Căutați profesioniști inteligenți
Zid de sprijin din beton armatTrebuie să găsiți un specialist în servicii din categoria Zid de sprijin din beton armat? Vă vom ajuta să găsiți experți de calitate la prețuri corecte. Doar introduceți o solicitare.
Marian O.
-Zugrăveli interioare și exterioare, -Aplicari gresie și faianță, -Montari pereți și plafoane din gips- carton, -Hidroizolatii cu polistiren, -Aplicari gleturi.
Alexandru B.
Experienta de peste 17 ani in :tencuiala,zugrăveli, montaj gips-carton,vopsea decorativa tapet,parchet ,gresie-faianță, Niciun job nu este prea mare saunpre mic pentru noi.
Gabriel-Valentin A.
Experienta noastra ne constituie prin productia si calitatea lucrarilor de constructi efectuate. Experienta peste 18 ani in domeniu. Suntem o firma ce oferim seriozitate respect si calitate.
Ovidiu Augustin Traian P.
Firma noastra va ofera servicii de amenajari interioare multiple , placari si decorativa . Avem o echipa tanara cu experienta in tara si strainatate.
Marius Marian B.
Instalator Bucuresti ofera o gama completa de servicii, atunci cand vine vorba de instalatii sanitare, instalatii termice . Indiferent daca ai o urgenta sau planuiesti o lucrare ampla, iti pot sta la dispozitie in functie de natura activitatii: instalator tehnico-sanitar sau termic.
Vasile C.
Oferim servicii construcții în general, renovări, arhitectura,randari,constatare lucrare,decopertări, pavele, zugrăveli, gresie,faianță, zidărie, dulgheri
Irinel Răzvan C.
Suntem o echipa tânără, serioasa, oferim servicii de mentenanță, instalații sanitare/termice ,construcții metalice, hale, garaje, panouri sanwich. construcții, renovări, reparații acoperișuri, jgheaburi, burlane, zugrăveli si reamenajari de tot felul. Ne ocupam de tot proiectul cap /coada, inclusiv aprovizionare materiale. Cerem si oferim seriozitate maxima
Floryn-Mihai G.
Zugrav Peste 8 ani de experienta in interioare si exterioare ,finisaje de lux,calitate si profesionalism ,suntem o echipa de 2 baieti harnici si dispusi sa realizeze orice proiect pe care il doriti
Sorin A.
Amenajări și finisaje , gresie, faianță, travertin, piatra, rigips, zugraveala, parchet, montaj uși, București Ilfov și împrejurimi, oferim seriozitate și garanție, construcții metalice, lemn, panouri sandwich, instalații sanitare, termice, electrice, aer conditionat
Ionut D.
Meserias cu firma ofer servicii de calitate. In 15 ani de meserie consider ca am invatat suficient cat sa ofer servicii foarte bune. Nu am abandonat niciodata nici un proiect indiferent de complexitatea acestuia. Cel mai important lucru este clientul sa fie multumit de serviciile oferite ca sa poata oferii recomandare pentru serviciile mele
Alexandru-Marian D.
Simti nevoia unei schimbari? Te-ai plictisit de vechea ta casa si iti doresti modificari ? Suntem alaturi de tine si te susținem sa schimbi aspectul casei tale!
Costel C.
Instalații sanitare , montaj obiecte sanitare și de canalizare, servici de electricitate: montat prize , întrerupătoare, corpuri de iluminat, zugrav interior, montare parchet laminat, lăcătușerie universala,
Ștefania C.
ZUGRAVELI - IMPROSPATARE - IGIENIZARE A LOCUINTEI Va oferim servicii de calitate la preturile cele mai mici de pe piata plus garantia lucrarilor. Efectuăm instalatii electrice,fotovoltaice,construcții case la roșu și la cheie,diverse demolări. Oferim contract,factura si chitanta pentru serviciile efectuate. PLATA SE VA FACE ESALONAT PE ETAPE . Mottoul meu : Gandeste,crede,viseaza,indrazneste si ai sa realizezi imposibilul.
Lungu T.
