Căutați profesioniști inteligenți
Parchet laminatTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Parchet laminat? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Marian O.
-Zugrăveli interioare și exterioare, -Aplicari gresie și faianță, -Montari pereți și plafoane din gips- carton, -Hidroizolatii cu polistiren, -Aplicari gleturi.
Vasile P.
Firma presteaza servicii in domeniul constructiilor civile si industriale. Avem ca obiect de activitate constructia de case din lemn sau structura metalica,terase,garduri, amenajari interioare si exterioare precum termoizolatii cu vata bazaltica/polistiren,compartimentari pereti,tavane suspendate, finisaje la cheie pentru locuinte private,sedii firme,spatii comerciale si industriale,cat si spatii HORECA.
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Floryn-Mihai G.
Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti
Sorin A.
Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Alexandru Alin L.
Serviciile noastre constau in : Proiectare,execuție,aprovizionare,amenajare,mentenanța. Întocmirea devizelor. Etc…………………………………………………………………………………………………..
Pardoseli din vinil și laminat
Dacă aveți un buget redus și sunteți în căutarea unor opțiuni de acoperire a podelelor, cele mai accesibile materiale sunt vinilul și laminatul. Deși aceste două tipuri de materiale au multe în comun, ele au și câteva diferențe fundamentale. Ar trebui să luați în considerare aceste diferențe atunci când decideți ce fel material să folosiți în casa dumneavoastră.
Dacă nu știți ce să alegeți între vinil sau laminat, acest ghid vă va ajuta să luați decizia corectă în funcție de nevoile dumneavoastră.
Pardoseli din vinil
Pardoseala din vinil este fabricată 100% din plastic. Această compoziție îi conferă o rezistență excelentă la umiditate. Chiar dacă apa rămâne pe podeaua de vinil pentru o lungă perioadă, nu îi va deteriora suprafața. Datorită rezistenței sale la apă, vinilul este o alegere excelentă pentru încăperile predispuse la umiditate, precum bucătării, băi, spălătorii și beciuri.
Principalele tipuri de pardoseli din vinil
· vinil din compozit lemn cu plastic și vinil din compozit polimeric (WPC)
· vinil din compozit plastic cu piatră (SPC)
Unele tipuri de pardoseli din vinil sunt impermeabile. De exemplu, vinilul din plastic și compozit polimeric (WPC) este impermeabil. Acest lucru se datorează compoziției de termoplastice, făină de lemn și carbonat de calciu. Poate fi montată în zone cu niveluri ridicate de umiditate.
Alte opțiuni de pardoseală impermeabilă din vinil includ vinil din compozit lemn cu plastic (SPC), realizat din pulbere de var naturală, clorură de polivinil și stabilizator. Este cunoscut și sub numele de vinil solid core. Puteți să-l montați pe multe tipuri de pardoseli, cum ar fi pardoselile plutitoare.
Dacă vorbim despre umiditate, în duelul dintre vinil și laminatul câștigă detașat pardoseala din vinil.
În trecut, din punct de vedere estetic, mulți oameni considerau vinilul mai puțin atractiv decât laminatul. Însă vinilul a parcurs un drum lung în ceea ce privește stilul și estetica. În prezent, oferim pardoseli din vinil care imită cu o precizie realistă aspectul pardoselilor din piatră, gresie sau chiar din lemn.
În general, vinilul are o viață mai bună și mai lungă decât laminatul. Dar nu uitați să luați în considerare și bugetul. Pardoseala din vinil poate fi mai scumpă decât parchetul laminat, mai ales dacă alegeți un design mai luxos. Deși poate fi de două ori mai rezistent decât laminatul, podelele din vinil pot necesita o investiție inițială mai mare.
