Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio!

Vedeți Wilio ca și client neînregistrat

Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Întrebări frecvente
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare

Ziduri de susținere

Înțelegeți-vă cu un expert calificat în ziduri de retinere. Profesioniștii din zona dvs. și la un preț avantajos!

Introduceți o cerere

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

Ziduri de susținere

Trebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Ziduri de susținere? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.

Vezi si:Preț

3 105 + de profesioniști

2 518 + proiecte finalizate

4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri

220 000 + descărcări de aplicații

INFORMAȚII UTILE

Ce trebuie să știți

Ziduri de sprijin - întrebări frecvente

Ce rol joacă zidurile de sprijin în construcții?

Zidurile de sprijin sunt structuri statice care reglează stabilitatea și caracterul terenului. Recent, au devenit din ce în ce mai populare în proiecte rezidențiale și comerciale, deoarece fac posibilă adaptarea și securizarea în mare măsură a mediului și a împrejurimilor clădirii. Acestea previn eroziunea solului și direcționează fluxul apei de ploaie.

Cu toate acestea, ele pot avea și o funcție estetică, prin elemente frumoase de piatră, permițând transformarea peisajul la nivelul elementelor centrale (Unul dintre cele mai importante scopuri este capacitatea lor de a salva curtea prin prevenirea eroziunii solului și controlul curgerii apei de ploaie).

Ce tipuri de ziduri de sprijin există?

Există mai multe tipuri de ziduri de susținere, fiecare dintre acestea poate îndeplini o anumită funcție și este potrivit pentru un mediu specific.

> Zid de sprijin gravitațional. O variantă elementară, zidul de susținere gravitațional își folosește greutatea și puterea pentru a susține solul și este, de obicei, realizat din materiale grele, cum ar fi piatra sau betonul. Înclinarea spre sol cu ​​marginile interconectate, îl face să reziste presiunii din spate. Aceste ziduri de sprijin permit cea mai mare varietate în ceea ce privește materialele. Cărămida, gresia sau piatra sunt doar câteva opțiuni. Pereții mai scurți nu necesită nicio armare suplimentară, dar pereții mai mari vor necesita săparea unei mici fundații sau a unui prag de beton pentru o mai bună așezare a peretelui.

> Zid de sprijin în consolă. Zidurile de sprijin în consolă au un suport armat din bare de oțel, care trec printr-un zid de susținere din beton sau zidărie. Este atașat la baza plăcii, care trece sub pământ, pe care peretele o susține în formă de „L”. Greutatea solului ține structura astfel încât peretele să nu se poată înclina spre față. Acest sistem este popular în spațiile comerciale, datorită rezistenței sale. Consola este mai mică pentru zidurile de sprijin în consolă decât pentru zidurile de sprijin gravitaționale. Consola constă dintr-un suport relativ subțire și o placă de bază, care este împărțită în două părți: posterioară și anterioară. Partea posterioară face parte din baza de sub umplutură, în timp ce partea anterioară este opusă. Pentru acești pereți este necesară o fundație solidă din beton.

> Zid de sprijin cu palplanșe. Se folosește de obicei în cazul în care spațiul este limitat. Se introduce un profil subțire de oțel, lemn sau vinil direct în pământ. Adesea, se adaugă o structură ondulată vertical care se conectează și oferă suport suplimentar. Acest tip de zid este potrivit pentru sol mai moale, iar o regulă bună este de a împinge o treime din palplanșă în pământ. Zidurile mai mari vor necesita armături suplimentare, precum zidurile de susținere ancorate.

> Zid de sprijin ancorat. Zidul de sprijin ancorat permite diferitelor „fațade” ale zidurilor de susținere să fie susținute de ancore introduse în pământ în spatele lor, securizate prin cabluri sau benzi. Aceste ancore sunt, de obicei, antrenate mecanic în sol și capetele lor sunt lărgite prin turnarea prin injecție de beton. Poți utiliza această metodă pentru a oferi suport suplimentar pentru oricare dintre opțiunile de mai sus și este adesea utilizată pentru pereți mai subțiri din punct de vedere structural sau unde se așteaptă sarcini mai mari.

> Zid de sprijin segmentat. Poate fi utilizat în diverse proiecte comerciale și rezidențiale. Zidurile pot fi proiectate pentru a se potrivi oricărei forme, maximizând spațiul disponibil, în special pe terenuri foarte înclinate. Când sunt armate, de obicei, nu au restricții de înălțime. De asemenea, acestea vin într-o varietate de culori, dimensiuni și texturi pentru a se potrivi cerințelor estetice ale proiectului.

Ce factori trebuie luați în considerare la construirea unui zid de sprijin?

