Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Schele

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în schele. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Schele

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Schele? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Schele

Siguranța este esențială atunci când lucrați pe schele

Căderile sunt una dintre principalele cauze de deces pe șantierele de construcții și reprezintă mai mult de 40% din decesele anuale de pe șantierele de construcții. Un procent ridicat din aceste accidente mortale sunt atribuite accidentelor de cădere de pe schele. Lucrătorii din construcții care lucrează pe schele sunt expuși la o serie de pericole, dintre care cel mai mare este riscul de cădere. Siguranța schelelor este legată de mulți factori, cum ar fi starea schelelor, nivelul de pregătire a persoanelor care lucrează pe schele și măsurile de siguranță în vigoare. Asta înseamnă mai multe lucruri, de exemplu schela trebuie construită de profesioniști sub supravegherea unei persoane calificate și trebuie inspectată și verificată înainte de instalare pentru utilizarea în condiții de siguranță. De asemenea, este important ca toți cei care lucrează pe schele să primească echipamente de siguranță și protecție adecvate și să fie bine instruiți cu privire la cele mai bune practici de siguranță atunci când lucrează pe schele.

Nu este posibil să acoperim toate standardele legate de lucrările pe schele, dar acest articol va oferi sfaturi generale de siguranță cu privire la siguranța schelelor pe diverse șantiere.

Este esențial ca toți cei care lucrează pe schele să fie instruiți de o persoană calificată. Această instruire ar trebui să includă îndrumări privind identificarea riscului de electrocutare, riscului potențial de cădere, pericolului de cădere a obiectelor și modului de abordare a acestor riscuri atunci când apar. De asemenea, este esențial ca lucrătorii să fie instruiți cu privire la utilizarea corectă a schelelor, capacitatea de încărcare și modul de transport al materialelor pe schele. Înainte ca cineva să urce pe schele, este important să vă asigurați că schela a fost verificată de către o persoană calificată pentru a vedea dacă este bine construită și dacă schela instalată este cea corespunzătoare pentru terenul respectiv. Constructorul de schele trebuie să colaboreze cu personalul local responsabil cu siguranța pentru a se asigura că sunt îndeplinite cerințele de utilizare a schelelor de pe lista de verificare.

Ori de câte ori cineva lucrează sub, pe sau în jurul schelei, directorul de construcții trebuie să se asigure că persoanele au cască și toate celelalte echipamente de protecție necesare. Acestea includ cizme de lucru, antiderapante și asigurarea faptului că orice instrument liber este fixat cu o frânghie. Asigurați-vă că toți cei care trebuie să lucreze pe schele au licență. De obicei, lucrătorii în construcții fără licență nu au asigurarea necesară pentru a lucra pe șantierele de construcții, iar firma de proiectare va răspunde în fața legii în cazul unui incident fatal pe șantier. Muncitorii fără licență pun în pericol atât pe ceilalți muncitori, cât și pe viitorii ocupanți ai clădirii. Una dintre cele mai frecvente greșeli asociate cu construcția și utilizarea schelelor pe șantierele de construcție este neluarea în considerare a diferitelor tipuri și dimensiuni de încărcături care vor fi utilizate în diferite etape ale procesului de construcție.

În unele cazuri, schela poate susține doar un anumit număr de persoane și echipamente, ceea ce poate cauza probleme pe parcurs atunci când este necesară o încărcătură mai mare. Deoarece este esențial ca schela să nu fie supraîncărcată, este important să vă asigurați că schela este suficient de puternică și de mare pentru a susține numărul de persoane și echipamente care vor fi necesare pe tot parcursul construcției.

Asigurați-vă că schela este atașată corect la sol și că este bine fixată de peretele clădirii. Nerespectarea acestui lucru poate duce la desprinderea schelelor în timpul utilizării, ducând la căderi, răni sau chiar la moarte. Într-o schelă tipică există mai multe sisteme de armare și blocare și este responsabilitatea supraveghetorului să se asigure că toate sunt conectate. Este important să vă asigurați că fiecare schelă de peste 3 metri are balustrade pe toate cele trei laturi orientate spre exteriorul clădirii. Chiar dacă latura orientată spre clădire este deschisă, acest lucru prezintă un risc mai mic deoarece această latură este aproape întotdeauna atașată de clădire sau plasată foarte aproape de ea. Balustradele sunt o parte importantă a oricărei schele, dar nu înlocuiesc echipamentul de siguranță sau echipamentul de protecție; prin urmare, supraveghetorul, chiar și cu balustradele montate, ar trebui să se asigure că toți cei care lucrează la, sub sau în jurul schelei sunt întotdeauna bine protejați.

