Cum funcționeazã?
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Bine ați venit pe Wilio! Vedeți Wilio ca și client neînregistrat
Treceți la furnizor
Navigare
Servicii
Listă de prețuri
Despre aplicație
Descărcați aplicația
Cum functioneazã
Cum ne putem îmbunătăți
Contactează-ne
Despre Wilio
Conectare
Gratuit

Găsiți profesioniști calificați la un preț corect

Arhitect, arhitectura
Depunerea proiectelor este gratuită
Client mulțumitSunt foarte multumit de intregul proces de la raspuns la cererea de reparatie pana la munca efectuata, oferta si data rapida, reparatie rapida, comunicare excelenta, pret bun. OK multumesc.
profile image
Matúš K.Client
De ce Wilio?
7.420 de profesioniști
5.328 proiecte finalizate
4,6 din 5 ratingul mediu al experților noștri
260 000 + descărcări de aplicații
Arhitect, arhitectura preț

Cât costă serviciile din categoria: Arhitect, arhitectura? Arhitect, arhitectura acoperă întreaga gamă de servicii. Puteți vedea prețurile lor medii în calculatorul de pe această pagină.

Vezi si:Servicii
CalculatorLista de prețuri pentru arhitectură, arhitect

Pentru a afla prețul exact al arhitecților trimiteți o cerere specialiștilor noștri verificați și primiți mai multe oferte. Consultați prețurile pentru servicii individuale din categoria arhitectură, arhitect.

Orientarea spațiului39,12Lei / m2
Orientarea tridimensională a spațiului, inclusiv pereți, plafoane și prize. Rezultatul este un model 3D al spațiului care servește ca bază pentru designul interior. Aspectul și designul interior pot fi realizate și fără orientare prin desene.
Total
m2
Creați o cerere
Soluție de aspect39,12Lei / m2
Proiectarea aspectului pentru a simplifica planurile de etaj și pentru a vă face o idee despre posibilitățile de utilizare a acestora. Rezultatul este un proiect de plan de etaj cu dimensiuni de bază.
Total
m2
Creați o cerere
Design interior156,48Lei / m2
Design interior sub formă de vizualizări folosind obiecte și materiale de mobilier reale.
Total
m2
Creați o cerere
Proiect pentru o ofertă de preț195,60Lei / m2
Proiectul include desene ale tavanelor, pereților și podelelor, cu dispunerea instalațiilor electrice, a ieșirilor de apă și a altor elemente. Documentația include desene de mobilier personalizate și o specificație detaliată a elementelor utilizate cu o ofertă la preț de implementare la cheie.
Total
m2
Creați o cerere
Liste prețuri aferenteListe prețuri pentru alte servicii
Randare 3DCât costă serviciile din categoria: Randare 3D? Randare 3D acoperă întreaga gamă...
Design interior și configurare de interiorCât costă serviciile din categoria: Design interior și configurare de interior? Design...
UrbanismCât costă serviciile din categoria: Urbanism? Urbanism acoperă întreaga gamă de servicii....
Vedeți mai mult
V-au fost utile aceste informații?
Informații utileCe trebuie să știți

Cât costă un arhitect?

Când ne gândim la arhitectură, ne gândim adesea la cele mai extreme exemple, precum zgârie-nori înalți de sticlă sau stadioane moderne. Însă și cele mai modeste proiecte pot beneficia de abilitățile unui arhitect sau tehnician de arhitectură care vă poate ajuta să vă îndepliniți visele de construcție nouă, extindere sau renovare. Înainte de a vă apuca de lucru, am pregătit acest ghid rapid pentru a vă ajuta să înțelegeți onorariile tipice ale arhitecților și costul mediu al unui arhitect înainte de a găsi arhitectul perfect pentru proiectul dumneavoastră.

Taxa de arhitect pentru o casă nouă

Onorariile arhitectului sunt în general calculate ca procent din costul total al construcției, deși există și alte metode pe care unii arhitecți le pot folosi pentru a determina prețul. Unele vin cu o taxă fixă ​​bazată pe sfera proiectată a proiectului, care este mai frecventă în proiectele simple, unde sfera de aplicare poate fi evaluată de la început, în timp ce alții taxează în funcție de numărul de ore pe care le petrec lucrând la proiectul dumneavoastră. Per total, având în vedere natura construcției casei și modul în care sunt gestionate aceste construcții, toate cele trei metode ajung de obicei la valori similare.

Remunerația procentuală obișnuită pe care o va percepe un arhitect variază de la aproximativ 5% la aproximativ 12%. Diferența depinde de complexitatea proiectului, de asemănarea acestuia cu proiectele existente și dacă economiile de scară pot fi luate în considerare. Contrar a ceea ce vă puteți aștepta, taxele sunt în general mai mici pentru ansambluri noi decât pentru proiectele de extindere, deoarece extinderile sunt mai complexe deoarece trebuie să interacționeze cu structura existentă a clădirii. Aceste clădiri sau proprietăți de epocă pot fi taxate la un prag mai mare - ca și în cazul oricărui proiect care are loc la Londra, unde costurile sunt de obicei mai mari.

Prețul va depinde și de serviciul pe care-l primiți de la arhitect. Dacă aveți nevoie doar de planuri făcute, poate costa mai puțin de 4945 de RON, în funcție de dimensiunea proiectului, dar dacă își asumă mai multe lucrări, evaluează șantierul, întocmesc planuri, depun o cerere și gestionează construcția, atunci costurile cresc proporțional.

Dacă construiți o proprietate nouă pe teren viran și angajați un arhitect care să vă transfere planurile de la faza de concept până la construcția finalizată, iar proiectul total va costa în jur de 741600 de RON, costul arhitectului este de 8%, cu un cost total de 59300 RON.

Onorariile arhitecților pentru extinderea casei

Onorariile arhitectului pentru extinderi sunt calculate în același mod ca și onorariile pentru construcții noi, deși, așa cum am menționat mai sus, din cauza complexității suplimentare a proiectelor de extindere, procentul total tinde să fie mai mare. Pentru un proiect de extindere cu două etaje care costă 247200 RON pentru o clădire terminată, costul unui arhitect care percepe o taxă de 10% ar fi de 24700 RON.

Alte costuri de luat în considerare

Arhitectul este un termen protejat care poate fi folosit doar de profesioniști acreditați, dar nu sunt singurii profesioniști care sunt capabili să întocmească planuri pentru locuințe noi sau anexe. Dacă apelați la un tehnician arhitectural sau alt profesionist, s-ar putea să descoperiți că prețurile sunt mai mici, deși aceștia nu vor putea oferi întreaga gamă de servicii pe care le-ar putea face un arhitect.

Actualizat la: Nov 15, 2023