Scopul principal al tuturor zidurilor de sprijin este de a preveni mișcarea solului. Cu toate acestea, nevoile specifice vor varia în funcție de proiect. Dimensiunea poate varia de la pereți mici de piatră care înconjoară grădina până la proiecte uriașe de păstrare a solului de-a lungul autostrăzii. Unele ziduri pot ajuta la gestionarea eroziunii cauzate de ploile abundente sau pot crea terase etajate. În timpul planificării inițiale, trebuie să acorzi atenție mai multor factori care vor afecta materialul și tipul de zid pe care îl construiești.

> Locația. Atunci când alegeți locația zidului, asigură-te că ai informații detaliate despre caracteristicile drumurilor și utilităților supraterane și subterane, inclusiv despre apele pluviale și sistemele de irigare.

> Dimensiunea peretelui și drenajul. În funcție de dimensiune, zidul de susținere poate preveni drenajul natural și poate avea efecte negative asupra mediului.

> Solul. Este necesar să se examineze solul care formează fundația sau substratul pentru a se asigura că îndeplinește rezistența necesară pentru a susține peretele. Ar trebui să specifici tipul, capacitatea portantă (capacitatea solului de a rezista sarcinii), parametrii de solicitare și unghiul de frecare (rezistența la mișcare) a solului utilizat pentru fundație și zona întărită împreună cu zona de sol reținută. În general, solul de bază trebuie să fie ferm și rezistent și nu trebuie să fie umed. Nu se recomandă păstrarea solurilor umede, cum ar fi solurile argiloase. În zonele în care există îngheț, solul umed se poate dilata și contracta, ceea ce va avea un efect negativ asupra peretelui. Pe de altă parte, solurile nisipoase permit un drenaj bun al apei.

> Proiectarea. Pentru a începe cu proiectarea, trebuie să menționezi înălțimea corespunzătoare peretelui, dimensiunea pantei și unghiul de coborâre, care depind de înălțimea și panta terenului. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că gravitația va face ca materialul să se deplaseze în mod natural în jos. Acest lucru trebuie evitat în proiectare, prin minimizarea presiunii laterale din spatele peretelui, care poate răsturna peretele.

> Armătura zidului. Tipul de armătură depinde de tipul de perete, înălțime, design, frecare, unghi, sol, dar și alți factori. Solul stabilizat mecanic este cel care beneficiază de mijloace de armare artificială, cum ar fi oțelul sau geosinteticele (de exemplu geogrile). Geogrila este adesea realizată dintr-un material foarte rezistentă, care este țesut în formă de grilaj. Aceasta este plasată între straturile de zidului de sprijin și rulată înapoi în pământ.

> Evacuare. Având în vedere că apa este motivul cel mai comun al eșecului zidurilor de susținere, este esențial să te asiguri că apa se scurge bine și că nu se acumulează în spatele zidului. Pentru sursele potențiale de apă de suprafață, trebuie luat în considerare debitul adiacent locației peretelui. Este important să se adapteze amplasamentul la modelele de drenaj și să se construiască un sistem de drenaj în spatele peretelui pentru a minimiza cantitatea de presiune hidrostatică generată de apele subterane. Exemple de astfel de sisteme de drenaj pot fi umplerea cu pietriș, utilizarea țevilor de scurgere și utilizarea deschiderilor care permit trecerea apei prin perete. Analiza hidrologică ar trebui efectuată pe proiecte de pereți mai mari, cum ar fi transportul.

Cum se alege tipul potrivit de zid de sprijin?

După evaluarea locației, solului, proiectării și drenajului, poți începe să te gândești la tipul de zid de sprijin de care va avea nevoie proiectul tău. Există multe opțiuni. Proiectarea trebuie să ia în considerare cerințele de absorbție, rezistență, abateri de înălțime și multe altele. Dacă este necesar, ar trebui utilizată și o metodă de armare adecvată.

Informații utile

Ce ar trebui sa stii

Zidurile de sprijin sunt soluția perfectă pentru orice proiect de amenajare a teritoriului. Zidurile de susținere oferă o bază solidă pentru a preveni alunecarea stratului superior al peisajului dvs. De asemenea, oferă protecție împotriva eroziunii, ceea ce poate duce la un mediu instabil și nesigur. Dacă sunteți în căutarea unei companii de instalare a zidurilor de sprijin în zonă, nu căutați mai departe de Wilio! Oferim servicii de calitate de ani de zile, iar constructorii noștri experți vor lucra cu dvs. în fiecare etapă pentru a obține rezultatul dorit! Prețul zidurilor de susținere depinde de cât este necesar pentru a vă consolida terenul, dar prețurile noastre sunt unele dintre cele mai mici din industrie și vom oferi de fiecare dată manoperă de calitate. Constructorii noștri experți știu exact ce trebuie făcut atunci când vine vorba de proiectarea și instalarea acestor structuri pentru o eficiență maximă! În plus, vă putem oferi liniște sufletească știind că primiți asistență profesională de la o echipă experimentată care știe totul despre amenajarea teritoriului.