Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Sere

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în sere. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Sere

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Sere? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Informatii utile

Ce trebuie sa stii

Seturi de seră vs. construiți-vă propria seră

Visați să vă extindeți sezonul de creștere și să vă construiți propria seră pe tot parcursul anului? Este mai ușor, mai accesibil și vă oferă mai multă mâncare decât familiilor voastre. Înainte de a începe, există mulți factori de luat în considerare atunci când vă construiți propria seră.
Doriți să cumpărați unul dintre kiturile de seră sau preferați să vă construiți propria seră? Iată câteva avantaje și dezavantaje ale ambelor opțiuni.

Costuri cu efect de seră

Mulți oameni vor crede că își pot construi propria seră la un cost mai mic decât cumpărarea unui kit. Nu este atât de necesar. Dacă achiziționați un kit de dimensiuni standard fără modificări, se poate întâmpla ca dvs. că îl veți găsi la un preț mai mic decât v-ar costa să asamblați toate materialele necesare.
La adaptarea setului, costurile ar fi probabil mai mari decât la construirea propriei sere. Un alt motiv pentru care îți poți crea propria seră la un cost mai mic este faptul că poți folosi materiale reciclate. Acest lucru va ajuta foarte mult la cost. Sfat: dacă utilizați ferestre reciclate, asigurați-vă că sunt temperate din motive de siguranță și respectă reglementările din majoritatea zonelor. Sticla călită va fi încrețită și nu se va tăia dacă este spartă. Vedeți colțurile geamului pentru a identifica geamul călit.

Flexibilitate de proiectare

Există multe kituri de seră care nu oferă modificări sau adaptări. Acestea sunt de obicei sere, pe care le veți găsi în cutia gata de expediere. Serele construite pentru dvs. durează de obicei 4 sau mai multe săptămâni. Deoarece aceste fișiere sunt create pentru dvs., puteți face unele modificări. Panta acoperișului poate fi, de asemenea, modificată. Dimensiunile standard pot fi schimbate în dimensiuni personalizate și puteți schimba locul în care se află ușa etc. Dar, deși unele dintre aceste modificări sunt disponibile, este posibil să nu corespundă nevoilor dvs. nevoie de un acoperiș de 1 12. Aceasta înseamnă că pe fiecare picior unde acoperișul se îndepărtează de vârf, trebuie să scadă cu cel puțin un centimetru. Acest lucru poate fi mai important cu un model slab și fix decât cu o seră de sine stătătoare. Acum câțiva ani, aveam un client care avea în esență un spațiu în formă de triunghi. El și-a construit propria seră folosind plăci de policarbonat și o ramă de lemn pentru a se potrivi exact în loc. Aceasta ar fi o opțiune foarte scumpă pentru o seră.

Inginerie ștampilată

În funcție de reglementările locale, este posibil să vi se solicite să obțineți o ștampilă de construcție ștampilată. Acest lucru este dificil de găsit și este scump să-ți construiești propria seră. Deși uneori cu o seră din policarbonat, puteți utiliza diagrame de încărcare a vântului și a zăpezii în scopuri de autorizare. Acest lucru va depinde în totalitate de reglementările locale și de permisiunea autorității. Dacă ar fi să mergem pe această rută, ar trebui să verificăm cu siguranță la biroul local înainte de a începe proiectul. Producători de sere, care construiesc o seră pentru dvs. vă pot furniza, de obicei, inginerie ștampilată în acest scop (de la un inginer autorizat din statul dvs.). Este mai greu să obții o ștampilă tehnică cu sere care sunt într-o cutie și gata de expediere. De fapt, este aproape imposibil.

Materiale

Este posibil să aveți acces la materialele pe care doriți să le utilizați și apoi nu veți avea. Cele mai bune opțiuni de cadru sunt aluminiu, oțel și lemn. Fiecare dintre noi poate merge la curtea de cherestea și a găsi lemnul pentru cadru. Dar dacă doriți să utilizați aluminiu sau oțel, veți putea să-l găsiți? Este posibil să găsiți un patio acoperit local sau o companie de protecție solară care vinde extrudări din aluminiu. Este posibil să puteți utiliza un tub de legătură pentru un cadru de oțel. Desigur, toate acestea vor varia în funcție de locația dvs.

Aproape toate materialele de acoperire sunt disponibile online și ușor de livrat. Veți găsi, de asemenea, polifilm de seră și policarbonat, cu excepția sticlei călite. Este posibil să găsiți o companie locală de sticlă care să o poată furniza. Majoritatea companiilor de sticlă trebuie să comande acest lucru, deoarece nu au echipamente pentru temperarea sticlei la fața locului. După cum sa menționat deja, în interesul siguranței și al reglementărilor, ar trebui să utilizați sticlă securizată.

