Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Stuc

Înțelegeți-vă cu un expert calificat pentru stuc. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Stuc

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Stuc? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Informatii utile

Ce trebuie sa stii

Stuc

Exteriorul casei dvs. este ceea ce impresionează mai întâi oaspeții. Stucul reîmprospătează exteriorul casei nu numai cu un aspect proaspăt și curat, ci oferă și proprietarului numeroase beneficii. Aflați mai multe despre stuc și de ce acest amestec de ciment poate oferi proprietarului multe avantaje.

Ce este stucul?

Stucul este un amestec de ciment, nisip, var și apă.și după uscare poate fi vopsit în orice culoare. Furnizorii amestecă stucul și îl aplică pe o bază de sârmă numită laturi în mai multe straturi. Oferă un aspect exterior durabil și neted. Stucul este ideal pentru finisajele moderne de casă, dar furnizorii pot crea stuc într-o varietate de texturi pentru a crea aspectul dorit. Aceste stiluri pot fi de piatră, rezistente, netede și răsucite.

Avantaje

Durabilitate
Stucul este un material foarte durabil care poate fi folosit la exteriorul unei case, deoarece acest amestec de ciment rezistă până la 50 de ani cu întreținere minimă sau deloc. Deoarece stucul cooperează cu vremea, riscul de fisurare sau dezintegrare sub presiunea schimbării anotimpurilor este redus. Izolând corect exteriorul stucului, furnizorul va fi, de asemenea, rezistent la mucegai și putrezire.

Întreținere
Întreținerea stucului este minimă. În comparație cu alte materiale, nu este necesar să fie revopsit, reaplicat, înlocuit sau curățat în mod regulat. Stucul este o alegere excelentă.

Valoarea adăugată a casei
Stucul exterior poate crește valoarea casei dvs. din mai multe motive. Este eficient din punct de vedere energetic, ignifug, ușor de întreținut, rezistent la putrezire și atenuează zgomotul. Nu numai că va adăuga valoare casei dvs. dacă decideți să o vindeți, dar aceste beneficii vă vor permite să solicitați o asigurare de proprietate mai mare.

Ușor de instalat
Instalarea stucului, inclusiv timpul de uscare, durează doar aproximativ două zile. Procesul este rapid. Stucul este un material universal deoarece poate fi aplicat pe multe materiale, inclusiv zidărie din lemn și beton. După instalarea stucului, trebuie să alegeți o culoare! Distrează-te cu acest proces și amintește-ți că, spre deosebire de cărămizi, această culoare poate fi schimbată oricând.

Tot ce trebuie să știți despre casele din stuc

Scaunul din stuc, un tip de tencuială din zidărie tencuită manual, constând din ciment, apă și nisip, este un element tipic al arhitecturii spaniole și mediteraneene. Aceste case din stuc au un exterior într-o varietate de texturi, de la pietricele la aproape netede, în funcție de tehnica de aplicare și oferă o protecție permanentă împotriva intemperiilor. Cu toate acestea, acest tip de zidărie are laturile sale umbrite și nu este potrivit pentru fiecare proprietate.

Istorie și popularitate în creștere

Cel mai vechi stuc conținea var în loc de ciment. Deoarece componentele sale se găsesc în mod obișnuit în natură, este una dintre cele mai vechi specii naturale de pardoseli datând din Grecia antică. Se crede că spaniolii au adus stuc în Mexic și în sud-vestul american, unde au creat roci dure aplicând acest amestec pe bastoane, pietre sau rame din lemn.

Odată cu producția în masă de ciment uscat la începutul anilor 1920, pardoseala din stuc a intrat într-o nouă eră. Cimentul a sporit lucrabilitatea stucului și prelungirea timpului de uscare le-a oferit constructorilor mai multă libertate. Cu toate acestea, sud-vestul a rămas un loc ideal pentru stuc datorită condițiilor uscate și a conținutului ridicat de nisip, care au făcut ca solul să fie stabil. . În regiunile în care solul s-a mișcat și a provocat așezarea fundațiilor casei, au apărut fisuri în stuc, ceea ce a permis pătrunderea ploii și eliberarea pardoselii din placare. Astăzi, adăugarea de polimeri și alți agenți de flexibilitate împreună cu tehnici de aplicare sofisticate au îmbunătățit durabilitatea stucului, făcându-l o alegere tot mai mare.

