcarea termică decât la tablă datorită formei panourilor.
Atunci când sunt utilizate pe acoperișuri plate, țiglele metalice sunt lipite sau sudate. Șuruburile sau cuiele metalice sunt, de obicei, utilizate pe acoperișuri cu o pantă de 3:12 sau mai mare.
Acoperișurile metalice tind să fie relativ costisitoare, dar sunt foarte durabile.
Argilă, ciment și ardezie
Plăcile de acoperiș din argilă sunt disponibile într-o gamă largă de culori, modele și pot fi vitrate. Sunt făcute din aceleași argile precum cărămizile. Plăcile de acoperiș din ciment sunt realizate din ciment Portland și agregate fine. Ele tind să fie mai accesibile decât plăcile din lut și au, de asemenea, diferite culori și forme.
Plăcile de ardezie sau șindrilele sunt extrase din roci naturale și împărțite în plăci dreptunghiulare subțiri. Dimensiunile variază în grosime - de la aproximativ un sfert de inch până la jumătate de inch, iar dimensiunea medie este de aproximativ 12 inch x 16 inch. Acestea sunt disponibile într-o varietate de culori și texturi, de la suprafețe aspre până la netede.
Acoperișurile din gresie sunt în general grele, foarte rezistente, ignifuge și relativ scumpe. Sunt întotdeauna aplicate pe un acoperiș înclinat, împletite peste formele de undă și fixate cu cuie.
Sticlă și plastic
Plăcile din sticlă și plastic translucid sunt utilizate în luminatoare și stații de tratare, în clădiri industriale sau sere. Atât plasticul, cât și sticla au o rezistență slabă la foc și, prin urmare, sunt utilizate în mod obișnuit împreună cu sticlă armată cu sârmă și foi acrilice armate cu fibră de sticlă.
Luminatoarele au o varietate de forme, inclusiv plate, bombate, arcuite și piramidale. De asemenea, pot fi fixe sau funcționale și oferă ventilație prin acoperiș într-un mod similar cu o fereastră.
Acoperiș din plastic
Sunt disponibile foi cu un singur strat sub formă lichidă. Acoperișul din plastic poate fi rulat pe acoperiș, pulverizat, aplicat cu o perie sau mistrie. Așadar, sunt ideale pentru suprafețe curbate sau greu accesibile.
Foile cu un singur strat pot fi, de asemenea, izolate cu spumă. Atunci când spuma este groasă, pietrișul greu sau roca zdrobită sunt adesea folosite pentru a menține acoperișul din plastic.
Materiale pentru acoperiș durabile
Pe lângă materialele tradiționale pentru acoperișuri, sunt explorate noi materiale ecologice și sisteme de acoperiș. De exemplu, grădinile de pe acoperiș se găsesc din ce în ce mai mult în clădirile cu acoperiș plat. Acestea oferă echipamente funcționale adăugate, precum și o reglare îmbunătățită a căldurii.
Prin absorbția luminii solare și reducerea câștigului de căldură (efectul insulă de căldură), grădinile pe acoperiș contribuie, de asemenea, la reducerea utilizării sistemelor tradiționale de răcire, precum aerul condiționat, în timpul anotimpurilor fierbinți. Materialul pentru acoperiș realizat în nuanțe deschise, poate avea un efect similar prin reducerea efectului insulei de căldură.
Pe lângă controlul transferului de căldură, noile materiale inovatoare pentru acoperișuri sunt folosite pentru a utiliza energia soarelui și pentru a satisface intensitatea energetică a clădirii. Panourile fotovoltaice sunt transformate în materiale de acoperiș mai tradiționale.
Concluzii finale
Acoperișul reprezintă primul strat de protecție dintr-o clădire. De la lumina soarelui și ploaie până la zăpadă, materialele utilizate pentru acoperișuri sunt expuse constant elementelor. Alegerea materialelor pentru acoperișuri poate avea, prin urmare, un impact major asupra performanței și duratei de viață a unei clădiri.
Astăzi, este disponibilă o gamă largă de materiale pentru acoperișuri. Utilizarea lor variază în funcție de locația geografică, forma acoperișului și aspectul dorit. În construcția de locuințe, șindrilele asfaltice sunt cele mai frecvente datorită costului și durabilității. În clădirile comerciale, unde acoperișurile plate sunt mai frecvente, sunt utilizate adesea acoperișuri metalice, EPDM și încorporate.
Materialele mai noi pentru acoperișuri și metodele de construcție folosesc, de asemenea, energia soarelui și contribuie la reducerea impactului insulei de căldură asupra mediului înconjurător. Este probabil ca în viitor, aceste materiale de acoperiș noi și durabile să continue să se îmbunătățească și să ajute clădirile să obțină o amprentă neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Prin urmare, materialele pentru acoperișuri vor fi mai eficiente și vor fi probabil sursa primară de producere a energiei în clădire.
Iată o listă cu 9 tipuri diferite care trebuie luate în considerare atunci când lucrați cu un acoperiș:
1. Plăci solare
Colectoarele solare avansate se integrează perfect în șindrilă și generează până la 1 kilowat de energie la 100 de metri pătrați. Sunt deosebit de bune pentru acoperișurile însorite din comunitățile de proprietari, care interzic panourile solare tipice. Deși pot ajuta la compensarea costului energiei solare, costă și mai mult decât opțiunile solare tradiționale.