Vinil sau laminat
Pe scurt, vinilul este o alegere mai bună dacă căutați rezistență la apă și durabilitate în timp. Laminatul este mai potrivit dacă doriți un aspect mai elegant, costuri mai mici și o senzație confortabilă sub picioare. Pardoselile laminate accesibile creează un aspect autentic din lemn. În ciuda diferențelor, laminatul și vinilul sunt similare din multe puncte de vedere, inclusiv:
Montare ușoară:
Dacă aveți nevoie de un strat de spumă sub laminat sau dacă decideți să montați foi de vinil, este posibil să aveți nevoie de ajutorul experților. Cu toate acestea, atât laminatul, cât și vinilul vin în plăci care se leagă ca o podea plutitoare, oferindu-vă posibilitatea de a monta cu ușurință DIY pe orice tip de podea.
Întreținere:
Atât vinilul, cât și laminatul sunt ușor de curățat. Pur și simplu curățați, aspirați sau măturați, după cum este necesar. Nu aveți nevoie de agenți de curățare sau electrocasnice speciale pentru a menține aceste pardoseli în stare bună.
Respectarea mediului:
Ambele tipuri de pardoseli au versiuni ecologice. Pentru a fi mai ecologic, căutați vinil LEED EQ4.3 sau laminat LEED MR4c 4.1 - 4.2 (conținut reciclat).
Prețul:
Uneori laminatul se găsește la prețuri mai mici comparativ cu vinilul. Depinde ce tip și caracteristici căutați. Prețul laminatului și al vinilului este relativ comparabil. Ambele materiale sunt considerate a fi cele mai ieftine dintre pardoseli.
În primul rând, stabiliți criteriile principale atunci când alegeți o pardoseală nouă. Ce este mai important pentru dumneavoastră, o pardoseală impermeabilă sau una care să arate ca lemnul adevărat? Vă pasă mai mult de senzația plăcută de sub picioare sau de durabilitatea în timp a noilor pardosele? Acest ghid vă va ajuta să luați în considerare avantajele și dezavantajele alegerii dintre pardoseala din vinil și laminat. Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să luați decizia corectă și să îmbunătățiți aspectul și confortul casei dumneavoastră.
Pardoseli laminate
Pardoselile laminate sunt frumoase și durabile și reprezintă o alegere universală pentru gospodăriile locuite constant. Acest material imită fidel aspectul elegant al lemnului, fiind disponibil consumatorului la o fracțiune din preț. Laminatul impermeabil este o alegere excelentă pentru pardoseli, mai ales dacă intenționați să îl montați în bucătărie și baie.
Acest tip unic de pardoseală constă din diferite straturi de material, inclusiv lianți, care îl mențin ferm. Când selectați un finisaj sau un design pentru laminat, designul este tipărit și reliefat pe toată lungimea materialului. Spre deosebire de vinil, laminatul are o durată de viață mai lungă deoarece culorile și modelele sunt impregnate în toată grosimea pardoselii, nu doar la suprafață. După producție laminatul este acoperit cu un strat protector. Acest strat ajută la prevenirea decolorării podelei și a deteriorării cauzată de apă. Pardoselile laminate au diferite grosimi, ceea ce poate determina costul general și durata de viață. Laminatul mai gros este mai durabil, dar este și puțin mai scump decât opțiunile mai subțiri.
Majoritatea laminatelor sunt rezistente la deformare și umezire, ceea ce înseamnă că această pardoseală este destul de comparabilă cu lemnul tare din punct de vedere al durabilității generale. Montarea este ușoară și majoritatea laminatelor pot fi montate în aproximativ o zi.
Sfaturi de întreținere
Ca orice altceva din casa dumneavoastră, trebuie să aveți grijă de parchetul laminat pentru a-i prelungi durata de viață. Podelele sunt o investiție excelentă, deci este important să aveți o grijă corespunzătoare atunci când le curățați și întrețineți.
Deoarece laminatul are un strat subțire, transparent, este crucial să se utilizeze agenți de curățare care nu deteriorează acest strat protector. Nu folosiți amoniac și oțet pe pardoseli laminate. Aceste substanțe sunt acide, ceea ce înseamnă că pot eroda un strat protector important.
