Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Panouri solare, panouri fotovoltaice

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în panouri solare, panouri fotovoltaice. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Panouri solare, panouri fotovoltaice

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Panouri solare, panouri fotovoltaice? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Informatii utile

Ce trebuie sa stii

Panouri solare, fotovoltaice

Care este diferența dintre panourile solare și celulele fotovoltaice?
Sunteți confuz cu privire la diferența dintre panourile solare și celulele fotovoltaice? Deși adesea interschimbabile, panourile solare și celulele fotovoltaice sunt două părți foarte diferite ale sistemului vostru solar. Pentru a afla diferența dintre ele și cum să utilizați corect termenii, citiți mai departe.

Rolul celulelor fotovoltaice

Mai întâi vom examina rolul celulelor fotovoltaice într-un sistem solar. Celulele solare produc electricitate prin efectul fotovoltaic, unde lumina solară generează electricitate în anumite materiale prin eliberarea electronilor săi externi.

Fără pentru a o face prea tehnică, celulele fotovoltaice pot fi confecționate fie din material monocristalin, fie policristalin și constau din mai multe straturi, dintre care cele mai importante sunt cele două semiconductoare din mijloc. Semiconductorul superior este un strat negativ deoarece atomii materialului conțin electroni suplimentari care poartă o sarcină negativă. În schimb, semiconductorul inferior este un strat pozitiv deoarece atomii materialului nu au electroni.

Când lumina soarelui lovește semiconductorul superior, electronii liberi sunt excitați, eliberați și apoi atrași de stratul pozitiv de mai jos . Se creează o barieră între cele două straturi, deoarece conductorii din ambele straturi forțează electronii să treacă în jurul celulei și generează un curent electric.

Conductorii împing apoi acest curent din celulă într-o sarcină electrică. , care captează energia produsă de o celulă fotovoltaică. În cele din urmă, electronii reintră în celulă și procesul se repetă.

Rolul panourilor solare

Deoarece celulele fotovoltaice generează doar o cantitate limitată de energie, multe celule sunt conectate pentru a forma un panou solar. Mai multe celule solare funcționează împreună pentru a genera curenți mai mari și, prin urmare, mai multă energie. Aceasta înseamnă că celulele solare sunt mai puțin predispuse la deteriorarea cauzată de factori externi, inclusiv condițiile meteorologice nefavorabile, cum ar fi grindina *.

Electricitatea continuă generată de panourile solare este apoi direcționată către un invertor central (sau microinvertor, în funcție de setările sistemului), unde este convertit în energie electrică de curent alternativ pe care o pot folosi casa și aparatele dvs.

Numărul de celule de pe panoul dvs. va depinde de marca specifică și dimensiunea pe care o alegeți, deși 60 și 72 de celule pe panou sunt comune.

Un alt termen pe care l-ați întâlnit este un câmp fotovoltaic care este pur și simplu un sistem care constă din mai multe panouri fotovoltaice.

Sistem fotovoltaic în ansamblu

După cum puteți vedea, celulele și panourile fotovoltaice sunt o parte integrantă și strâns interconectată a sistemul solar. Celulele fotovoltaice sunt componenta principală care formează panoul solar, în timp ce panourile solare sunt o componentă importantă care alcătuiește sistemul solar. trimite multe celule către invertor și acasă.

* Acesta este unul dintre multele motive pentru care este așa important pentru a investi într-un panou solar de calitate. Dacă se folosește plastic de calitate scăzută sau procesul de producție se efectuează pe mașini de calitate scăzută sau manual, poate apărea un proces numit delaminare. Aceasta înseamnă că conexiunea dintre plastic și sticlă este separată, ceea ce permite umezelii și aerului să pătrundă în panou, provocând coroziune și neapărat o defecțiune completă a sistemului.

Cum funcționează panourile solare?

Când vorbim despre panouri solare, este important să facem distincția între două tipuri principale:

• Panouri fotovoltaice care generează electricitate
• Panourile solare utilizate pentru încălzire

Panourile solare fotovoltaice
Sistemele fotovoltaice (PV) sunt sisteme de panouri solare utilizate în mod obișnuit. Sistemele fotovoltaice transformă lumina soarelui direct în electricitate.

Celulele solare sunt fabricate din semiconductori, cum ar fi siliciu, care absorb lumina soarelui și o transformă în electricitate.