2. Șindrila din astfalt
Șindrilele asfaltice sunt cele mai comune materiale pentru acoperișuri, deoarece sunt eficiente în toate condițiile de mediu. Calitatea variază foarte mult, așa că întrebați dacă trec testele de vânt ASTM D3161, Clasa F (110 mph) sau ASTM D7158, Clasa H (150 mph) și testul de durabilitate AC438. Costurile de intrare sunt mici, dar ar trebui să vă așteptați să vă schimbați șindrila după aproximativ 20 de ani. Dacă locuiți într-o zonă predispusă la grindină, luați în considerare șindrilele rezistente la șocuri care sunt clasificate drept UL 2218 Clasa 4.
3. Acoperișuri metalice
Acoperișurile metalice sunt furnizate în panouri verticale sau șindrilă asemănătoare cu ardezie, țiglă, șeic și durează aproximativ 60 de ani. Metalul excelează în rezistență la zăpadă și ploaie, nu va arde și poate rezista la vânturi puternice. Este ușor și poate fi montat pe acoperișurile existente. Cu toate acestea, metalul poate fi zgomotos în timpul furtunilor și poate fi deformat de grindină. Costurile medii variază de la 40 la 70 lei pe metru pătrat, în funcție de tipul și stilul metalului - costă mai mult decât asfaltul, dar mai puțin decât plăcile din beton. Coroziunea variază, de asemenea, în funcție de material.
4. Oțel acoperit cu piatră
Panourile interconectate imită ardezia, argila sau șindrila și rezistă la daunele cauzate de ploaia puternică (până la 8,8 inchi pe oră), vântul de 120 de mile pe oră, ciclurile de grindină și îngheț-dezgheț. În consecință, acestea reprezintă o alegere economică și eficientă pentru zonele umede, vânt sau predispuse la foc. Unele acoperișuri din oțel acoperite cu piatră sunt garantate pentru existența casei
5. Ardezie
Acoperișurile din ardezie durează mai mult de 100 de ani. Nu arde, este rezistent la apă și rezistent la mucegai și ciuperci. Ardezia este eficientă în climatul umed, dar este scumpă, grea și se poate rupe cu ușurință atunci când este călcată. Rețineți acest lucru dacă locuiți într-o zonă cu grindină.
6. Ardezie din cauciuc
Ardezia din cauciuc arată natural și poate fi tăiată cu un cuțit pentru a găzdui acoperișurile complicate găsite pe casele victoriene. Acoperișurile din ardezie de cauciuc pot dura 100 de ani, dar pot fi deteriorate de antenele de satelit. Pot fi, de asemenea, predispuse la deteriorare în caz de grindină, similar cu ardezia. Este dificil să găsiți profesioniști în acoperișuri care sunt instruiți să instaleze ardezie de cauciuc.
7. Gresie din argilă și beton
Tiglele din argilă și beton pot rezista daunelor provocate de tornade, uragane sau vânturi de până la 125 de mile pe oră sau chiar daunelor provocate de cutremure, potrivit Universității din Carolina de Sud „Un rezumat al studiilor experimentale privind performanța seismică a plăcilor de acoperiș din beton și argilă”. Sunt acoperișuri ideale în climă caldă și uscată. Este posibil să aibă nevoie de sprijin suplimentar pentru a-și susține greutatea și este posibil să se rupă la mers.
8. Acoperișuri verzi
Acoperișurile verzi sunt acoperite cu plante și pot îmbunătăți calitatea aerului, pot reduce scurgerile de apă și pot izola locuințele pentru a reduce insulele de căldură din orașe. Cu toate acestea, au nevoie de suport structural suplimentar, barieră de vapori, izolație termică, impermeabilizare, drenaj, filtrare a apei, sol, compost și plante. Durata lor de viață estimată este de 40 de ani.
9. Acoperiș construit
Acest acoperiș greu constă în straturi de asfalt, gudron sau adeziv acoperit cu agregat și este destinat numai acoperișurilor plate. Acoperișurile cu gudron și pietriș sunt cele mai bune pentru punțile de acoperiș cu trafic intens. Aceste acoperișuri se pot lipi vara și sunt mai greu de suflat în comparație cu suprafețele netede. Au o durată de viață cuprinsă între 20 și 25 de ani.
Cel mai bun tip de acoperiș pentru dumneavoastră depinde, într-adevăr, de climă, buget și casă. Pentru a afla ce este mai bun în zona dumneavoastră, discutați cu antreprenorii autorizați pentru acoperișuri și consultați câteva dintre cele mai noi dezvoltări din zonă pentru idei despre ce tip de material pentru acoperiș să utilizați.
Indiferent ce tip de acoperiș alegeți, există întotdeauna șansa ca acesta să fie deteriorat. Acoperișurile pot fi costisitoare, deci este important să vă asigurați că sunteți acoperit de asigurare atunci când se întâmplă ceva neașteptat.