Găsiți profesioniști calificați la un preț corect
Instalarea pavajuluiCât costă serviciile din categoria: Instalarea pavajului? Instalarea pavajului acoperă întreaga gamă de servicii. Puteți vedea prețurile lor medii în calculatorul de pe această pagină.
Pentru a afla prețul exact al instalării pavajului, trimiteți o cerere specialiștilor noștri verificați și primiți mai multe oferte. Vedeți prețurile pentru servicii individuale din categoria de instalare a pavajului.
Cât costă montarea plăcilor?
Prețul montării plăcilor depinde de tipul, dimensiunea pavajului (mai puțin de 15x15 cm, pavajul de format mare) și sfera lucrărilor, care variază de obicei între 59 și 118 de lei / m2.
Ce factori influențează prețul instalării plăcilor? Care sunt cele mai comune materiale de placare?
Costul diferitelor materiale de placare pe metru pătrat (m2).
De ce unele plăci sunt mult mai scumpe decât altele? Ce sunt evaluările plăcilor? Care este porozitatea plăcilor? Cât va costa instalarea plăcilor rezistente la apă? Va crește noul pavaj valoarea casei mele? Cum să angajezi un profesionist pentru a instala plăci? Sfaturi pentru a reduce la minimum bugetul plăcilor. Găsiți un furnizor de plăci din apropiere.
Ce factori afectează prețul instalării plăcilor?
Principalii factori ai costurilor de instalare a plăcilor sunt:
- dimensiunea plăcilor
- tipul de placă
- complexitatea proiectului
Prețul instalării plăcilor pentru proiectul dumneavoastră.
Prețul pe metru pătrat (m2) variază în funcție de:
- zone în care sunt instalate plăcile (bucătărie, baie, grădină etc.);
- dimensiunea și starea zonei care urmează să fie placată; dimensiunea plăcilor în sine (plăcile mai mici costă mai mult, plăcile mai mari mai puțin).
Regula generală privind dimensiunea suprafeței de așezare: cu cât dimensiunea proiectului este mai mare, cu atât costul pe metru pătrat (m2) este mai mic. Determinarea suprafeței totale a proiectului dumneavoastră este importantă pentru a obține o ofertă exactă de la furnizorii pe care îi găsiți pe Wilio.
Cum se face?
Mai întâi măsurați lungimea podelei și apoi înmulțiți acest număr cu lățimea sa. De exemplu, o cameră care măsoară 3 metri pe 3 metri = 9 metri pătrați (m2). La calcularea cantității de plăci, nu uitați să includeți materialul de rezervă în valoare de + 5% în cazul încăperilor dreptunghiulare. Ar trebui să măriți procentajul pentru camere neregulate sau diagonale.
Tipuri de plăci
Prețurile plăcilor de podea variază între 64 RON - 490 RON, în funcție de material, producător și cerere. Alegerea plăcilor cu costuri medii mai mari pe metru pătrat (m2) afectează costul total al proiectului. Instalarea plăcilor de ciment fabricate manual este mai scumpă. Procesul de fabricație necesită aplicarea amestecului de beton pe componentele inegale ale părții inferioare a plăcii, pentru a se asigura că este așezat uniform pe podea. Acest lucru mărește costurile forței de muncă.
Repararea pavajelor
Dacă proiectul de instalare a plăcilor se află într-o zonă în care deteriorarea mucegaiului sau integritatea suprafeței au fost compromise, daunele trebuie rezolvate înainte de a fi nevoie să instalați o nouă pardoseală. Unii furnizori pot face treaba pentru dumneavoastră (va costa suplimentar), dar în funcție de amploarea daunelor, poate fi necesar să angajați specialiști. Ca la orice proiect de construcție sau remodelare care implică demontarea, există întotdeauna șansa de a detecta surprize, cum ar fi putregaiul uscat. Informați în mod clar specialistul dumneavoastră despre orice modificare a prețului, astfel încât să înțelegeți ce reparații sunt necesare și care vor fi costurile. În general, cu cât este nevoie de mai puțin timp pentru așezarea plăcilor, cu atât costurile vor fi mai mici. Chiar dacă nu sunteți un profesionist în plăci, este posibil să știți că instalarea plăcilor pe o podea netedă și uniformă este mult mai rapidă decât pe o suprafață neuniformă care trebuie nivelată mai întâi. Instalarea plăcilor pe suprafețe netede este de obicei mai ieftină, deoarece instalatorul trebuie să facă mai puține lucrări pregătitoare înainte de așezarea plăcilor. Podelele neuniforme, podelele vechi care trebuie îndepărtate și pereții sau blaturile care necesită instalarea unei plăci de bază sau a altor lucrări dincolo de pregătirea standard pot crește costul total pe metru pătrat (m2).
Locația proprietății
Amplasarea va afecta costul instalării plăcilor de pardoseală. Experții în faianță din orașele și regiunile mai mari, cu costuri de viață mai mari percep de obicei tarife mai mari pentru servicii. Acest lucru se datorează costurilor mai mari de asigurare, costurilor forței de muncă, creșterii costurilor de funcționare a mașinii.
Dimensiunea pavajului
Majoritatea plăcilor de pardoseală au forma unor pătrate, care variază în mărime, de la mic la mare. Plăcile pot avea alte forme și dimensiuni, inclusiv plăci hexagonale, octogonale și dreptunghiulare. Plăcile mici sau nestandardizate pot necesita mai mult timp și expertiză, ceea ce crește costul general al instalării plăcilor de pardoseală. Instalarea plăcilor mai mari este mult mai puțin complicată și mai ieftină.