Celulele solare sunt conectat electric și înfășurat într-un cadru, denumit în mod obișnuit un panou solar. Când conectați mai multe panouri solare împreună, acestea creează un câmp solar. Și când adăugați cabluri, console, invertor etc., întregul sistem creează un panou solar.

Cablurile electrice sunt conectate la bornele pozitive și negative, creând un circuit electric. De acolo, electronii pot fi prinși sub forma unui curent electric (electricitate). Acest curent, împreună cu tensiunea celulei (care este rezultatul câmpului sau câmpurilor sale electrice încorporate), definește puterea (sau puterea de intrare) pe care o poate produce celula solară și modul în care panourile solare transformă lumina soarelui în electricitate.

Sistemele fotovoltaice independente conectate la rețea
Sistemele conectate la rețea utilizează o rețea locală pentru a vă asigura că nu sunteți niciodată fără electricitate. Dacă panoul solar de acasă produce mai multă energie electrică pe zi, după cum necesită gospodăria dvs., această energie în exces poate fi exportată înapoi la rețeaua națională. Pe de altă parte, dacă aveți nevoie de mai multă energie electrică decât au produs panourile solare, rețeaua o poate furniza.

Sistemele fotovoltaice independente nu sunt conectate la rețea, ci încarcă sistemul solar. Aceste baterii stochează energia electrică generată de panourile dvs. Electricitatea acumulată din aceste baterii va fi utilizată pentru a vă folosi aparatele. Sistemele independente sunt utilizate în zone care nu pot fi conectate la rețea și sunt de obicei mai scumpe decât sistemele conectate la rețea, deoarece bateriile solare sunt încă destul de scumpe.

Sisteme de stocare a bateriilor solare
Bateriile solare stochează electricitatea produsă de energia solară și vă permit să o utilizați seara. atunci când panourile solare nu generează electricitate. Puteți utiliza baterii solare indiferent dacă sunteți sau nu conectat la rețea.

Costurile unui sistem de stocare a bateriilor solare nu sunt mici, variind de la 1.360 la 6.800 de euro, în funcție de dimensiune și capacitate. . Cu toate acestea, progresul tehnologic conduce la noi soluții an de an și este probabil să reducă prețul bateriilor solare.

Colectoarele solare termice
Panourile solare termice utilizează lumina soarelui pentru a încălzi apa stocată în el. cilindri, pe care îi puteți folosi apoi pentru a încălzi casa. Panourile solare termice sunt montate pe acoperiș, la fel ca panourile solare fotovoltaice, dar arată ușor diferit, deoarece au mai multe țevi în loc de celule care încălzesc apa. O tehnologie conexă este panourile termodinamice, care extrag căldura din aerul înconjurător.

Atât panourile solare termice, cât și cele termodinamice pot fi utilizate pentru încălzirea spațiului, dar îndeplinesc cel mai adesea nevoile de apă caldă menajeră.

Sunt panouri solare eficiente?

Panourile solare sunt foarte eficiente. Deși eficiența panourilor solare este mai mare în zilele însorite, acestea nu au nevoie de lumina directă a soarelui pentru munca lor. Panourile solare pot produce, de asemenea, o cantitate semnificativă de energie electrică în zilele înnorate și în timpul sezonului de iarnă.

De fapt, panourile solare sunt mai potrivite în zonele mai reci. Panourile solare se pot supraîncălzi în țările fierbinți, ceea ce reduce eficiența acestora. Prin urmare, vremea din latitudinile noastre este ideală pentru pentru a face ca panourile solare să funcționeze optim.

Panourile solare sunt eficiente chiar și în țările în care ninge mult

Fenomenul cunoscut sub numele de „efect albedo” face ca panourile solare să fie extrem de eficiente eficiente chiar și în climatele înzăpezite. Culoarea albă a zăpezii reflectă lumina soarelui, deci este posibil să se producă mai multă energie electrică. Pentru ca sistemul să funcționeze, zăpada trebuie mai întâi îndepărtată de pe panourile solare. Dacă panourile dvs. sunt acoperite de ceva, eficiența lor va fi redusă.
Un modul solar tipic comercial are o eficiență de 15 - 20%. Una dintre sarcinile importante ale industriei fotovoltaice este îmbunătățirea eficienței modulelor solare, reducând în același timp costurile celulelor.