Garanție

Toate serele produse au un anumit tip de garanție - unele mai bune decât alții. Dacă faceți singur unele dintre materiale, cum ar fi policarbonatul, acesta va avea propria garanție, dar nu veți putea acoperi sera pe care ați construit-o sub garanție. Acest lucru poate fi important pentru tine, dar nu trebuie.

Timp

Timpul poate însemna timpul necesar obținerii materialelor sau poate fi timpul necesar pentru a construi efectiv o seră . Dacă vă construiți propria seră, probabil vă va dura mai mult. Motivul principal este faptul că va trebui să tăiați toate materialele la dimensiunea dorită. În seturile cu efect de seră, totul este pre-dimensionat pentru a se potrivi cu dvs.

Dar dacă vorbiți despre timpul necesar pentru obținerea materialelor, este o chestiune diferită. Dacă cumpărați o seră care este deja ambalată într-o cutie și care este gata de expediere, ar trebui să o obțineți destul de repede. Dacă cumpărați o seră care este făcută pentru dvs., va dura de obicei 4 săptămâni sau mai mult pentru ao obține.
Atunci când achiziționați materiale pentru geamuri, cum ar fi polifilm sau policarbonat, puteți aștepta până când ajungeți pe site, în funcție de încărcarea curentă a depozitului în momentul comenzii, de la 1 la 3 săptămâni.

Independent sau atașat

O seră independentă poate fi o oportunitate excelentă de a crea un spațiu complet nou, cu câteva limitări.

Cu toate acestea, costurile asociate cu construirea unui zid nordic puternic izolat pot fi considerabile și, prin urmare, nu are prea mult sens construirea unei mici sere independente; ele tind să fie reconstruite și ineficiente, cu excepția cazului în care sunt de dimensiuni adecvate. Vă recomandăm o dimensiune minimă de 12x30 picioare. Fără o structură atașată, este, de asemenea, mai probabil să aveți nevoie de căldură de rezervă, în funcție de pasul zonei climatice pe care doriți să îl atingeți.

Serele conectate oferă o oază chiar în casa dvs., spațiu de locuit suplimentar în timpul iernii, încălzire comună și costuri reduse de construcție datorită peretele nordic. Ele pot fi de orice dimensiune și nu necesită drumuri și infrastructură suplimentare care ar necesita o structură separată. În același timp, sera conectată va face aproape sigur imposibilă privirea și poate introduce insecte în casa dvs. fără o ușă cortină. Fără uși glisante din sticlă și ventilație adecvată, acestea prezintă un anumit risc de umiditate nedorită. Proiectarea dvs. va fi, de asemenea, limitată la condițiile anterioare ale casei pe care doriți să o echipați cu o seră.

Orientare

Orientarea optimă a serii este de obicei direct către sudul sau sud-estul, deoarece în climatele reci este important să capturăm soarele devreme. De asemenea, orientarea spre est poate funcționa, mai ales dacă există geamuri cu expunere sudică. În majoritatea situațiilor, nu trebuie să evitați orientarea sau expunerea la vest din cauza unei posibile supraîncălziri.

Aceste recomandări trebuie înțelese ca linii directoare, nu ca reguli stricte; este important să vă examinați cu atenție situația. În regiunile în care este înnorat în cea mai mare parte a iernii, orientarea este mai puțin importantă, deoarece norii împrăștie lumina soarelui pe cer. De asemenea, la latitudini mai înalte, soarele de vară se deplasează mult mai la nord. fereastră pentru profit solar în timpul zilei. În timpul zilei, soarele are mult mai mult timp pentru a încălzi spațiul cu o axă lungă est-vest. Acesta este un aspect deosebit de important dacă construiți o seră de sine stătătoare.

O regulă bună este un raport de dimensiuni 3: 1.

Este ușor pentru a reconstrui fundațiile de seră, deoarece acestea păstrează doar geamurile și încărcarea ocazională de zăpadă, dar în funcție de reglementările tehnice din zona dvs. și de accesul dvs. la permis, opțiunile dvs. pot fi limitate. Responsabilitatea poate fi, de asemenea, un factor în mediul școlar sau de afaceri.

Este ideal să planificați o pantă 6/12 în care să coincidă o încărcătură puternică de zăpadă, în funcție de climatul regiunii. Deoarece sera este mai caldă decât aerul exterior, se formează adesea un strat de zăpadă topită între geamurile din policarbonat și zăpadă, ceea ce ajută acoperișul să vărsăm orice zăpadă cu o greutate considerabilă. Zăpada tinde să se lipească mai mult de poli dublat.

Panta acoperișului este legată de partea liberă, spațiul dintre cel mai de jos punct al acoperișului și sol. În zonele cu zăpadă abundentă, este o idee bună să aveți cel puțin 3 sau 4 picioare, astfel încât zăpada să nu se acumuleze înapoi pe acoperișul serii sau să împiedice aerul.

