Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Gratuit

Căutați profesioniști inteligenți

Uși de garaj
Depunerea proiectelor este gratuită
Client mulțumitComunicare excelentă, totul a decurs conform planului, proiectul a ajuns exact așa cum era planificat. Treaba buna, persoana foarte draguta, de aceea recomand :)
profile image
Peter Š.Client
De ce Wilio?
7.421 de profesioniști
5.328 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Uși de garaj

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Uși de garaj? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț
INFORMAȚII UTILECe trebuie să știți

Porți de garaj

5 TIPURI DIFERITE DE PORȚI DE GARAJ - PE CARE LE ALEGI?

Ușa garajului poate înfrumuseța într-un mod inteligent, dar poate și perturba aspectul casei dumneavoastră. Acest lucru este valabil mai ales pentru casele în care garajul ocupă o mare parte a fațadei frontale. Garajul ar trebui, așadar, să completeze întotdeauna cu gust aspectul general al casei.

Un alt factor important de reținut este buna funcționare a porții. Imaginați-vă că sunteți într-adevăr grăbit și veți pierde timp prețios cu o ușă de garaj blocată! Funcționarea fără probleme este, prin urmare, la fel de importantă precum aspectul și parametrii de siguranță.

Pentru o casă tradițională de familie în stilul unei vile, este potrivită o poartă pliabilă cu un design sofisticat, în timp ce o casă modernă minimalistă, cu multe ferestre și uși de sticlă va arăta grozav cu o ușă de garaj din oțel sau fibră de sticlă. O astfel de poartă arată bine și, dacă este echipată cu elemente de sticlă, permite luminii soarelui să pătrundă în interiorul garajului. În același timp, durata de viață și cerințele de întreținere depind de tipul de material al ușii de garaj.

Tipuri de uși de garaj

1. Uși secționale de garaj: se caracterizează printr-un design tradițional și o funcționare simplă. Au de obicei un finisaj modern, dar puteți alege și un decor din lemn. Mișcarea lor este motorizată, deci controlul este extrem de simplu. Avantajul este că, după deschidere, poarta alunecă sub tavan, deci nu necesită mult spațiu. Porțile secționale nu conțin niciun mecanism solicitant care ar face, atunci când sunt deschise, să fie ocupat mult spațiu pe tavan sau pe pereții laterali. Acestea se caracterizează printr-un aspect plăcut, care poate fi adaptat la designul casei. Sunt robuste și nu necesită întreținere. Ele pot fi realizate din lemn sau materiale compozite, care sunt rentabile.

2. Uși de garaj pliante: Ușile de garaj pliante reprezintă o soluție foarte modernă pentru securizarea garajului. Sunt fabricate dintr-o singură bucată de material și sunt, de asemenea, foarte ușor de manevrat. Acestea necesită un anumit spațiu sub tavanul garajului, unde este necesar să se monteze șinele pe care se va balansa poarta. Avantajul este posibilitatea automatizării deschiderii, astfel încât să puteți deschide confortabil garajul fără a fi nevoie să ieșiți din mașină. Poarta poate fi completată cu elemente de sticlă sub formă de ferestre și puteți alege dintr-o gamă largă de materiale pentru poartă.

3. Uși rulante de garaj: Ușile rulante de garaj sunt cea mai economică soluție pentru ușile de garaj. Deși sunt comune la clădirile comerciale și industriale, acestea sunt adesea folosite și pentru securizarea garajelor rezidențiale. Dacă siguranța ușilor de garaj este prioritatea dumneavoastră, o ușă rulantă de garaj va fi o alegere ideală. Sunt fabricate de obicei din aluminiu sau oțel de înaltă calitate, sunt inoxidabile și au o bună rezistență la șocuri și la impact. Există, de asemenea, protecții speciale disponibile pentru a proteja poarta de intemperii. Odată deschise, ocupă puțin spațiu sub tavan. Aceste uși vă vor ajuta, de asemenea, să izolați casa, reducând astfel costurile cu energia în lunile de vară și de iarnă. Datorită proprietăților lor de absorbție a zgomotului, acestea sunt, de asemenea, deosebit de potrivite pentru depozite industriale și instalații de producție.

4. Uși glisante de garaj: ușile glisante sunt cea mai universală soluție pentru ușile de garaj. Avantajul lor este că le puteți face pe măsură. În același timp, puteți alege materialul porții, cum ar fi oțel, lemn sau plastic în combinație cu sticlă. În cazul acestui tip de porți, este necesară instalarea șinelor, care asigură alunecarea porții și întăresc construcția acesteia, datorită căreia porțile glisante sunt potrivite și pentru garajele mari. Poarta poate fi motorizată și puteți alege, de asemenea, o anumită greutate sau grosime a porții în funcție de cerințele dumneavoastră. Poarta alunecă într-o parte a garajului, deci nu ocupă mult spațiu și puteți profita la maxim de restul spațiului.