Desigur, există mulți factori care pot afecta eficiența panourilor solare, de la tipul panouri solare pentru pescuit și sezonalitate

4 factori care afectează eficiența panourilor solare

Cu siguranță doriți să maximizați eficiența panourilor solare pentru a profita la maximum de investițiile dvs. în acestea și pentru a reduce facturile de energie. Factorii cheie care trebuie luați în considerare sunt locația, panta, direcția, adecvarea acoperișului, dimensiunea sistemului de panouri solare și întreținerea adecvată.

Poziție, unghi și direcție
_ x000D_ Sistemul fotovoltaic este poziționat și înclinat astfel încât celulele solare să capteze cantitatea maximă de lumină solară? Este ideal să vă asigurați că panourile solare sunt expuse la lumina soarelui de la 9:00 la 15:00.

Evaluarea adecvării acoperișului dvs. pentru amplasarea panourilor solare este un pas crucial în determinarea eficacității sistemului. Orientarea și unghiul acoperișului dvs. au mult de-a face cu cantitatea de lumină solară pe care o primesc panourile dvs.

Direcția optimă pentru panourile solare este spre sud, ceea ce ar însemna că panourile sunt expuse la lumina soarelui. cât mai mult timp posibil.
Dacă acoperișul dvs. nu are orientarea și unghiul optim, puteți instala paranteze pe acesta pentru a regla ușor unghiul. Cu toate acestea, verificați acest lucru de către un instalator MCS certificat.

Dacă locația casei este suboptimă (de exemplu, are umbrire parțială a copacului sau un unghi special de acoperiș), proprietarul casei poate maximiza electricitatea din câmpul său folosind microinvertoare sau optimizatoare unidirecționale în loc de invertoare convenționale, care sunt mai avantajoase pentru fermele solare mari. Majoritatea utilizatorilor de instalații solare oferă una sau ambele opțiuni, deoarece acestea evită pierderile parțiale de umbrire. De asemenea, puteți utiliza Google Sketchup pentru a afla cât de mari sunt copacii în apropierea casei dvs. Este important să se ia în considerare dacă acoperișul este suficient de puternic pentru a susține greutatea sistemului solar. De exemplu, un sistem de 4 kW are de obicei 16 panouri cu o putere de 250 W, ceea ce reprezintă o greutate totală de aproximativ 280 kg.

Astăzi, majoritatea materialelor sunt potrivite pentru păstrarea panourilor solare - numai ardezie iar acoperișurile din lemn pot fi prea fragile.

În plus, luați în considerare dacă acoperișul dvs. este suficient de mare pentru a susține panourile solare. Veți avea nevoie de cel puțin 30 cm spațiu în jurul panourilor solare, deci trebuie să țineți cont de acest lucru atunci când calculați cât spațiu pe acoperiș aveți. De exemplu, un sistem de 4kW cu 16 panouri necesită un spațiu de acoperiș de cel puțin 29 m².

Cerințe pentru acoperiș cu sisteme de panouri solare

Dimensiunea sistemului panoului solar >
Celulele solare au diferite tipuri de forme și dimensiuni diferite. Cu cât sistemul de panouri solare este mai mare, cu atât se produce mai multă energie electrică. După calcularea nevoilor dvs. de energie, veți avea o idee mai bună despre cât de mare este un panou de care aveți nevoie.

Sunt cunoscute panourile monocristaline, acestea sunt cel mai eficient tip de panou solar de pe piață, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de mai puține panouri (și, prin urmare, mai puțin spațiu pe acoperiș) pentru a genera la fel de multă energie electrică pe cât ar necesita un sistem policristalin.

< puternic> Întreținere
Este important să efectuați o întreținere adecvată a panourilor solare pentru a maximiza durata de viață a sistemului dvs. Din fericire, panourile solare nu necesită multă întreținere de-a lungul vieții lor (25-30 de ani).

Solicitați controlul periodic al panourilor de către un instalator sau alt furnizor de servicii certificat. Dacă o faceți singur, vă puteți anula garanția dacă deteriorați panourile.

Totuși, ceea ce puteți face singur este să vă asigurați că panourile sunt întotdeauna curate.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Wilio are experți în toate domeniile și vă pot ajuta să găsiți un expert care să lucreze cu nevoile dumneavoastră. După ce ați găsit pe cineva care vă interesează, aruncați o privire la ce vă oferă! Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a găsi expertul perfect, Wilio vă poate ajuta. Lucrăm cu experți și am ajutat mulți oameni să găsească profesioniști de calitate pentru a-și finaliza proiectul corect! Pentru a afla mai multe despre serviciile noastre sau despre cum potrivim clienții cu experții, contactați-ne chiar astăzi!