Zidărie, zidar

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în zidărie, ca și zidar. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Creează cerere
Aflați mai multe
17055 furnizori
Creează cerere
Aflați mai multe

De ce Wilio?

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști de calitate în zona dumneavoastră.

Wilio vă va ajuta să găsiți profesioniști calificați pentru aproape orice serviciu sau meserie. Încercați Wilio gratuit.

27 638de profesioniști
50 983proiecte finalizate
4,8 / 5ratingul mediu al experților noștri
199 720 descărcări de aplicații

Cum funcționează Wilio?

INTRODUCEȚI DOAR O CERERE

Răspundeți la câteva întrebări despre ce serviciu aveți nevoie.

Ne vom adresa celor mai buni

Vom găsi cei mai potriviți experți în funcție de cerințele dumneavoastră.

Alegeți cea mai bună ofertă

Comparați ofertele și alegeți dintre cei mai bine evaluați experți.

INTRODUCEȚI CEREREA

Expertul nostru Mihai vă sfătuiește

Ce ar trebui să știu

Expertul nostru Mihai vă sfătuiește

Întrebări frecvente

De ce să căutați un specialist în zidărie la Wilio?

Căutați un expert calificat în zidărie? Fie că aveți nevoie să faceți o casă de cărămidă, să adăugați câteva camere, să construiți un alt etaj sau să schimbați aspectul apartamentului, vă vom ajuta să găsiți un specialist în zidărie care să rezolve sarcina. Zidarii noștri se vor ocupa de toate, de la construirea unui garaj, până la reconstrucția mansardei, adăugarea unei grădini de iarnă sau chiar construirea unei case de la zero. Economisiți timp și bani comparând ofertele și alegând cei mai buni meșteri constructori din zona dvs. Wilio vă va ajuta să găsiți experți în zidărie care să construiască totul pentru dvs., de la fundații, pereți portanți și coloane, până la un coș sau șemineu. De bună calitate, la un preț rezonabil și când aveți nevoie.

Ce sunt lucrările de zidărie?

Lucrările de zidărie implică construirea tuturor structurilor prin îmbinarea materialelor cu mortar. Mortarul este o formă de ciment care, după uscare, fixează o structură de cărămizi, beton, piatră, marmură și alte materiale. Pentru lucrările de zidărie sunt folosite materialele create de om, dar și cele care apar în natură.

Cum să găsesc un specialist în zidărie în zona mea?

Cel mai bun mod de a găsi un specialist în zidărie este să introduceți o solicitare pentru Wilio. Vă vom trimite cererea către experți cu calificările necesare și veți putea alege dintre mai multe oferte de la zidari care vă pot executa lucrarea. Apoi comparați ofertele, citiți recenzii de la clienți și vedeți fotografii cu lucrări de zidărie terminate pentru a alege expertul potrivit pentru proiectul dvs.

Pot face eu singur zidăria?

Multe lucrări de zidărie sunt mai complexe decât s-ar părea. Un perete decorativ din grădină, care nu este portant, poate fi construit de către un nespecialist. Dar atunci când vine vorba de construirea zidurilor de susținere, construirea fundațiilor sau atunci când este necesar să se construiască conform planurilor și desenelor arhitecturale, ar trebui să lăsați această lucrare pe seama profesioniștilor. Veți putea fi siguri că toate lucrările de zidărie au fost făcute bine și că construcția va fi sigură și durabilă.

Trebuie să furnizez materialele pentru lucrări sau zidarul le va aduce pe ale sale?

Cărămizile și alte materiale de construcție trebuie plătite sau livrate de dvs. după consultarea cu zidarul. Asigurați-vă întotdeauna că aveți suficient material necesar. Cel mai bine este să vă puneți de acord asupra materialelor care vor fi achiziționate înainte de a confirma oferta de preț pentru lucrările de zidărie.

Cât durează lucrările de zidărie?

Durata lucrărilor de zidărie va depinde de tipul lucrării, de volumul de lucrări pregătitoare necesare și de câți metri de zidărie se vor executa. Lucrări mai mici de zidărie pot fi realizate de un zidar calificat în câteva ore, în timp ce proiectele mai mari, cum ar fi construirea unei case, vor dura câteva săptămâni.

Ce tip de material este cel mai potrivit pentru lucrările de zidărie?

Răspunsul la această întrebare depinde în mare măsură de proiectul specific. În funcție de stilul, nevoile și locația structurii, este recomandabil să luați în considerare diferite materiale. De exemplu, dacă structura este amplasată în aer liber, va trebui utilizat un material durabil și rezistent la intemperii. Pe de altă parte, când vine vorba de elemente de design interior, aspectul produsului final va fi mai important, în loc de cât de durabil este.

Cât durează lucrarea de zidărie?

Depinde de tipul lucrărilor de zidărie care trebuie făcute, de cantitatea de lucrări pregătitoare necesare și de câți metri va trebui să zidiți. În medie, un zidar poate pune 280 până la 500 de cărămizi pe zi. Lucrări mai mici pot fi realizate în câteva ore, în timp ce proiectele mai mari, cum ar fi construirea unei case, pot dura câteva săptămâni.