Dacă folosiți un mop pentru a curăța pardoselile laminate, asigurați-vă că este doar umed și nu îmbibat cu apă. Apa care rămâne pe laminat poate provoca ruperea sau deformarea pardoselei dacă nu se usucă rapid. De asemenea, este important ca unghiile animalelor de companie să fie mereu tăiate, astfel încât să nu zgârie învelișul protector. Dacă unghiile ascuțite sau alte obiecte pătrund în stratul superior, umezeala ar putea pătrunde sub el și ar putea provoca daune.
Folosiți întotdeauna o mătură și un făraș pentru a îndepărta resturile și murdăria de pe pardoseli. Peria moale a aspiratorului vă va ajuta să curățați în zone greu accesibile, fără să vă faceți griji cu privire la zgârierea podelei. Când aspirați pardoselile laminate, nu utilizați o perie aspră care ar putea provoca zgârieturi și alte daune. În schimb, utilizați aspiratorul numai atunci când este așezat pe o podea tare, astfel încât să nu lase urme.
Care este durata de viata a pardoselii laminate?
În funcție de calitatea pardoselii, pardoselile laminate pot rezista în medie 15 - 25 de ani, dar și mai mult. Alegerea podelei potrivite pentru casa dumneavoastră nu se limitează doar la aspectul estetic, ci și la durabilitate și rezistență. Dacă v-ați întrebat vreodată care este durata de viata a pardoselii laminate, s-ar putea să fiți surprins de răspuns, mai ales în ceea ce privește noile produse fabricate în ziua de azi. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre pardoselile laminate și cât timp ar trebui să vă așteptați să reziste în casa dumneavoastră.
Dacă alegeți o pardoseală laminată de înaltă calitate de la un producător de încredere, noile pardoseli ar trebui să reziste cel puțin 10 ani. Verificați dacă garanția pardoselii include reparații în cazul în care se deteriorează. Cu cât pardoselile laminate sunt mai groase, cu atât sunt mai durabile în timp. Depinde și de calitatea montării. Dacă pardoseala nu este montată corect, poate provoca deformarea sau îndoirea laminatului în timp. De asemenea, este foarte important să protejați pardoselile laminate. Dacă este posibil, adăugați covoare sub picioarele canapelelor și meselor și așezați picioarele de mobilier pe ele.
Curățarea regulată a pardoselilor laminate le va prelungi viața. O pardoseală laminată nouă ar trebui să reziste cel puțin opt ani. Cu toate acestea, majoritatea laminatelor pot rezista zeci de ani în stare bună, mai ales dacă aveți grijă de ele și le protejați. Durata de viață a pardoselii laminate poate depinde, de asemenea, de cât de des este folosită o anumită cameră. De exemplu, dacă aveți o gospodărie aglomerată, plină de animale de companie și copii, parchetul laminat poate rezista doar zece ani. Dormitoarele tind să fie mai puțin circulate decât camerele aglomerate, cum ar fi camera de zi sau bucătăria. Dacă locuiți singur sau doar cu jumătatea dumneavoastră, parchetul laminat ar putea rezista până la 25 de ani. Depinde într-adevăr de calitatea laminatului, de îngrijirea și întreținerea pe care o primește și de rezistența acestuia.
O investiție durabilă pentru casa dumneavoastră
Deși nu există un răspuns corect la întrebarea cât rezistă pardoselile laminate, vă puteți aștepta ca o pardoseală laminată să reziste în stare bună cel puțin zece ani. Aveți grijă de pardoseala laminată și vă va recompensa cu mulți ani de funcționalitate. Alegeți întotdeauna o pardoseală laminată care are garanție și care este realizată de un producător de încredere. Datorită procesului corect de montare și îngrijirii corespunzătoare, vă veți bucura de noile pardoseli timp de mulți ani.