Care sunt cele mai comune materiale de placare?
Să aruncăm o privire mai atentă la opțiunile pentru plăcile de podea și la diferența dintre acestea:
Plăci ceramice
Ceea ce se numește în mod obișnuit „plăci ceramice” se realizează prin arderea la temperaturi ridicate din cărbuni, argile, feldspati și alți aditivi. Pavajul este format dintr-un singur strat, care este realizat din același material de-a lungul întregii secțiuni transversale. Plăcile glazurate sunt fabricate din cioburi și glazură la suprafață, ceea ce conferă plăcii un strat colorat și protector, sunt arse de două ori, făcându-le mai puternice decât plăcile neterminate.
Plăci de teracotă
Teracota este cel mai ieftin și mai fragil tip de placă ceramică. Teracota, care este folosită în mod obișnuit pe vasele de lut, este de culoare roșu portocaliu și este adesea așezată fără glazură, făcându-l un material care absoarbe apa și alte lichide.
Placa Saltillo
Acest tip de placă este fabricat din teracotă, dar este uscată la soare în loc să fie arsă în cuptor.
Plăci de carieră
În ciuda denumirii acestor plăci, acestea nu provin din piatră de carieră, ci mai degrabă plăci ceramice netezite. Deoarece nu sunt glazurate, furnizorul dumneavoastră ar trebui să le sigileze pentru a preveni absorbția și decolorarea apei.
Plăci de porțelan
Porțelanul este un produs ceramic folosit la fabricarea porțelanului fin și a toaletelor. Porțelanul nu are porozitate, microfisuri, care îi conferă rezistență mai mare, rezistență la apă și uzură. Plăcile trebuie testate pentru durabilitatea lor și rata scăzută de absorbție a apei. Plăcile de porțelan certificate pot costa aproape de două ori mai mult decât plăcile ceramice obișnuite.
Plăci din piatră naturală
Pavajul din piatră naturală are un aspect unic, inconfundabil, este durabil, cu variații plăcute de culoare și are o durată de viață aproape nelimitată. Piatra naturală este prelucrată prin măcinare și lustruire. Plăcile de ciment sunt turnate în matrițe și este posibil să se creeze multe modele și combinații de culori din acestea.
Plăci de Terrazzo
Aceste plăci italiene sunt fabricate dintr-o bază de ciment amestecată cu așchii de piatră sau marmură pentru a crea o suprafață texturată și variată.
Plăci de sticlă
Plăcile de sticlă sunt bucăți de sticlă tăiate în forme uniforme, care sunt strălucitoare și translucide. Plăcile de sticlă sunt adesea folosite ca parte a mozaicurilor și ca panouri de perete pentru bucătării, dar pot fi vândute și ca piese individuale. Plăcile de sticlă nu sunt, în general, utilizate pe podele.
Plăci mozaic
Plăcile mozaice pot fi realizate din plăci ceramice, din sticlă sau metal și apoi trebuie atașate la o bază de plasă pentru o instalare ușoară.
De ce unele plăci sunt mult mai scumpe decât altele?
Plăcile au clasificări diferite în funcție de rezistență și durabilitate. În plus față de stilul și factorii de aspect menționați în secțiunea anterioară, costul total al plăcilor este afectat și de evaluarea plăcilor, precum și de porozitatea plăcilor.
Ce sunt evaluările plăcile?
Nu fiecare placă este potrivită pentru fiecare suprafață. De exemplu, zonele care sunt utilizate în mod regulat au nevoie de plăci mai groase și mai rezistente decât zonele mai puțin stresate. Plăcile sunt clasificate în cinci clase, clasa V fiind cea mai durabilă, iar clasa I fiind prea fragilă pentru pardoseli.
Plăci clasa V - pentru sarcini foarte mari, aprobată pentru pardoseli comerciale și instituționale. Poate fi instalat oriunde într-un mediu rezidențial.
Plăci clasa IV - această clasă este potrivită pentru orice uz casnic - pentru bucătării, holuri, birouri, terase.
Plăci clasa III - proiectată pentru sarcini medii, pentru acoperirea pardoselilor din camerele de hotel, din sufragerii.
Plăci clasa II - potrivite pentru băi și dușuri.
Plăci clasă I - utilizare - pentru placarea pereților, în timp ce nu sunt suficient de rezistente pentru acoperirea pardoselii.
Care este porozitatea plăcilor?
Porozitatea plăcilor indică câte cavități mici de aer are. Cu cât țiglă este mai poroasă, cu atât poate fi mai absorbantă - care poate fi bună sau rea, în funcție de locul în care este instalată. Cu cât este mai mare absorbția apei, cu atât mai puțin plăcile sunt potrivite pentru utilizare în exterior și, de asemenea, pentru zonele umede. Absorbția este strâns legată de rezistența la îngheț. Porozitatea plăcilor este evaluată în funcție de măsura în care este „sticloasă” sau similară cu sticla. Sticla este cea mai puțin absorbantă. Iată clasificările de porozitate ale plăcilor:
Placă absorbantă
Teracota este cel mai absorbant tip de țiglă. Se folosește de obicei ca decorativ sau pentru placarea pereților. Acest tip de plăci este cel mai frecvent pentru aplicații rezidențiale în afara băii. Rețineți că plăcile vitrate sunt rezistente la apă pe suprafața lor, dar nu pe părțile laterale sau pe fund / spate. Expunerea permanentă sau repetată la apă poate afecta aceste plăci în timp. Este cea mai puțin poroasă placă și este potrivită pentru zonele interioare cu umiditate ridicată, cum ar fi băile și dușurile.