Încadrarea și geamurile materiale

Cele mai comune două materiale de încadrare sunt lemnul și metalul. Lemnul este excelent pentru sere mai mici și avantajul său este că este un material mai ieftin și bine cunoscut, care este mai ușor de prelucrat, fie cu sau fără instrumente specializate. Lemnul de salvare și cherestea este ușor disponibil. Lemnul are nevoie de mai multă întreținere, deși, în funcție de tipul de cherestea, poate rezista cu ușurință cincizeci de ani într-un climat uscat, cu acoperire și întreținere adecvate. să fie alăturat în serii lungi. Serele sunt cel mai adesea din oțel, iar elementele de fixare și instrucțiunile incluse pot facilita instalarea. Oțelul zincat are o durată de viață mult mai mare decât lemnul și nu necesită vopsire, etanșare sau întreținere prea mare.

Sticla poate fi potrivită pentru pereții estici sau sudici, dar datorită greutății sale considerabile, ar trebui utilizată numai pentru geamurile verticale. Problemele de asamblare pot apărea datorită dilatării și contracției, iar sticla este o problemă mult mai mare decât policarbonatul sau plasticul dacă este rupt. De obicei, este mai scump și mai puțin izolant decât policarbonatul și, de asemenea, va tinde să intensifice lumina directă a soarelui, care, în unele cazuri, poate chiar arde plantele. necesare pe pereții nord și vest, nu uitați să izolați toți pereții pe care nu aveți geamuri. Izolația cu spumă sau panourile izolate structural funcționează bine, dar trebuie sigilate și păstrate uscate - nu sunt bine adaptate la umiditatea din seră. Există suficient spațiu pentru implementarea propriei metode preferate. Balotii de paie sunt o metodă populară de construcție naturală, dar probabil că nu sunt o idee bună pentru utilizare într-o seră datorită formării posibile a mucegaiului într-un mediu cu umiditate ridicată.

Paturi și drumuri Oamenii doresc adesea să instaleze drumuri mari pentru a se potrivi cu cărucioare și cărucioare, dar gândiți-vă cu atenție la modul de utilizare a serii dvs. După construcția inițială și pregătirea patului, nu există trebuie să importați mult și să descărcați o cantitate mare de material. Avem tendința de a construi căi mai mici pentru a maximiza spațiul în creștere și menținem o zonă mare de odihnă lângă ușă pentru a transporta mulci și materiale cu pepiniere de cincisprezece galoane.

Microclimat

Fiecare seră creează un nou macroclimat în interior, dar în interiorul acestuia poate exista un microclimat divers. Se poate schimba în timp, adăugând masă de căldură prin rezervoare de apă, mai multă biomasă vegetală sau o infrastructură nouă.

Deși clima cu efect de seră va fi în mare parte omogenă, este important să identificați microclimatul existent care va ajuta la crearea de comunități de plante înfloritoare. calea cea mai joasă va fi rece chiuveta și marginile exterioare ale compartimentului vor fi mai reci în timpul iernii. Instalând ventilatoare circulante, puteți ajuta la atenuarea acestei probleme. Colțul de sud-vest va fi de obicei cel mai însorit și mai cald cadran al serii, deoarece este cel mai expus la soare. Nord-estul va fi mai rece și este un loc bun pentru o masă de propagare sau o stație de spălare. Înțelegeți cum creșterea plantelor va crea zone umbrite în timp și planificați-vă cele mai înalte plante perene din nord-vest, care sunt adesea cel mai înalt punct al serii.

În cele din urmă

Ambele variante au argumentele pro și contra. Tot ce trebuie să faceți este să stabiliți priorități și să aflați care este problema cea mai importantă pentru dvs. și proiectul dvs. Poate că sunteți la sfârșitul verii sau la începutul toamnei și trebuie să echipați rapid o seră. Sau bugetul dvs. poate fi principala dvs. problemă. Indiferent de metoda pe care o alegeți, nu o amâna. Sera ta îți va oferi ani de bucurie.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

O seră este o structură care protejează plantele de elemente. Poate fi realizat din orice material, dar există două tipuri principale: sticlă și aluminiu. Serele de sticlă sunt mai scumpe decât cele din aluminiu, dar au și mai multe beneficii. De exemplu, deoarece sticla este transparentă, va permite luminii care vă ajută să vă dezvoltați plantele mai repede. Sticla este adesea preferată, deoarece poate oferi o izolație mai bună decât aluminiul, ceea ce înseamnă că plantele din interiorul unei sere au nevoie de mai puțină energie pentru încălzire sau răcire. De asemenea, poate fi reflectorizant, astfel încât să nu absoarbă căldura de la soare, așa cum ar putea face și alte tipuri de materiale. Diferența de preț variază în funcție de dimensiunea și complexitatea proiectului dvs. Aluminiul are mai multe avantaje, inclusiv faptul că este durabil și ușor, ceea ce face instalarea mai ușoară.