Căutați profesioniști inteligenți
Sudarea materialelor plasticeTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Sudarea materialelor plastice? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Ce este sudarea plasticului?
Când vine vorba de sudură, obțineți de obicei metal topit, arcuri electrice și scântei zburătoare. În timp ce metalelor li se acordă multă atenție în lumea sudurii, este important să ne dăm seama că și plasticele necesită uneori sudare. Aceasta nu este o veste bună în domeniul prelucrării materialelor. A apărut încă din prima jumătate a secolului XX, deși tehnologia a evoluat semnificativ de atunci. Persoanele fizice și companiile de materiale plastice ar trebui să fie conștiente ce este sudarea plasticului, pentru ce poate fi utilizată și ce beneficii ar putea avea pentru ei.
Noțiunile de bază ale sudurii plasticului
Sudarea plasticului este un grup de procese de îmbinare a polimerilor, care sunt folosite pentru a forma o îmbinare din două sau mai multe bucăți de material plastic. Spre deosebire de lipirea polimerilor, materialele plastice de sudură nu se bazează pe utilizarea niciunui adeziv sau ciment pentru a forma legătura. Sudarea plasticului funcționează în general numai cu materiale termoplastice, nu cu materiale termorezistente. Acesta leagă polimerii la nivel molecular prin aportul de energie și, eventual, un alt material polimeric. Majoritatea proceselor de sudare a materialelor plastice includ, de asemenea, echipamente sau dispozitive care comprimă materialele plastice sudate pentru a asigura o conexiune completă atunci când se aplică energie la îmbinarea sudată. La fel ca în toate procesele de sudare, respectarea standardelor aplicabile poate ajuta sudorii să producă o îmbinare de calitate. Standardele pentru crearea și inspectarea sudurilor din plastic includ AWS B2.4, AWS G1.10M și multe altele. < / p>
Tipuri de proces
Sudarea plasticului este un termen general și nu se limitează la un singur tip de proces. Există multe modalități de sudare a materialelor plastice care variază în popularitate și accesibilitate.
Mai multe tipuri comune de sudare a plasticului
Sudarea cu ultrasunete a materialelor plastice este o metodă populară utilizată de zeci de ani. Acest proces leagă polimerii împreună prin atașarea a două sau mai multe termoplastice între așa-numita nicovală și colțul sudorului cu ultrasunete. Se aplică o forță și sursa de energie transmite apoi undele ultrasonice prin transmițător. Energia undelor ultrasonice furnizate în zona care trebuie sudată generează căldură, ceea ce creează legăturile moleculare necesare pentru realizarea sudurii. Sudarea cu ultrasunete este foarte populară datorită accesibilității și capacității sale de a îndeplini cerințele de calitate și curățenie. Dimensiunea și grosimea materialelor plastice care pot fi unite prin sudarea cu ultrasunete pot fi oarecum limitate.
Există multe aplicații pentru sudarea cu ultrasunete a materialelor plastice, în special în cazul în care sunt utilizate termoplastice subțiri. Exemplele includ componente auto, bunuri de larg consum și produse de ambalare.
Sudarea cu gaz fierbinte este o metodă de sudare termoplastică care transferă energia către o îmbinare din plastic sudată printr-un flux de gaz la o temperatură ridicată. La sudarea cu gaz fierbinte, aerul este cel mai des folosit ca gaz selectat. De obicei este încălzit de spirale electrice și antrenat de ventilatoare, care sunt integrate într-un pistol manual de sudare cu gaz fierbinte acționat de un sudor experimentat din plastic. Diferite tipuri de duze sunt amplasate la capătul pistolului de sudare cu gaz fierbinte, în funcție de tipul de plastic care trebuie sudat. Acestea controlează fluxul de aer și sunt, de asemenea, utilizate pentru a aplica presiunea necesară pentru a face o conexiune sonoră. În plus față de gazul fierbinte, la sudură se adaugă un material de umplutură din plastic, care ajută la procesul de lipire. Avantajele sudurii cu gaz fierbinte includ capacitatea de sudare a diferitelor tipuri de îmbinări termoplastice și costurile reduse. Singurul dezavantaj este că sudarea cu gaz fierbinte poate necesita un grad ridicat de abilitate a operatorului în anumite situații. Sudarea cu gaz fierbinte este utilizată în cazurile în care când se produce un sortiment mare și un număr mic de bucăți de produse din plastic și procesele automate de sudare a plasticului nu pot fi justificate din punct de vedere al costului.
Sudarea rotativă a materialelor plastice este o altă metodă frecvent utilizată pentru îmbinarea materialelor termoplastice. Componenta din plastic pentru care a fost selectată această sudură este introdusă într-un instrument de acționare rotativă de sudare atașat la tăietor. Piesa, instrumentul de antrenare și ghidajul sunt apoi coborâte pe următoarea piesă termoplastică sudată. Când totul este gata, routerul asigură o mișcare rapidă de rotație a componentelor din plastic atașate la instrumentul de acționare atunci când este pornit. Se aplică apoi o forță pentru a împinge componenta rotativă din plastic împotriva componentei staționare din plastic. Fricțiunea care apare determină topirea și lipirea componentelor din plastic. Unul dintre avantajele sudarii rotative este acela că face posibilă sudarea componentelor din plastic de dimensiuni mari. Un alt avantaj este viteza cu care pot fi sudate între ele. Singura limitare este că una dintre părți trebuie să fie circulară.
Este utilizată în mod obișnuit pentru a adăuga fitinguri din plastic la subansamble de plastic în timpul procesului final de asamblare. Poate fi folosită și pentru sudarea containerelor. Produsele tipice includ supape, rezervoare și cutii de aerosoli.
Aceasta nu este în niciun caz o listă exhaustivă a metodelor de sudare din plastic disponibile. Dacă nu sunteți sigur când decideți între o gamă largă de opțiuni, contactați producătorii de echipamente de sudură a materialelor plastice și alte companii terțe de inginerie specializate în lipirea polimerilor.