Amenajare interioara blocuri și apartamente garsoniere vile case glet lavabila instalații electrice și sanitare parchet laminat gresie faianță gips carton scafe tot ceea ce dorește clientul
Ziduri de sprijin - întrebări frecvente
Ce rol joacă zidurile de sprijin în construcții?
Zidurile de sprijin sunt structuri statice care reglează stabilitatea și caracterul terenului. Recent, au devenit din ce în ce mai populare în proiecte rezidențiale și comerciale, deoarece fac posibilă adaptarea și securizarea în mare măsură a mediului și a împrejurimilor clădirii. Acestea previn eroziunea solului și direcționează fluxul apei de ploaie.
Cu toate acestea, ele pot avea și o funcție estetică, prin elemente frumoase de piatră, permițând transformarea peisajul la nivelul elementelor centrale (Unul dintre cele mai importante scopuri este capacitatea lor de a salva curtea prin prevenirea eroziunii solului și controlul curgerii apei de ploaie).
Ce tipuri de ziduri de sprijin există?
Există mai multe tipuri de ziduri de susținere, fiecare dintre acestea poate îndeplini o anumită funcție și este potrivit pentru un mediu specific.
> Zid de sprijin gravitațional. O variantă elementară, zidul de susținere gravitațional își folosește greutatea și puterea pentru a susține solul și este, de obicei, realizat din materiale grele, cum ar fi piatra sau betonul. Înclinarea spre sol cu marginile interconectate, îl face să reziste presiunii din spate. Aceste ziduri de sprijin permit cea mai mare varietate în ceea ce privește materialele. Cărămida, gresia sau piatra sunt doar câteva opțiuni. Pereții mai scurți nu necesită nicio armare suplimentară, dar pereții mai mari vor necesita săparea unei mici fundații sau a unui prag de beton pentru o mai bună așezare a peretelui.
> Zid de sprijin în consolă. Zidurile de sprijin în consolă au un suport armat din bare de oțel, care trec printr-un zid de susținere din beton sau zidărie. Este atașat la baza plăcii, care trece sub pământ, pe care peretele o susține în formă de „L”. Greutatea solului ține structura astfel încât peretele să nu se poată înclina spre față. Acest sistem este popular în spațiile comerciale, datorită rezistenței sale. Consola este mai mică pentru zidurile de sprijin în consolă decât pentru zidurile de sprijin gravitaționale. Consola constă dintr-un suport relativ subțire și o placă de bază, care este împărțită în două părți: posterioară și anterioară. Partea posterioară face parte din baza de sub umplutură, în timp ce partea anterioară este opusă. Pentru acești pereți este necesară o fundație solidă din beton.
> Zid de sprijin cu palplanșe. Se folosește de obicei în cazul în care spațiul este limitat. Se introduce un profil subțire de oțel, lemn sau vinil direct în pământ. Adesea, se adaugă o structură ondulată vertical care se conectează și oferă suport suplimentar. Acest tip de zid este potrivit pentru sol mai moale, iar o regulă bună este de a împinge o treime din palplanșă în pământ. Zidurile mai mari vor necesita armături suplimentare, precum zidurile de susținere ancorate.
> Zid de sprijin ancorat. Zidul de sprijin ancorat permite diferitelor „fațade” ale zidurilor de susținere să fie susținute de ancore introduse în pământ în spatele lor, securizate prin cabluri sau benzi. Aceste ancore sunt, de obicei, antrenate mecanic în sol și capetele lor sunt lărgite prin turnarea prin injecție de beton. Poți utiliza această metodă pentru a oferi suport suplimentar pentru oricare dintre opțiunile de mai sus și este adesea utilizată pentru pereți mai subțiri din punct de vedere structural sau unde se așteaptă sarcini mai mari.
> Zid de sprijin segmentat. Poate fi utilizat în diverse proiecte comerciale și rezidențiale. Zidurile pot fi proiectate pentru a se potrivi oricărei forme, maximizând spațiul disponibil, în special pe terenuri foarte înclinate. Când sunt armate, de obicei, nu au restricții de înălțime. De asemenea, acestea vin într-o varietate de culori, dimensiuni și texturi pentru a se potrivi cerințelor estetice ale proiectului.