Indiferent dacă schela este utilizată sau nu, dacă este deținută de o firmă de construcții, este responsabilitatea proprietarilor să se asigure că este exploatată și întreținută corespunzător. Ar trebui să se efectueze inspecții periodice pentru rugină, deteriorări și probleme de integritate structurală. Asigurați-vă că toate schelele sunt în stare bună și că schela este în stare utilizabilă. Nerespectarea acestui lucru poate provoca daune fatale care pot duce la accidente mortale pe șantier.

Este esențial ca în fiecare proiect de construcție să se utilizeze schela potrivită. Folosirea schelelor necorespunzătoare este cel mai rapid mod de a provoca un accident. De exemplu, dacă construiți pe teren instabil sau moale, nu este recomandat să folosiți schele modulare. Aceste tipuri de schele sunt destinate utilizării numai pe terenuri ferme și stabile. Cel mai bun model de schelă pentru acest tip de lucrare este schela suspendată, care este suspendată de frânghii de partea superioară a clădirii.

La sfârșitul turei de lucru este important să nu lăsați niciodată nimic pe schele. Deși există instrumente și materiale care sunt folosite frecvent, este mai bine să le scoateți de pe schele și să le returnați, dacă este necesar, decât să le lăsați întinse pe schele. Orice obiect rămas pe schelă poate răni alți utilizatori ai schelei și poate provoca răniri sau moarte. De asemenea, există pericolul de cădere a acestor obiectelor, deoarece vânturile puternice sau vibrațiile le pot face să se rostogolească și să cadă de pe schele, ceea ce poate provoca rănirea persoanelor de sub sau din jurul schelei.

Chiar dacă nu sunteți la zi cu planul de construcție, nu este niciodată o idee bună să supraîncărcați schela dincolo de limita sa de încărcare. Majoritatea schelelor conțin informații de încărcare și înălțime desenate sau tipărite pe lateral, care oferă informații despre numărul maxim de persoane care ar trebui să fie pe schele în același timp, precum și despre capacitatea de încărcare a acesteia. Deși schela este de obicei capabilă să susțină o capacitate de încărcare dublă față de cea specificată, ar trebui să existe o anumită limită pentru a evita supraîncărcarea schelelor și periclitarea siguranței lucrătorilor.

În cazurile în care muncitorul nu poate ajunge la locul unde trebuie efectuată lucrarea, supraveghetorul ar trebui informat, astfel încât schela să poată fi înălțată. Nu este o idee bună să vă înălțați urcându-vă pe cutii, găleți, scări sau piloți. Aceste acțiuni expun muncitorul la un risc serios, mai ales dacă balustrada nu este la fel de înaltă ca muncitorul. Balustrada schelei trebuie să fie mai înaltă decât nivelul șoldurilor și scopul balustradei va fi zădărnicit dacă se utilizează alte obiecte pentru înălțare. Dacă o inspecție superficială arată că schela a fost deteriorată în vreun fel sau este nepotrivită pentru utilizare, de exemplu când unele componente lipsesc, unele piese sunt rupte sau barele de protecție nu ating înălțimea necesară, schela nu trebuie utilizată până când defectele nu sunt remediate. Ar trebui să anunțați imediat directorul de șantier pentru ca firma locală de schele să efectueze reparațiile corespunzătoare și să fie inspectate de către o persoană competentă. Deși pot exista tehnicieni și ingineri la fața locului, nu este recomandabil să încercați să reparați schela, cu excepția cazului în care dumneavoastră sau persoana care efectuează reparația ați primit instruirea adecvată.

Pe vreme rea, schela poate fi extrem de alunecoasă și nu trebuie folosită. Ploaia, gheața, zăpada, noroiul ar trebui curățate temeinic de pe platforme înainte ca cineva să urce pe schele. De asemenea, nu este o idee bună să folosiți schele pe vreme rea, ca atunci când plouă, ninge sau când vântul este puternic. Aceste condiții meteo fac ca schela să fie periculoasă pentru toți cei care lucrează pe ea și pot duce la accidente inevitabile.

Schela este o instalație de construcție care îi ajută pe muncitori să ajungă la locuri înalte în cadrul unui proiect de construcție. Din acest motiv, există spații pe unde muncitorii ar trebui să urce și spații rezervate doar pentru susținerea cadrul dispozitivului. Cadrele de susținere nu sunt destinate alpinismului și trebuie să aveți grijă să nu faceți acest lucru. Schela are balustrade și scări de acces și platforme. Acestea sunt spațiile pe care lucrătorii ar trebui să le folosească. Șantierul dumneavoastră este atât de sigur pe cât doriți să fie, dar dacă utilizați schele, aceste sfaturi de bază vă vor ajuta să creați un spațiu de lucru sigur, fără accidente. Dacă folosiți schela de mult timp, este o idee bună să angajați un profesionist cu experiență ca să o verifice.

Și dacă începeți proiectul și aveți nevoie de schele, apelați întotdeauna la o companie care ia siguranța în serios.