Ce tipuri de materiale sunt utilizate în mod obișnuit în lucrările de zidărie?

Cărămidă

Caramida este astăzi cel mai popular material de zidărie.

Este un material de calitate și durabil, care va arăta bine și elegant pe tot parcursul vieții proprietății. Cărămizile vin într-o varietate de stiluri, de la roșii tradiționale la texturi și culori moderne. Sunt de obicei făcute din lut, nisip, apă și uneori var sau cenușă. Diferite tipuri de cărămizi pot conține ingrediente diferite care sunt amestecate și apoi modelate. Când cărămizile sunt modelate, acestea sunt arse.

Cărămizi îmbinate

Cărămizile îmbinate sunt cărămizi dense cu o suprafață netedă, numite și fațade, care pot fi lăsate expuse fără tencuială.

Cărămizile sunt plasate într-o bandă de rulare, cravată, cruce sau semi-încrucișată. În acest tip de lucrări de zidărie, accentul este pus pe crearea de îmbinări uniforme. Îmbinările zidăriei sunt mai întâi răzuite și apoi umplute uniform cu mortar obișnuit sau de ciment. Îmbinările pot fi umplute până la planul feței articulației. După întărire, acestea sunt acoperite cu un strat impermeabil, astfel încât umezeala să nu pătrundă în zidărie.

Beton celular

Betonul celular este popular deoarece este disponibil sub formă de blocuri, precum și sub formă de sisteme complete pentru construcția de pereți și tavan.

Betonul gazos este un material de construcție ușor care este fabricat dintr-un material de umplutură (nisip sau cenușă zburătoare), un liant (var și ciment), apă și un aditiv gazos. Utilizarea sa în zidărie este facilitată de faptul că este disponibilă sub formă de blocuri, precum și sub formă de sisteme complete pentru construirea pereților și tavanelor. Deoarece este ușoară, utilizarea sa economisește costuri atât la dimensionarea structurilor portante, cât și la transport. Blocurile de beton gazat sunt mai mari decât cărămizile. Cele utilizate pe pereții portanți și perimetrali au limbi și caneluri care se interconectează, datorită cărora mortarul este utilizat în zidărie numai în îmbinările orizontale. Acest lucru necesită mult mai puține îmbinări de mortar și lucrări de zidărie. Este neinflamabil, reglează umiditatea din interior și este rezistent la îngheț.

Lucrătura în piatră

Două tipuri de pietre sunt utilizate în lucrările de zidărie.

Zidăria în rânduri este deci blocuri de piatră prelucrate care pot fi găsite în mai multe forme și modele. Și o piatră de carieră, cunoscută și sub numele de piatră aspră, care este depusă ca „zidărie de moloz”. Rezultatul este un aspect mai puțin curat și pereții fără un model obișnuit. În schimb, piatra de carieră oferă un aspect mai autentic, care poate arăta grozav.

Blocuri de beton

Blocurile de beton sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, făcându-le un material de construcție universal.

Betonul este așezat similar cărămizii. Deoarece blocurile de beton sunt mult mai mari decât cărămizile, aceste lucrări de zidărie sunt mult mai scurte. Blocurile de beton sunt, prin urmare, un material de construcție foarte popular. În plus, acestea sunt de obicei mai accesibile decât cărămizile și sunt, de asemenea, rezistente la foc. Sunt adesea folosite în special pentru fonduri de ten.

Sugestii și sfaturi

01.
Atribuirea bună este cheia

Scrieți în sarcină cea mai exactă descriere a activității pe care trebuie să o faceți și în ce măsură, astfel încât expertul să știe exact care este ideea dvs.

02.
Verificați implementarea

Pentru a vă asigura că toate lucrările au fost făcute bine, verificați lucrarea în timpul acesteia, precum și după ce a fost finalizată.

03.
Buget și timp

Nu uitați să adăugați cerințele pentru data finalizării la sarcină. Dacă aveți un buget care trebuie îndeplinit, anunțați de la început furnizorul de servicii.

Ce tipuri de zidărie pot comanda?

Zidărie de cărămizi și blocuri de beton

Construcția zidurilor de piatră sau cărămidă, ziduri de susținere, coloane, structuri decorative sau funcționale

Construcția și repararea coșurilor de fum

Reparații ale pereților deteriorați și înlocuirea cărămizilor și zidăriilor deteriorate sau sfărâmate

Construirea zidurilor de piatră cu sau fără mortar

Turnarea coloanelor din beton, fundații, șaibe

Reparații de ciment

Tencuirea și gletarea pereților

Hidroizolarea fundațiilor din beton, bloc sau piatră

Instalarea placării de piatră naturală sau artificială

Betonarea

Instalarea și reconstrucția pietrei decorative și a detaliilor arhitecturale, cum ar fi pervazurile, ferestrele, etc.

Instalarea de pasarele de piatră, terase, șeminee, scări

Turnarea scărilor și trotuarelor din beton

Căi de acces din beton, pietriș, gresie sau piatră

Descarcă Wilio
pentru Android sau iOS

App Store
Google Play
AppGallery
Începeți să câștigațiValoarea medie a unui proiect pe Wilio este de 10 000 RON.