Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Pavaj interblocat

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în pavaj interblocat. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

42.325 de profesioniști

78.321 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

226 512 descărcări de aplicații

Pavaj interblocat

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Pavaj interblocat? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

42.325 de profesioniști

78.321 proiecte finalizate

4,8 din 5 ratingul mediu al experților noștri

226 512 descărcări de aplicații

Informatii utile

Ce trebuie sa stii

Pavaj interblocat

Pavajul interblocat este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru acoperirea suprafețelor pavate. Poate fi folosit în domeniul arhitecturii grădinii, pe trotuare, parcări, alee, terase, dar are gust și în spații publice, cum ar fi centrele orașului. Te-ai întrebat vreodată cât de departe se întoarce istoria în istorie? Astăzi știm că acest tip de pavaj a fost folosit de vechii romani acum 2000 de ani. Sistemul lor simplu, dar în același timp sofisticat de construcție de drumuri din materiale ușor accesibile s-a dovedit atât de reușit încât nu a fost uitat de milenii și chiar și astăzi versiunea sa inovată și îmbunătățită nu își pierde popularitatea.

< h5> Cum funcționează pavajul interblocat?

Știați că pavajul de beton interconectat este de până la câteva ori mai gros decât betonul turnat? Acest lucru se datorează în parte tehnologiei de producere a plăcilor în sine, dar în primul rând modului în care sunt așezate. Acesta este secretul rezistenței și durabilității acestui material, care își păstrează aspectul atractiv chiar și după ani de intemperii și utilizare intensivă.

Tehnologia așa-numitei „blocări” este utilizată la montarea pavajelor interblocate. Aceasta înseamnă că plăcile se potrivesc într-un mod care restricționează mișcarea în orice direcție. Această caracteristică specială permite instalarea ușoară a plăcilor fără utilizarea mortarului. Dimpotrivă, utilizarea unui liant solid ar submina avantajele pavajului interconectat. Blocurile de pavaj sunt așezate într-un anumit model, care reflectă dispunerea rosturilor, lăsând suficient spațiu între ele. Spații, care apar între elementele individuale, adaugă în mod paradoxal rezistență structurii. Acestea sunt umplute cu un material de conectare adecvat, cel mai adesea nisip obișnuit. Este o alternativă simplă și accesibilă, care este o soluție ideală pentru majoritatea proiectelor. Desigur, putem găsi și produse speciale pe piață concepute special în acest scop, dar în general sunt mult mai scumpe. Un alt material care este destul de des folosit pentru umplerea rosturilor este pietrișul fin. Cu toate acestea, utilizarea sa nu este recomandată. Marginile ascuțite ale pietrelor pot deteriora suprafața pavajului în timpul compactării.

Materialul de conectare mărește frecarea dintre plăci, împiedicându-le să se miște neintenționat. În plus, după compactare, se creează frecare puternică între boabele de nisip. Ulterior, este suficient să se fixeze structura în jurul perimetrului și interacțiunea plăcilor și a liantului creează astfel o structură foarte durabilă, care se menține solidă, chiar dacă plăcile nu se ating între ele cu suprafețe întregi. Datorită punților dintre elemente, acest produs final are capacitatea de a transfera sarcini și solicitări laterale și, astfel, să le distribuie uniform. Astfel putem realiza proprietățile mecanice care ar necesita în mod normal beton armat puternic. În plus, spre deosebire de multe alte materiale, pavajul interblocat este accesibil și gata să-și îndeplinească funcția imediat după aplicare.

Pavajul interconectat funcționează pe același principiu indiferent de materialul lor - putem obține aceste proprietăți pozitive folosind plăci moderne de beton sau ciment, precum și cărămizile lor mai tradiționale sau omologii lor din piatră naturală.

Alte avantaje ale pavajului interconectat

Structura unică face pavajul interconectat soluția ideală pentru o gamă foarte largă de utilizări. Pavajul interconectat pe terase este practic indestructibil, rezistând la o utilizare intensă și la intemperii și, datorită rezistenței sale, poate rezista cu ușurință la funcționarea vehiculelor, oferind astfel o alternativă deplină față de suprafețele de asfalt sau beton adesea inestetice ale aleilor și parcărilor. În acest scop, mulți producători oferă în prezent și plăci cu o suprafață impregnată care sunt rezistente la contaminarea cu ulei și la petele grase. În plus, suprafața relativ plană face ca materialul să fie ușor de întreținut, cum ar fi curățarea de rutină și îndepărtarea zăpezii.