Avantajele și dezavantajele stucului

Stucul este atractiv din mai multe motive, mai ales în ceea ce privește rezistența la foc. Acoperire de 2,5 cm de stuc care răspândește focul de la o parte a peretelui la cealaltă timp de cel puțin o oră. Datorită acestui fapt, stucul este de dorit pentru apartamentele cu mai multe generații cu reglementări stricte împotriva incendiilor și pentru cartierele în care casele sunt construite în imediata apropiere.

Apoi, există aspectul și nuanțele atractive - de la nuanțe subtile la adânci tonuri de pământ - care se realizează prin adăugarea de coloranți la amestec. Stucul a fost de obicei combinat cu acoperișuri plate și material de acoperiș din țiglă de lut. Cu toate acestea, oamenii consideră că suprafața este atractivă, așa că veți vedea deseori stuc în casele cu acoperiș înclinat și cu șindrilă și materiale metalice pentru acoperiș.

Dar, datorită naturii sale fragile, învelișul din stuc se fisurează dacă fundația a casei se instalează. Pur și simplu nu este cea mai bună alegere în regiunile în care solul este bogat în argilă și se știe că se umflă și fundațiile se schimbă.

În timp, chiar și în gospodăriile cu fundații solide, se pot forma foliculi de păr. fisuri. Fisurile mici nu afectează integritatea sidingului și pot fi deseori reparate fără a apela la un profesionist. Unele case din stuc construite după al doilea război mondial au fost create de o matriță de pulverizare care nu s-a dovedit la fel de robustă ca periile tradiționale netezite manual. În timp, aceste case pot fi predispuse la un număr mare de fisuri. Singura opțiune reală este să îndepărtați pardoseala defectă și să o înlocuiți cu un furnizor de renume.

În cele din urmă, stucul nu are un factor de izolare semnificativ: un strat de 2,5 cm de stuc are o valoare de 0,20 R, ceea ce înseamnă că are doar 20% din factorul de izolație găsit în aceeași grosime a lemnului.

Proces

Stucul este instalat în straturi, ceea ce înseamnă -proces consumator și laborios efectuat de profesioniști calificați - nu este o treabă chiar și pentru cei mai ambițioși maeștri domestici - și, prin urmare, poate fi costisitor.

Procesul de aplicare depinde de structura casei - pereții cu rame din lemn necesită mai multe straturi de stuc tradițional decât bloc sau beton. Prin aplicarea stucului în straturi și permițând solidificarea fiecărui strat, furnizorul mărește treptat grosimea stratului.

Stucul tradițional se aplică în trei straturi pe pereții exteriori cu un cadru din lemn. Începe cu o „zgârietură” întinsă pe o bară metalică atașată la exteriorul casei. Suprafața aspră permite aderarea unui alt strat, „coaja maro”. Învelișul maro conferă rezistență și servește drept bază pentru „stratul superior”, care poate fi glisat manual pentru a-și crea propria structură de suprafață.

Stucul cu două straturi este utilizat pe beton, cărămidă și ziduri de bloc. Datorită zidăriei existente, răzuirea nu este necesară. În loc de o lamă metalică, se aplică un lipici de lipire pe peretele de zidărie și apoi se aplică două straturi de stuc.

Stucul cu un singur strat este un proces relativ nou care utilizează stuc amestecat cu fibre de sticlă aplicate pe o bandă de metal. Nu toți tencuielile oferă un singur proces de acoperire, deci este posibil să fie necesar să găsiți unul în zona dvs. case, acordați atenție nevoilor sale de întreținere pentru a profita la maximum de acest exterior.

Dacă sunteți îngrijorat de așezarea fundațiilor, luați măsuri pentru a reduce mișcarea solului. Instalând jgheaburi și burlane bune și ajustând panta curții de la fundație, veți reduce saturația solului și veți reduce riscul de mișcare a fundației.

Murdărie și resturi care se acumulează pe stuc, îndepărtați cu o perie medie cu peri și un furtun de grădină. Nu este recomandată curățarea cu un produs de curățare de înaltă presiune, deoarece acest lucru ar putea deteriora suprafața.

Pentru a îndepărta mucegaiul, combinați înălbitor monocomponent non-clor cu trei părți de apă și aplicați direct pe pete cu un burete sau o perie. Lăsați soluția să se înmoaie la suprafață înainte de a clăti cu un furtun.

Înflorirea, o pată albă care se poate dezvolta pe stuc expus la umezeală prelungită, poate fi îndepărtată prin pulverizarea oțetului alb. Așteptați câteva minute înainte de a clăti cu un furtun. Dacă este necesar, tratați-l din nou și îndepărtați complet pata.

Rețineți că stucul poate fi vopsit.