Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Supravegherea construcției

Înțelegeți-vă cu un expert calificat pentru supravegherea construcției. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Supravegherea construcției

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Supravegherea construcției? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Întrebări frecvente despre supravegherea construcției la fața locului

Ar trebui să angajez un constructor general sau să folosesc mai mulți subcontractanți?

Ți se poate părea mai economic să angajezi mai mulți subcontractanți pentru proiectul tău de construcție. În acest caz, trebuie să îi coordonezi și să îi controlezi în mod eficient, adică să asiguri supravegherea construcției. O alternativă este angajarea unui constructor general pentru proiectul tău, care să poarte întreaga responsabilitate pentru construcție și, de asemenea, să se ocupe de supravegherea construcției ca parte a activităților sale. Antreprenorii generali știu că afacerea lor se bazează pe reputație, așa că lucrează din greu pentru a-ți finaliza proiectul la timp și cu o anumită calitate și astfel, ei organizează activitatea subcontractanților în consecință. Deși poate fi tentant să treci de la un antreprenor general la câțiva subcontractanți la un cost mai mic, poți ajunge să cheltuiești mai mult pe termen lung și, pe lângă timpul și durerile de cap asociate coordonării activității subcontractanților, te poți trezi cu cheltuieli mai mari. Angajarea unui antreprenor general cu care poți lucra îndeaproape pe tot parcursul proiectului te va ajuta să eviți practicile costisitoare - și posibil periculoase pe care nu le-ai putea controla singuri. Mai bine angajezi un supraveghetor profesionist în construcții.

Cum să lucrezi cu un antreprenor?

În primul rând, trebuie să hotărâți în prealabil ceea ce veți lucra și să stabiliți un program de lucru clar, folosind un plan detaliat al proiectului - inclusiv detalii precum specificațiile corpurilor de iluminat, finisaje și echipamente - pentru a evita diferențele de costuri dintre oferta inițială a furnizorului și costurile efective finale. Cu cât ești mai specific, cu atât oferta furnizorului va fi mai realistă și mai precisă. Rămâi în contact strâns cu managerul de proiect și încearcă să te întâlnești cu el în fiecare zi pentru a urmări progresul, a rezolva orice problemă și a evita comunicarea deficitară. Dacă este posibil, încearcă să fii acolo la începutul fiecărei zile. Asigură-te că poți să-l apelezi sau să trimiți un SMS antreprenorului pe tot parcursul zilei. De asemenea,e recomandta să păstrezi un jurnal de proiect pentru a înregistra numerele comenzilor de produse, pentru a nota întrebări și idei și a indica datele de livrare. Acest tip de jurnal facilitează rezolvarea disputelor care pot apărea ulterior în cadrul proiectului. În mod similar, asigură-te că vei avea și în scris orice modificare a planului inițial de proiect (denumită de obicei „cerere de modificare”). Dacă sunt necesare modificări neprevăzute, cere antreprenorului tău un preț în scris pentru acea schimbare. (Poți specifica ca modificările să fie făcute în scris la contractul original.) Alte sfaturi:

Verifică lucrarea pe măsură ce progresează,

Plătește doar pentru lucrările finalizate,

Fii un client corect plătind facturile la timp, răspunzând rapid la întrebări și tratând corect antreprenoul și pe angajații săi.

Familiarizează-te cu numele angajaților și asigură-te că au ceea ce le este necesar de la tine pentru a lucra.

Stabilirea de la început a unei bune relații de lucru cu antreprenorul va duce la un proiect finalizat de succes. Dacă decizi să angajezi un supraveghetor profesionist în construcții, acesta va efectua aceste activități pentru tine și va asigura un proces de construcție realizat la timp și cu o calitate adecvată.

Cum se plătesc constructorii generali?

Cosntructorii generali percep o taxă unică pentru clădire/unitatea de construcție. Pentru comparație, dacă angajezi doar un inginer civil pentru supravegherea construcțiilor, acesta se plătește de obicei ca procent din prețul total/bugetul lucrării (0,5-2%) sau folosind tariful orar.

Un proiect mare de renovare poate reprezenta o investiție costisitoare. Este o investiție pe termen lung în casa ta, așa că atunci când vine vorba de alegerea unui antreprenor general pentru casa ta, este potrivit să iei în considerare nu numai prețul furnizorului, ci și calitatea oferită. Indicat e să angajezi pe cineva care poate dovedi că are certificate profesionale, experiență bogată, referințe cu rezultate bune și asigurare. Dacă vei avea un proiect cu mai mulți subcontractanți, ai nevoie de un supraveghetor de construcții acasă în care să ai încredere deplină.

