Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Stuc venețian

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în stuc venețian. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Stuc venețian

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Stuc venețian? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Tencuială decorativă de tip stuc venețian

Tencuială venețiană

Tencuiala venețiană reală conține praf de marmură reală care sporește frumusețea suprafeței. Tencuiala tradițională venețiană este realizată din var sau tencuială și se aplică pe șipci, benzi orizontale din lemn atașate la grinzi și știfturi de perete. Totuși, poate fi folosit și pe gips-carton, faianță, lemn, cărămizi sau chiar suprafețe vopsite. Materialele sintetice sunt adesea folosite în produsele de tip ipsos venețian de astăzi. Acest tip de tencuială poate fi utilizată în interior sau în aer liber. Vestea bună este că e ecologică, iar datorită nivelului său ridicat de pH, este rezistent la ciuperci și alte organisme, cum ar fi bacteriile.

Cum se aplică tencuiala venețiană?

Tencuiala venețiană este un termen modern care descrie o metodă veche de aplicare a unui amestec din stuc pe pereți. Tencuiala venețiană (uneori cunoscută sub numele de tencuială de tei) este practic un chit realizat din calcar ars sau praf de marmură amestecat cu apă. Când suprafața este lustruită după aplicare, apare un aspect de marmură reală.

Suprafața tencuielii venețiene și-a atins în mod tradițional efectul folosind materiale unice aplicate de un meșter profesionist. Din fericire, produsele mai noi au permis persoanelor să obțină rezultate similare în doar câțiva pași și fără pregătire specială. Mai mult de-atât, produsele din prezent conțin polimeri acrilici care creează o suprafață mai durabilă. Tencuiala venețiană vă va oferi ceea ce plătiți din punct de vedere al calității. Produsele rentabile nu sunt altceva decât o culoare densă, dar cea mai bună tencuială venețiană conține praf de marmură adevărat amestecat într-o bază acrilică.

Tencuiala venețiană se găsește în centrele de meșteri și în magazinele de vopsele. E vândut în cutii precum vopseaua. Unele produse sunt deja colorate, în timp ce altele vă vor îndemna să adăugați coloranți universali pentru a obține culoarea dorită. În cea de-a doua abordare, aveți mai multe opțiuni de culoare.

Unul dintre avantajele aplicării tencuielii venețiene este că nu trebuie să cumperi multe instrumente și materiale pentru a face treaba. Pentru tratamentul de bază al tencuielii venețiene, aveți nevoie doar de gletieră și material de tencuială. Gips-cartonul necesită o acoperire în prealabil sau grund pe pereți, deci veți avea nevoie de mai multe materiale de bază pentru vopsire.

Ce echipamente trebuie să folosesc?

Echipamente/unelte:

Spatulă din oțel sau cuțit pentru gips-carton cu lungimea de 10-15 centimetri

Mănuși de protecție

Scut de protecție pentru ochi sau ochelari de protecție

Perie

Roller

Tava pentru vopsea

Materiale

Hârtie abrazivă cu dimensiunea granulelor de la 400 la 600

Tencuială venețiană

Cârpe

Vopsea de bază

Capacul rolei

Coloranți universali

Ceară

Instrucțiuni:
Exersează-ți abilitățile!

Tencuiala venețiană este diferită când vine vorba de culoare, iar cunoștințele în pictarea unei camere nu te face automat un maestru al tencuielii venețiene. Timpul petrecut practicând cu acest material nou vă va ajuta să câștigați încredere și abilitate.

O modalitate bună de a practica acest lucru este să cumperi câteva foi de gips-carton și apoi să folosești o spatulă pentru a aplica puțină tencuială și să încerci diferite linii și unghiuri. Experimentați cu aplicarea diferitelor cantități de textură pe suprafață.

Dacă adăugați propria nuanță la tencuială, amestecați loturi mici cu diferite cantități de coloranți până când găsiți amestecul potrivit.

Pregătirea camerei

Curățați camera cât mai mult posibil și întindeți diferite materiale (ex: covoare vechi) pe podea pentru a le proteja de picături. Puteți folosi tencuială venețiană pe majoritatea pereților și tavanelor, dar suprafața trebuie să fie plană și netedă. Dacă există fisuri sau găuri în el, umpleți-le și șlefuiți-le, mai întâi. Spălați toată murdăria și grăsimile. Înainte de a aplica tencuiala venețiană, suprafețele trebuie amorsate sau vopsite uniform.