Ce factori trebuie luați în considerare la construirea unui zid de sprijin?
Scopul principal al tuturor zidurilor de sprijin este de a preveni mișcarea solului. Cu toate acestea, nevoile specifice vor varia în funcție de proiect. Dimensiunea poate varia de la pereți mici de piatră care înconjoară grădina până la proiecte uriașe de păstrare a solului de-a lungul autostrăzii. Unele ziduri pot ajuta la gestionarea eroziunii cauzate de ploile abundente sau pot crea terase etajate. În timpul planificării inițiale, trebuie să acorzi atenție mai multor factori care vor afecta materialul și tipul de zid pe care îl construiești.
> Locația. Atunci când alegeți locația zidului, asigură-te că ai informații detaliate despre caracteristicile drumurilor și utilităților supraterane și subterane, inclusiv despre apele pluviale și sistemele de irigare.
> Dimensiunea peretelui și drenajul. În funcție de dimensiune, zidul de susținere poate preveni drenajul natural și poate avea efecte negative asupra mediului.
> Solul. Este necesar să se examineze solul care formează fundația sau substratul pentru a se asigura că îndeplinește rezistența necesară pentru a susține peretele. Ar trebui să specifici tipul, capacitatea portantă (capacitatea solului de a rezista sarcinii), parametrii de solicitare și unghiul de frecare (rezistența la mișcare) a solului utilizat pentru fundație și zona întărită împreună cu zona de sol reținută. În general, solul de bază trebuie să fie ferm și rezistent și nu trebuie să fie umed. Nu se recomandă păstrarea solurilor umede, cum ar fi solurile argiloase. În zonele în care există îngheț, solul umed se poate dilata și contracta, ceea ce va avea un efect negativ asupra peretelui. Pe de altă parte, solurile nisipoase permit un drenaj bun al apei.
> Proiectarea. Pentru a începe cu proiectarea, trebuie să menționezi înălțimea corespunzătoare peretelui, dimensiunea pantei și unghiul de coborâre, care depind de înălțimea și panta terenului. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că gravitația va face ca materialul să se deplaseze în mod natural în jos. Acest lucru trebuie evitat în proiectare, prin minimizarea presiunii laterale din spatele peretelui, care poate răsturna peretele.
> Armătura zidului. Tipul de armătură depinde de tipul de perete, înălțime, design, frecare, unghi, sol, dar și alți factori. Solul stabilizat mecanic este cel care beneficiază de mijloace de armare artificială, cum ar fi oțelul sau geosinteticele (de exemplu geogrile). Geogrila este adesea realizată dintr-un material foarte rezistentă, care este țesut în formă de grilaj. Aceasta este plasată între straturile de zidului de sprijin și rulată înapoi în pământ.
> Evacuare. Având în vedere că apa este motivul cel mai comun al eșecului zidurilor de susținere, este esențial să te asiguri că apa se scurge bine și că nu se acumulează în spatele zidului. Pentru sursele potențiale de apă de suprafață, trebuie luat în considerare debitul adiacent locației peretelui. Este important să se adapteze amplasamentul la modelele de drenaj și să se construiască un sistem de drenaj în spatele peretelui pentru a minimiza cantitatea de presiune hidrostatică generată de apele subterane. Exemple de astfel de sisteme de drenaj pot fi umplerea cu pietriș, utilizarea țevilor de scurgere și utilizarea deschiderilor care permit trecerea apei prin perete. Analiza hidrologică ar trebui efectuată pe proiecte de pereți mai mari, cum ar fi transportul.
Cum se alege tipul potrivit de zid de sprijin?
După evaluarea locației, solului, proiectării și drenajului, poți începe să te gândești la tipul de zid de sprijin de care va avea nevoie proiectul tău. Există multe opțiuni. Proiectarea trebuie să ia în considerare cerințele de absorbție, rezistență, abateri de înălțime și multe altele. Dacă este necesar, ar trebui utilizată și o metodă de armare adecvată.