Cu toate acestea, cunoaștem și multe alte proprietăți cărora acest material îi datorează popularitatea sa veche.

O altă caracteristică mecanică care depășește multe materiale turnate este flexibilitatea sa excepțională. Acest lucru rezultă și din aranjamentul de blocare și îmbinările dintre elementele individuale. De exemplu, atunci când apa se scurge printr-un patio, aceasta se adună în partea inferioară de sub ea, unde poate îngheța și astfel poate crea o presiune extremă asupra straturilor structurii. În cazul materialelor turnate, cum ar fi betonul sau asfaltul, acest fenomen poate duce la deformări și fisuri. Cu toate acestea, datorită flexibilității îmbinărilor umplute cu nisip, pavajul interblocat are capacitatea de a-și schimba ușor forma ca răspuns la aceste forțe. Structura rezistă astfel efectiv la daune - atunci când gheața se topește, structura revine la poziția sa inițială. Acest proces poate fi repetat mereu și fără a afecta negativ aspectul și funcționalitatea plăcilor. Și dacă este deteriorat, un alt avantaj incontestabil al pavajului interblocat este faptul că repararea și înlocuirea pieselor uzate individuale este la fel de simplă ca și instalarea inițială. Dacă este necesar, este chiar posibil să dezasamblați și să reasamblați întregul pavaj.
Nu în ultimul rând, nu trebuie să uităm aspectul estetic și aspectul atractiv al pavajului interconectat. Fie că vorbim despre formă sau culoare, oferta de plăci este cu adevărat variată și putem găsi diverse variații pe piață, datorită cărora acest tip de plăci se poate adapta la fiecare stil și gust, de la aspectul tradițional ideal pentru aplicarea în orașul istoric se concentrează pe variante ultra-moderne. În plus, modularitatea elementelor permite crearea de forme și modele geometrice atrăgătoare și originale, datorită cărora posibilitățile vizuale ale pavajului interconectat sunt aproape nelimitate, iar imaginația nu cunoaște limite.

La ce să te uiți?

Privind numeroasele caracteristici pozitive care caracterizează pavajul interconectat, popularitatea sa nu este o surpriză. Ca orice alt material, totuși, slăbiciunile sale.

Deoarece funcționarea corectă a pavajului de blocare rezultă în primul rând din tehnica de așezare a acestuia, pentru a-și utiliza adevăratul potențial, trebuie să fim atenți la instalarea de calitate de la suprafață pregătirea la compactare. Dacă nu pregătiți temeinic suportul, puteți schimba cu ușurință plăcile.

Un alt dintre puținele dezavantaje ale pavajului interconectat este pierderea treptată a nisipului, care apare ca urmare a fricțiunii materialului și a efectelor naturale ale apei, vântului, sistemelor radiculare ale plantelor sau furnicilor care construiesc furnicar între plăci. Pierderea de nisip poate duce la slăbirea și chiar deteriorarea structurii. Din fericire, soluția este simplă - cu întreținere onestă și adăugarea materialului lipsă la îmbinări, acest tip de pavaj vă poate servi zeci de ani.

Din fericire, soluția este simplă - cu o întreținere onestă și adăugarea materialului lipsă la îmbinări, acest tip de pavaj vă poate servi zeci de ani. Din fericire, soluția este simplă - cu întreținere onestă și adăugarea materialului lipsă la îmbinări, acest tip de pavaj vă poate servi zeci de ani.
Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Dacă aveți nevoie de un serviciu de pavaj interblocat pentru clădirea dvs., Wilio vă va ajuta să găsiți cei mai buni experți din zonă. Prețul așezării pavajelor exterioare din beton depinde de obicei de m2. Vedeți mai multe informații despre serviciile noastre: curățarea, întreținerea, repararea pavajelor și costurile de expediere, contactând unul dintre pardoseli .