Cum să găsești un bun antreprenor în construcții sau un supraveghetor pentru construcții?

Începe cu un plan detaliat și specific, incluzând tipul de renovare pe care dorești să îl realizezi, materialele utilizate și datele tehnice ale tuturor produselor, finisajelor și echipamentelor. După ce acest plan este gata, începe să discuți cu furnizorii pentru a obține estimări și oferte oficiale. Poți găsi aceste oferte online pe Wilio. Mai mulți furnizori te vor contacta în scurt timp și vei putea citi recenziile acestora.

Nu uita să discuți cu cel puțin trei antreprenori, și amintește-ți să începi proiectul cu acea persoană care îți va finaliza proiectul la timp și conform bugetului. Antreprenorii buni sunt probabil foarte ocupați cu multe proiecte, așa că îi poți aștepta o vreme. Alege un antreprenor cu experiență în tipul de proiect de care ai nevoie. Solicită dovada certificărilor și a asigurărilor împreună cu certificările subcontractorilor. Fii clar cu privire la munca pe care o va face contractantul și care dintre părți vor fi realizate de subcontractant. Semnează doar un contract detaliat și nu uita să obții aprobările corespunzătoare pentru proiectul tău. Rămâi în contact strâns cu furnizorul pentru a evita greșelile și comunicarea incorectă. La urma urmei, succesul unui proiect de construcție depinde în primul rând de angajarea unui bun antreprenor.

Cum să angajezi un antreprenor?

Realizați măsurătorile corecte înainte de a angaja un antreprenor pentru a evita durerile de cap costisitoare mai târziu. Începe prin a lucra cu un arhitect sau un proiectant profesionist care nu numai că poate furniza desene pentru autorizații, ci poate oferi și toate informațiile de care va avea nevoie antreprenorul pentru a face o estimare exactă și realistă a costului și a timpului pentru construcția ta. Va trebui să incluzi detalii precum finisaje, corpuri de iluminat, instalații sanitare, instalații electrice și alte lucrări. Pregătește o listă de specificații, astfel încât să poți alege finisaje, aparate, accesorii care să se potrivească bugetului tău și să îndeplinească cerințele tale personale. Dacă lucrezi cu un arhitect sau un designer profesionist și ai un set complet de planuri și specificații pentru proiectul tău, atunci poți atribui direct proiectul pe Wilio.

Asigură-te că antreprenorul tău are o certificare și o asigurare. Examinează lucrările anterioare ale potențialului contractant. Ar trebui să poată oferi dovezi. Când vorbești cu furnizorul, nu uita să petreci mai mult timp cu această persoană. Trebuie să simți că poți avea încredere în el, deoarece cu siguranță vor apărea probleme neașteptate. Asigură-te că antreprenorul ales oferă un timp de realizare care poate fi respectat și care se potrivește nevoilor tale. Alege furnizorul cu înțelepciune pentru un rezultat de succes.

De ce asigurare are nevoie antreprenorul general?

Asigură-te că antreprenorul tău general este autorizat și asigurat. Poate fi mai ieftin să angajezi un furnizor neasigurat, dar mai bine ia în considerare riscurile și costurile potențiale. Când angajezi un antreprenor asigurat, acesta își va asuma responsabilitatea pentru construcție și pentru tot ceea ce se întâmplă la acea construcție. În caz de accident pe șantier sau de deteriorare a bunurilor în timpul proiectului de renovare, un antreprenor asigurat în mod corespunzător te va proteja de potențiale costuri catastrofale. Asigurarea pentru proprietarii caselor acoperă daunele materiale, dar au și ele limitele lor. Nu uita să angajezi un antreprenor care are asigurare de răspundere civilă a furnizorului, precum și asigurare de recompensare a angajaților. Un bun antreprenor general își asumă responsabilitatea pentru reputația sa. Prezentarea dovezii de autorizare și de asigurare este un semn al credibilității generale a furnizorului. Furnizorii trebuie să fie autorizați pentru a obține asigurări. Este probabil ca furnizorii de încredere să facă o treabă excelentă pentru a-și putea păstra autorizarea. Lucrările care nu respectă standardele contractuale pot duce la pierderea autorizării pentru respectivul furnizor. Nu uita să soliciți dovada asigurării. Angajarea unui furnizor care are asigurare îți va economisi bani în moduri diferite. Nu te lăsa niciodată atras de ceea ce pare a fi o bună afacere.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Costul supravegherii modului și execuției unei construcții depinde de obicei de timpul de lucru. Vizualizați mai multe informații despre servicii: consultanță în construcții, managementul construcțiilor - selectarea profesioniștilor și gestionarea întregii construcții, care va fi furnizată de unul dintre experții noștri.