5. Uși de garaj batante: Aceasta este cea mai ieftină soluție dintre toate tipurile de uși de garaj. Sunt ușor de manevrat și sunt potrivite pentru garaje mici. Nu ocupă practic niciun spațiu, sunt silențioase și au o durată lungă de viață. În mod tradițional, ușile de garaj batante erau realizate din lemn, dar astăzi puteți alege dintr-o gamă largă de materiale diferite, precum și culori și modele. Poți asorta perfect poarta cu culoarea și designul ușilor și ramelor ferestrelor casei.

Atunci când alegeți o poartă, este necesar să luați în considerare complexitatea manipulării, costurile de întreținere, nivelul de securitate, bugetul și dimensiunea garajului. Este important să aveți grijă de o ușă de garaj montată, deoarece înlocuirea sau trecerea acesteia de la un sistem la altul poate fi asociată cu costuri financiare semnificative.

Alegerea materialului potrivit

Ușile de garaj sunt disponibile în mai multe materiale diferite, fiecare cu avantajele și dezavantajele ei. Vă prezentăm un scurt rezumat al proprietăților pe care le oferă fiecare material.

Lemn

Lemnul este un material clasic pentru ușile de garaj, care este încă foarte popular, mai ales dacă preferați un design tradițional. Ușile de garaj din lemn oferă o gamă largă de modele și dimensiuni diferite și le puteți asorta cu ușurință, de exemplu, cu ramele ferestrelor casei. O astfel de poartă poate fi realizată din lemn ușor sau panouri solide. Cea mai ieftină opțiune este lemnul lăcuit. Ușa garajului din lemn vopsit este mai scumpă, dar va da fațadei casei un aspect cald, natural. Lemnul are proprietăți izolatoare mai bune decât oțelul, dar o poartă izolată din oțel oferă economii de energie mai mari. Cu toate acestea, ușa de garaj din lemn necesită îngrijire regulată. Este important să o vopsiți și să protejați suprafața de insecte.

Oţel

Porțile din oțel sunt o soluție mai ieftină în comparație cu porțile din lemn și sunt cel mai popular material pentru porțile de garaj. Poarta din oțel este accesibilă, durabilă, ușor de întreținut și disponibilă în aproape orice stil și design. În plus, astăzi există mai multe tipuri de straturi de protecție chimică care împiedică ruginirea oțelului și chiar pot acoperi mici zgârieturi. Atunci când alegeți o poartă de oțel, este necesar să rețineți că oțelul în sine are proprietăți izolante slabe, astfel încât izolarea ulterioară a porții este necesară.

Există, de asemenea, uși de garaj din oțel cu diferite grosimi ale panoului. Dacă căutați o soluție mai ieftină din panouri subțiri, trebuie să vă bazați pe o rezistență la impact mai mică. Poarta din oțel mai grosier se caracterizează prin cea mai înaltă calitate, prin urmare acest tip de oțel este utilizat și în soluții industriale și comerciale. Costurile de întreținere ale unei porți de oțel sunt mai mici decât în ​​cazul lemnului. Porțile din oțel cu fibre de sticlă, la rândul lor, arată foarte modern și completează perfect tendințele actuale de construcție.

Aluminiu

Porțile din aluminiu sunt cea mai ieftină soluție la care se poate ajunge atunci când suprafața ușii de garaj este mare. O astfel de poartă este ușor de întreținut și ușor de manevrat. Ușile de garaj din aluminiu au caracteristici similare cu oțelul, cu toate că puteți alege o textură care să semene cu lemnul. Aluminiul este mai ușor și mai ieftin decât oțelul, are o durată lungă de viață, dar este predispus la scurgeri.

Compozit din lemn

Porțile compozite din lemn sunt realizate din fibre de lemn reciclate. Ele oferă rezistența oțelului cu aspectul și textura lemnului și pot fi tratate prin vopsire sau colorare. Ușile compozite sunt mai bune decât lemnul masiv, deoarece rezistă la putrezire și rupere.

Fibra de sticlă

Ușile de garaj din fibră de sticlă sunt încă un segment mic de piață. Panourile încapsulate în cadre din aluminiu pot fi vopsite și oferă o rezistență mai mare la scurgeri decât oțelul subțire. Fibra de sticlă este foarte ușoară, are proprietăți izolante slabe și, din cauza condițiilor meteorologice, tratamentul suprafeței se poate estompa. Cu toate acestea, este mai rezistent la coroziunea apei sărate decât alte materiale pentru uși de garaj, făcându-o o alegere bună pentru zonele de coastă.

Informații utileCe ar trebui sa stii
Un serviciu din zona de intrare în garaj este o modalitate de a limita accesul vehiculelor. Poate servi ca o măsură de securitate suplimentară și se poate asigura că numai persoanele autorizate intră în proprietatea dvs. În multe cazuri, proprietarii preferă acest lucru deoarece au liniște sufletească că mașina sau alte obiecte de valoare nu sunt atinse de străini, asigurându-și simultan siguranța în incintă în orice moment în timpul orelor de noapte. Numărul de servicii oferite în compania noastră include instalarea porților (adică porți fabricate din aluminiu), reglarea mecanismului de deschidere și închidere etc. materiale precum oțelul, lemnul sau chiar sticla - ceea ce le face potrivite pentru orice serviciu!