Sfaturi și sugestii

Suprafețele de vopsea lucioasă pot fi tencuite cu condiția să le șlefuiți ușor în prealabil pentru a îndepărta strălucirea. Vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni de pregătire în instrucțiunile de pe cutia de ipsos venețian.

Răzuitoarele din oțel și cuțitele din gips-carton pot avea vârfuri ascuțite care ar putea zgâria tencuiala. Pentru a evita această problemă, rotunjiți vârfurile sculei cu hârtie de șlefuit de 100 gr.

Recomandăm purtarea mănușilor atunci când amestecați și aplicați gips deoarece acest lucru poate provoca iritarea pielii.

Dacă aplicați tencuială venețiană pe tavan respectiv pe zonele de deasupra capului, purtați protecție pentru ochi.

Amestecați bine tencuiala venețiană înainte de fiecare utilizare.

Aplicați primul strat.

Deschideți o cutie de tencuială venețiană și adăugați o nuanță dacă este necesar. Se amestecă bine ingredientele.

Începând din colțul camerei, aplicați tencuiala pe suprafață folosind o mistrie flexibilă din oțel. Aplicați un strat subțire de tencuială în timp ce țineți gletiera la un unghi de 15 până la 30 de grade față de perete. Întindeți tencuiala cu mișcări care variază în lungime și unghi.

Nu vă faceți griji cu privire la acoperirea uniformă a fiecărui centimetru pătrat. În unele locuri, lăsați să strălucească unele dintre suprafețele originale ale peretelui, dar păstrați suprafața rezonabil de netedă. Curățați racleta din când în când, astfel încât tencuiala uscată să nu interfereze cu munca.

Lasă tencuiala să se usuce bine (aproximativ patru ore) înainte de a aplica un alt strat.

Aplicați al doilea strat.

Pentru al doilea strat, utilizați aceeași culoare a tencuielii venețiene. Țineți spatula sau cuțitul de gips-carton la un unghi de 60 până la 90 de grade și aplicați un alt strat subțire. Utilizați lovituri lungi și scurte suprapuse (în formă de X). Acoperiți bine suprafața, umpleți cavitățile și îndepărtați orice umflături.

Lăsați tencuiala să se usuce cel puțin 24 de ore înainte de finalizare.

Lustruire finală

Ultimii pași ai tencuielii venețiene constau în lustruirea suprafeței sau chiar în aplicarea unui strat superior.

Pentru a lustrui suprafața, întindeți-o într-o mișcare circulară cu un șmirghel foarte fin (granulat 400 sau 600). Curățați suprafața cu o cârpă umedă. Pentru un aspect mai strălucitor, frecați suprafața cu partea plană a unei racleți sau cu chit curat.

Top coat (opțional)

Ca un ultim pas opțional, puteți utiliza un tratament de suprafață pentru a crește durabilitatea tencuielii. Acest lucru este recomandat în special în camere cu umiditate ridicată (de exemplu în băi) și în locuri în care merg mulți oameni. Dacă decideți să folosiți un strat superior, alegeți un produs care este recomandat în mod special pentru orice marcă de tencuială utilizată. Stratul superior este de obicei aplicat cu o spatulă la scurt timp după ce tencuiala s-a uscat. Țineți minte că stratul superior poate întuneca puțin vopseaua.

După uscare, puteți lustrui din nou suprafața cu o parte plană a unei mistrii sau chit curat.

De asemenea, puteți obține un luciu ridicat adăugând un strat de ceară pe stratul superior. Aplicați un strat subțire de ceară cu o spatulă și apoi întindeți-l pe suprafață prin netezire.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Dacă sunteți în căutarea unei companii care oferă servicii de stuc venețian, atunci Wilio este locul potrivit pentru a fi. Dacă aveți nevoie de echipamente de tencuială, cum ar fi spatule și material de tencuială, atunci îl oferim și cu unul dintre profesioniștii noștri din categorie. Wilio are o manoperă de calitate la prețuri accesibile! _X000D_